25 Μαρ 2013

"Χρόνια πολλά, αγάπη μου γλυκιά..."

Τα 99 χρόνια ζωής του συμπληρώνει τη Δευτέρα (25/3) ο Αρης, που στη γιορτή του εύχεται να ξεπεράσει τα μεγάλα του προβλήματα και να σταθεί στα πόδια του
Σαν σήμερα πριν από 99 χρόνια γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας. Τα μεγαλεία του παρελθόντος σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- μπορεί να απέχουν αρκετά από τη σημερινή εικόνα του Αρη, αλλά άπαντες στην κίτρινη οικογένεια ευελπιστούν πως με την συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει και μία νέα σελίδα θα έχει ανοίξει στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Το ημερολόγιο έγραφε 25 Μαρτίου 1914. Στην περιοχή του Ναυάρχου Βότση, 22 νεαροί της εποχής, γεμάτοι με όρεξη και οδηγούμενοι από ένα κοινό όραμα, αποφάσισαν ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου να ιδρύσουν  ένα αθλητικό σωματείο, το οποίο έμελλε να πρωταγωνιστήσει, να δοξαστεί, να ταλαιπωρηθεί, αλλά πάνω απ` όλα, να αποτελέσει το καμάρι της Μακεδονίας. Το όνομα που του έδωσαν;Αρης...
Έμπνευση για αυτό, φυσικά ο Θεός του πολέμου. Μαχητής, γενναίος, περήφανος., ανεξάρτητος. Χαρακτηριστικά που εκείνα τα 22 άτομα ήθελαν να έχει το σωματείο. Και το κατάφεραν.
Οι Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Πέτρος Γκοτζαμάνης, Αγγελος Ζέγας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κοτρότσης, Πέτρος Κρέης, Μήνωας Κυδωνάκης Λάζαρος Κωστίδης, Γιώργος Λάμπρου, Γιάννης Νακόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάτσικας, Ρούσσος Ρωσσιάδης, Κάρολος Σαλούστο, Τάσος Τσιατσιαπάς, Πρόδρομος Κότσανος και Δήμου, δημιούργησαν πριν 99 χρόνια ένα σύλλογο, που τότε σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν τι θα κατάφερνε και που θα έφτανε. Τις χαρές και τις λύπες που θα γευόταν στη διάρκεια των χρόνων. Το πόσο περήφανο θα έκανε τον κόσμο του, αλλά και ολόκληρο τον ελληνισμό, κατακτώντας μέχρι σήμερα 52 τίτλους σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα.
Οι 22 νεαροί που έκαναν την αρχή στις 25 Μαρτίου του 1914 έγιναν εκατοντάδες και με το πέρασμα των χρόνων εκατοντάδες χιλιάδες. Γιατί ο Αρης πέρα από τις επιτυχίες, τους τίτλους, τα πρόσωπα ή και ακόμα τα γήπεδα, είναι ο κόσμος του. Και όσο υπάρχει αυτός, θα υπάρχει και αυτή η ομάδα, που με το κίτρινο και το μαύρο της χρώμα, αποτελεί ένα σύμβολο όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά ολόκληρης της Μακεδονίας.
Αρη, χρόνια πολλά... 

Πηγή: Sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: