Ραγδαία αύξηση παρουσίασε η εκροή καταθέσεων Ελλήνων από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν.


Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το συνολικό ποσό των των καταθέσεων των Ελλήνων μη τραπεζικών επενδυτών στο εξωτερικό αυξήθηκε από 12,3 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο 2008 σε 31,9 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2012, που αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 19,6 δισ. δολάρια ή 2,6 φορές την αρχική τιμή του 2008.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης, ελέγχου και καταπολέμησης της απάτης κ. Αλγκίρντας Σεμετά απαντώντας σε σχετική ερώτηση πο υείχε υποβάλλει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργο Παπανικολάου.
Ο κ. Παπανικολάου ζήτησε να πληροφορηθεί από την Επιτροπή το μέγεθος των ελληνικών καταθέσεων σημειώνοντας παράλληλα την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για τον έλεγχο διαφυγόντων και μη φορολογημένων κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν κατά πόσον οι καταθέσεις που υφίστανται στο εξωτερικό είχαν φορολογηθεί στο κράτος διαμονής του επενδυτή.
Πηγή: iefimerida.gr

Live Streaming.21:30 Italy vs Brazil International Friendlies