4 Μαΐ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πολυφωνική η προπονητολογία στον ΠΑΟΚ

Πολυφωνική η προπονητολογία στον ΠΑΟΚ
Το ταξίδι του Ζέρμαν Τσιστιακόφ στη Ρωσία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ, δεν έχει σχέση με τα ανοικτά θέματα του ΠΑΟΚ.
Το πρόσφατο παρελθόν, πάντως, έχει δείξει ότι μετά από ένα φαινομενικά «αθώο» ταξίδι του στρατηγικού συμβούλου του Ιβάν Σαββίδη προέκυψαν εξελίξεις σε θέματα που ήταν ανοικτά για τον «δικέφαλο». Τότε ήταν μεταγραφικά ζητήματα που απασχολούσαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ αυτήν την περίοδο εκείνο που χρειάζεται να «τρέξει» είναι το θέμα του προπονητή.
Ο «ρώσικος» πόλος, άλλωστε, στον ΠΑΟΚ παραμένει δυνατός και υπάρχει η αίσθηση ότι ο διάδοχος του Γιώργου Δώνη στον πάγκο της ομάδας μετά το τέλος των πλέι οφ θα συνδέεται με το ρωσικό ποδόσφαιρο, όπου οι διασυνδέσεις τόσο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ όσο και του Τσιστιακόφ είναι ιδιαίτερα δυνατές. Ενας προπονητής που είτε θα προέρχεται είτε θα έχει εργαστεί στη Ρωσία.
Βέβαια, ως ένα βαθμό τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με τον ρόλο του Τσιστιακόφ. Οχι τόσο γιατί σε αυτόν «χρεώνεται» η απόλυτη στήριξη στον Γιώργο Δώνη μέχρι και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Αστέρα Τρίπολης όσο εξαιτίας και των άλλων τάσεων που υπάρχουν πλέον στον ΠΑΟΚ μετά την επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη.
Σε ό,τι αφορά, πάντως, τη στήριξη που παρείχε ο στρατηγικός σύμβουλος του Σαββίδη στον πρώην πλέον προπονητή του «δικέφαλου», χαρακτηρίζεται από ανθρώπους του ΠΑΟΚ ως καθαρά «θεσμική». Αυτό που λένε είναι ότι ο Τσιστιακόφ στήριζε μέχρι και την τελευταία στιγμή τον θεσμό του προπονητή, άσχετα από το πρόσωπο. Κάτι που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του.
Οπως έχει πει, μάλιστα, κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στη θητεία του στην Ανζί, όπου έφτασε μια ημέρα να έχει μετωπική σύγκρουση με τους οπαδούς της ομάδας για έναν προπονητή στον οποίο την επόμενη μέρα έδειξε την πόρτα της εξόδου. Αλλωστε, η στήριξη στον Δώνη ήταν δεδομένη και εκφράστηκε αρκετές φορές και από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο. Ο Σαββίδης, πάντως, είχε προειδοποιήσει στο Βελλίδειο. «Μπορεί μια μέρα να ξυπνήσω και να μην εμπιστεύομαι πλέον τον προπονητή» είχε πει.
Γράφτηκε από  sentragoal.gr

Πηγή: PaokMania

Δεν υπάρχουν σχόλια: