20 Απρ 2013

ΕΞΑΛΛΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΒΙΤΟΡΙΑ.«Προστάτες της ΤΣΣΚΑ οι διαιτητές!»

Η Βιτόρια “βράζει” με την διοίκηση της Euroleague αφού το καμπάρι της πόλης, η Καχα Λαμποράλ, έχασε 85-94 απο την ΤΣΣΚΑ και είπε έτσι ... “αντίο-Λονδίνο”, οι ανθρωποί της όμως, κατηγορύν- εμμέσως πλην σαφώς- τους διαιτητές της αναμετρησης(Ανκαράλι,Βογινοβιτς και ο δικός μας, Χρήστος Χριστοδούλου), πως “έσπρωξαν” την ρωσική ομάδα στη νίκη προκειμένουν να τελειώσει πρόωρα η σειρά και να μην πάει σε πέμπτο παιχνίδι.
«Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό ή και σαν δικαιολογία αλλά είναι η αλήθεια.Οι διαιτητές δεν μας άφησαν να κερδίσουμε!Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πολύ καλή ομάδα και δεν χρειάζεται τέτοιου είδους βοήθεια και προστασία. Μαζί μας όμως, την είχε...” δήλωσε μεταξύ άλλων ο έξαλλος Γιαν Τάμπακ, προπονητής της βασκικής ομάδας.
Την άμεση παρέμβαση της Ευρωλίγκα και του ηγέτη της,Ζόρντι Μπερτομέου,ζήτησε ουσιαστικά ο πρόεδρος της Κάχα Λαμποράλ,Χοσεάν Κερεχέτα.«Απόψε είδαμε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.Είναι υποχρέωση της Ευρωλίγκα να εξετάσει αυτό το πρόβλημα και να το λύσει. Αυτό που έγινε σε βάρος μας δεν μπορεί να επαναληφθεί.Ούτε τέτοια διαιτητική εύνοια προς μια ομάδα, συγκεκριμένα την ΤΣΣΚΑ...”.
Για να συμπληρώσει ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Βιτόρια: “«Παρακολούθησα όλα τα παιχνίδια στα προημιτελικά και η διαιτησία ήταν καλή. Στο πιο κρίσιμο ματς , το σημερινό δηλαδή, ήταν μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Ήταν αδύνατο για την Κάχα να νικήσει υπό αυτές της συνθήκες. Δεν θα μας άφηναν οτι και να γινόταν. Θέλω να πω ένα μπράβο στην ομάδα μου για την προσπάθεια και στον κόσμο για την παρουσία τους...»
Η διοίκηση της Κάχα Λαμποράλ, που το βράδυ της Παρασκευής(19/4) βίωσε τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Final 4 , αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της Euroleague για την καταδικαστική διαιτησία του αγώνατης με την ΤΣΣΚΑ. Τους καταλογίζουν βασικά πως όταν μείωσαν σε 82-85 και έδειχναν ικανοί να ολοκληρώσουν μια μεγαλειώδη ανατροπή, οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια στο εξώφθαλμο μπρος πίσω του Τεόντοσιτς.
Νωρίτερα είχαν αποβάλειτον Νοτσιόνι, πέντε λεπτά και δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με αντιαθλητικό φάουλ που ήταν και το πέμπτο του. Και η χαριστική βολή δόθηκε με την τεχνική ποινή στον Σαν Εμετέριο, όταν αντέδρασε για τον καταλογισμό ενός ανύπαρκτου φάουλ υπέρ του Ουίμς... 

Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: