19 Μαΐ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κυνηγάει το μαγικό "16" ο Βενγκέρ

Η Άρσεναλ θέλει τη νίκη κόντρα στη Νιούκαστλ για να "καπαρώσει" την 4η θέση που οδηγεί στο CL, η οποία θα επιτρέψει στον Αρσέν Βενγκέρ να διευρύνει το ρεκόρ του. Διαβάστε για το απίστευτο σερί του Αλσατού.

Η Άρσεναλ συμπλήρωσε οκτώ ολόκληρα χρόνια χωρίς κάποιον μεγάλο τίτλο (τελευταία της επιτυχία το FA Cup το 2005), παρόλα αυτά το τελευταίο της φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος είναι ένα από αυτά που χαρακτηρίζεται ως "τελικός".
Αιτία το γεγονός πως χρειάζεται εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Νιούκαστλ για να μην επιτρέψει στην Τότεναμ να της "κλέψει" την πολυπόθητη 4η θέση, με τους "κανονιέρηδες" να θέλουν την έξοδο στο Champions League για να προσφέρουν ένα όμορφο "δώρο" στον Αρσέν Βενγκέρ.
Αυτό θα είναι η 16η συνεχόμενη συμμετοχή των Λονδρέζων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τον Αρσέν Βενγκέρ να έχει... ξεχάσει το πότε αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Κύπελλο UEFA από το ξεκίνημα μίας σεζόν.
Το πρώτο ματς που παρακολούθησε ως προπονητής της Άρσεναλ ήταν η ήττα από τη Γκλάντμπαχ το Σεπτέμβριο του 1996 (ο Πατ Ράις έκανε το ουσιαστικά το κουμάντο σε εκείνο το παιχνίδι) ενώ στην πρώτη του φουλ-σεζόν στην ομάδα υπέστη αποκλεισμό-σοκ στον πρώτο γύρο του UEFA από τον ΠΑΟΚ, με το περίφημο γκολ του Ζήση Βρύζα.
Αυτή δεν είναι πάντως η μοναδική χρονιά που ο Αλσατός πήρε γεύση από τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση με την Άρσεναλ, καθώς το 2000 που είχε "υποβιβαστεί" στο Κύπελλο UEFA μετά τη φάση των ομίλων του CL, κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό (ήττα από τη Γαλατάσαραϊ). 

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.18:15 PAOK Saloniki vs PAS Giannina 

Live Streaming.20:30 Asteras Tripolis vs Atromitos Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια: