12 Μαρ 2013

Τι θα βγάλει το... κονκλάβιο



Αλέξανδρος Λοθάνο
Στις εφτά σήμερα το πρωί 115 ιερείς θα κλειστούν στην Καπέλα Σιξτίνα για να εκλέξουν τον νέο Πάπα, τον διάδοχο του αποχωρήσαντος Βενέδικτου του 16ου. Μεταξύ αυτών θα βρίσκονται ο αρχιεπίσκοπος της Βαρκελώνης Γιουίς Μαρτίνεθ Σιστάκ και ο καρδινάλιος, παλαιός αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, Αντζελο Σκόλα.
Αν δεν υπήρχε το κονκλάβιο, ο πρώτος πιθανότατα θα βρισκόταν απόψε στα επίσημα του «Καμπ Νόου», αφού είναι φίλος της Μπαρτσελόνα. Οσο για τον δεύτερο; Ως φίλος της Μίλαν, θα είχε σταθερή επικοινωνία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον οποίον άλλωστε είχε κάνει μαθήματα ηθικής και φιλοσοφίας τη δεκαετία του '70.
Αμφότεροι, όμως, δεν θα δουν καν το ματς, αφού το κονκλάβιο απαιτεί απόλυτη απομόνωση από οτιδήποτε συμβαίνει εκτός των τειχών. Ακόμα κι αν στις οκτώ το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία ολοκληρωθεί με επιλογή νέου Πάπα (ο Σκόλα είναι μεταξύ των φαβορί), η ανακοίνωση και η ανάδειξή του θα γίνουν αύριο το πρωί, οπότε οι δύο ιερείς δεν θα μάθουν τι έκαναν οι αγαπημένες τους ομάδες στη μεταξύ τους ρεβάνς.
Τελικά, όμως, τι θα κάνουν απόψε οι δύο ομάδες; Αγνωστες οι βουλές του... Κυρίου! Η Μπαρτσελόνα, εμφανώς σε κακή κατάσταση και με ένα βαρύ 2-0 στην πλάτη της, ψάχνει την επική διάσταση για την ανατροπή, στηριζόμενη ενδεχομένως στο 3-4-3 που πρωτοδοκίμασε πέρυσι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, δεχόμενος αρκετή κριτική. Η Μίλαν, από την πλευρά της, ξέρει πως ένα δικό της γκολ θα βάλει ουσιαστικά «σφραγίδα» πρόκρισης και αυτό θα κυνηγήσει, ούσα πάντα καλά στημένη στην άμυνα, όπως συνέβη στο πρώτο ματς. Συμπέρασμα; Οι Καταλανοί θα επιτίθενται, οι Ιταλοί θα αμύνονται. Οποιος είναι πιο αποτελεσματικός θα αναφωνήσει «habemus simpliciter», ήτοι «έχουμε πρόκριση», κατά το «habemus Papam», δηλαδή... 

Πηγή: Goal

ΓΗΠΕΔΟ ΣΥΚΙΑΣ 10/3/2013.Α.Ο. ΑΓΕΛΩΝΑΣ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1-0.ημιχ.1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: