17 Απρ 2013

Η Ρεάλ εκθρόνισε τη Μαν. Γιουνάιτεντ

Η Ρεάλ εκθρόνισε τη Μαν. ΓιουνάιτεντΤην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πιο εμπορικές ομάδες του πλανήτη κατέλαβε η Ρεάλ Μαδρίτης εκθρονίζοντας τη Μαν. Γιουνάιτεντ μετά από το 1994!

Την απέκλεισε στους «16» του Champions League και τώρα της στερεί μία ακόμη πρωτιά. Ο λόγος για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία εκθρόνισε τη Μαν. Γιουνάιτεντ από την κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πιο εμπορικές ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου.
Σύμφωνα με την έκθεση του περιοδικού, η αξία της «βασίλισσας» αποτιμάται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά 1,44 εκατ. ευρώ πάνω από σε σχέση με πέρυσι, ενώ εκείνη των «κόκκινων διαβόλων» είναι 2,43 δισεκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας αύξηση 42%.
Η Μπαρτσελόνα είναι τρίτη με 2 δισ. ευρώ, ακολουθεί η Άρσεναλ με 1,02 δισ. ευρώ, η Μπάγερν με 1 δισ. ευρώ και έπονται η Μίλαν με 725 εκατ. ευρώ (μοναδική ομάδα της πρώτης δεκάδας που σημείωσε πτώση, κατά 4%), η Τσέλσι με 692 εκατ. ευρώ, η Γιουβέντους με 533 εκατ. ευρώ, η Μάντσεστερ Σίτι με 529 εκατ. ευρώ και η Λίβερπουλ με 500 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αυτός που έχει τα μεγαλύτερα έσοδα (από συμβόλαια, διαφημίσεις κλπ.) είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με 38,5 εκατ. ευρώ, ακολουθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης με 33,4 εκατ. ευρώ και τρίτος είναι ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα με 31 εκατ. ευρώ. 


Πηγή: Σπορ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια: