10 Μαρ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το Ρέθυμνο γιορτάζει 20 χρόνια καρναβάλι!

Το Ρέθυμνο γιορτάζει 20 χρόνια καρναβάλι!Τα 20α του γενέθλια γιορτάζει φέτος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Πρόκειται για την μεγαλύτερη, δημοφιλέστερη και πολυπληθέστερη εκδήλωση της Κρήτη

Το θέμα του Καρναβαλιού είναι «20 χρόνια Μύθοι», με την φετινή επέτειο να αποτελεί τον προάγγελο του μεγάλου εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο, που θα πραγματοποιηθεί το 2014.

Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα μας, η διοργάνωση του 2013 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και εκδηλώσεις. Ήδη ο αριθμός των καρναβαλικών ομάδων που θα συμμετέχουν στην Μεγάλη Παρέλαση (17/3), αγγίζει τις 44, με 33 άρματα (7 περισσότερα από πέρυσι), ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων – καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσει τις 15.000. Τα θέματα που επέλεξαν φέτος οι ομάδες, αφορούν την επικαιρότητα της χώρας, χαρακτήρες και ιστορίες από παιδικά κόμικς, καθώς και θέματα που σχετίζονται με διάφορους Μύθους, χώρες, φανταστικούς χαρακτήρες, κ.α.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένα πολιτιστικό και ψυχαγωγικό γεγονός, που απασχολεί και εμπλέκει την κοινωνία του Ρεθύμνου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δεμένο άρρηκτα με τον κοινωνικό ιστό της πόλης του Ρεθύμνου, το Καρναβάλι αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά από κοινωνικές δράσεις, που πραγματοποιούν είτε μεμονωμένες ομάδες, είτε σε συνεργασία, παράγοντας έτσι ουσιαστικό κοινωφελές έργο.

Ρεθεμνιώτικο το «Πράσινο» Καρναβάλι
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί γνώμονα για την κάθε ενέργεια που γίνεται κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, με τις ομάδες να κατασκευάζουν τα άρματα και τις στολές σχεδόν αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μετά το τέλος του Καρναβαλιού, όσα υλικά δεν θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ανακυκλώνονται.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει
Στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι μπορούν να λάβουν μέρος όσοι το επιθυμούν. Στο σύνολο τους οι ομάδες δέχονται με χαρά νέα μέλη. Όλοι μπορούν έγκαιρα να προμηθευτούν τις στολές τους. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού: www.rethymnocarnival.gr

Οικονομικές Τιμές στα Εκδρομικά Πακέτα
Οι τουριστικοί Πράκτορες του Ρεθύμνου, έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα οικονομικά εκδρομικά πακέτα για όλους εκείνους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ρέθυμνο και να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη γιορτή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. 

Πηγή: Σπορ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια: