25 Αυγ 2013

Live Streaming.21:30 Olympiakos - Atromitos 2-1

Μεταμόρφωση, τρίποντο και... ανάσα για Μίτσελ

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς πέτυχε ο Ολυμπιακός, που με τέρματα των Φουστέρ και Σαβιόλα κέρδισε 2-1 τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη
Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Ολυμπιακός από τη δεύτερη αγωνιστική. Η ομάδα του Πειραιά ήταν κάκιστη στο α' μέρος και ο Ατρόμητος έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Τελικά άνοιξε το σκορ στο 47' με τον Ναπολεόνι, αλλά στη συνέχεια δεν άντεξε στην πίεση του Ολυμπιακού. Οι αλλαγές του Μίτσελ, Φουστέρ και Σαβιόλα, μεταμόρφωσαν τους πειραιώτες, που άρχισαν να αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιρο και τελικά να ανατρέπουν το ματς με τέρματα των δύο χρυσών αλλαγών στο 51' και το 54'. Το διάστημα 50'-70' ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και ικανοποίησε, σε αντίθεση με το υπόλοιπο διάστημα, που έδειξε πάλι ανησυχητικά σημάδια. Οι πετυχημένες αλλαγές του Μίτσελ και η καλή εμφάνιση του β' μέρους επιτρέπουν στον ισπανό τεχνικό να... ανασάνει.
Με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τον Ατρόμητο τις σημαντικότερες ευκαιρίες ολοκληρώθηκε το α' μέρος. Με τους Μπονγκ, Σάμαρη ως αντί-Χολέμπας και αντί-Φέισα, αλλά και τους Φετφατζίδη-Μήτρογλου βασικούς οι ερυθρόλευκοι είχαν πάλι πρόβλημα στη δημιουργία. Παρά την κατοχή, δεν μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Σηφάκη και περιορίστηκαν σε 2-3 καλά σουτ.
Πρωταγωνιστής ήταν ο Φετφατζίδης, που ήταν πιο δραστήριος, χωρίς όμως να είναι αποτελεσματικός στην καλύτερη φάση του Ολυμπιακού. Αντίθετα, ο Ατρόμητος έκλεινε σωστά τους διαδρόμους, εγκλωβίζοντας τους ερυθρολεύκους. Στις αντεπιθέσεις μάλιστα ήταν... φωτιά και είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Αρχικά με τον Ναπολεόνι να πλασάρει άουτ από θέση τετ α τετ και σε ανάλογη φάση με τον Ρομπέρτο να αποκρούει τη λόμπα του Φυτανίδη.
Στην επανάληψη τα δεδομένα και η εικόνα άλλαξαν. Ο Ατρόμητος σε φάση καρμπόν με τα τετ α τετ του α' μέρους κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ναπολεόνι, βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό στο 47'. Η αντίδραση των ερυθρολεύκων όμως ήταν άμεση. Ο Μίτσελ, που είχε ρίξει στη μάχη Σαβιόλα και Φουστέρ, πέτυχε 100% στις αλλαγές του και μέσα σε τέσσερα λεπτά γύρισε το ματς. Αρχικά με κομπίνα σε φάουλ και άψογο πλασέ του Φουστέρ και στο 54', πάλι από στημένο, με κοντινή κεφαλιά του Σαβιόλα, που άνοιξε λογαριασμό με τα ερυθρόλευκα.
Με τον Σάμαρη μόνο κόφτη και τους Ντομίνγκες, Φουστέρ, Κάμπελ, Μήτρογλου και Σαβιόλα στην 11άδα ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές, έγινε πολύ επιθετικός και απειλούσε συνεχώς τον Σηφάκη, ενώ είχε και δοκάρι με τον Σαβιόλα στο 63'. Ο Φουστέρ ήταν κίνηση-κλειδί και βοήθησε τα μέγιστα ώστε να μεταμορφωθεί ο Ολυμπιακός και να αρχίσει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Μετά το 70' ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και ο Ατρόμητος άρχισε να γίνεται πάλι απειλητικός. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφερα να εκμεταλλευτούν 1-2 μικροευκαιρίες και ο Ολυμπιακος, που δίκαια διαμαρτύρεται για ακυρωθέν γκολ του Μήτρογλου, πήρε τελικά το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο.

Πηγή: Sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: