16 Αυγ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μέταλιστ: Η απόρριψη από το CAS

Μέταλιστ: Η απόρριψη από το CAS | onsports.gr
Μετά την ενημέρωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ήρθε κι η επίσημη ανακοίνωση του CAS για την απόρριψη της προσφυγής που είχε καταθέσει η Μέταλιστ για την απόφαση της UEFA να την αποκλείσει από τις διοργανώσεις της τη φετινή σεζόν.
Οριστικά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα μετάσχει ο ΠΑΟΚ, καθώς σήμερα το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) ανακοίνωσε ότι απέρριψε το αίτημα της Μέταλιστ Χάρκιβ να ανασταλεί η ποινή αποκλεισμού της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2013/14, τον οποίο της επέβαλε η UEFA. Έτσι, ο «Δικέφαλος» του βορρά θα αναμετρηθεί με τη Σάλκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία οι Θεσσαλονικείς κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, περνάει απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το CAS είχε κρίνει στις 2 Αυγούστου ένοχη τη Μέταλιστ και κάποια στελέχη της για χειραγώγηση του αγώνα της 19ης Απριλίου 2008 με την Καρπάτι Λβιβ, απόφαση για την οποία ο ουκρανικός σύλλογος έχει προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας.
Η ανακοίνωση του CAS για την απόρριψη του αιτήματος της Μέταλιστ αναφέρει:
«Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) εξέτασε το επείγον αίτημα για προσωρινά μέτρα, το οποίο υπέβαλε η Μέταλιστ Χάρκιβ κατά της απόφασης που έλαβε η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA στις 14 Αυγούστου 2013. Με αυτή την απόφαση η Μέταλιστ Χάρκιβ αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/2014. Η Μέταλιστ Χάρκιβ αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από τον ΠΑΟΚ.
Την ίδια ημέρα που έλαβε την απόφαση της UEFA, ο σύλλογος κατέθεσε επείγον αίτημα για προσωρινά μέτρα στο CAS, ζητώντας να σταματήσει η εφαρμογή της προσβαλλόμενης απόφασης και να αποκατασταθεί στις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/2014.
Στις 15 Αυγούστου 2013, η UEFA και ο ΠΑΟΚ υπέβαλαν γραπτώς τις απόψεις τους, σε ανταπόκριση του αιτήματος του συλλόγου για προσωρινά μέτρα. Αφού εξετάστηκαν οι υποβληθείσες απόψεις των μερών, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Διαιτησίας των Εφέσεων αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της Μέταλιστ. Συνεπώς, η απόφαση της UEFA παραμένει σε ισχύ, όπερ σημαίνει ότι η Μέταλιστ Χάρκιβ αποκλείεται από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/2014». 

Πηγή: OnSports

Δεν υπάρχουν σχόλια: