26 Φεβ 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Να φοβάσαι τους «ανθρωποφύλακες» των γηπέδων







Διονύσης Μαρίνος
Να φοβάσαι αυτούς που καταδικάζουν όλες τις πράξεις βίας μόνο και μόνο γιατί πρέπει να το κάνουν. Στην πραγματικότητα με τρόπο αισχυντηλό και ολίγον πλάγιο, διστάζουν να κόψουν τις ρίζες του φαινομένου, καίτοι κρατούν στα χέρια τους το κατάλληλο "εργαλείο εξολόθρευσης" των παραφυάδων.
Να φοβάσαι αυτούς που γυρίζουν την πλάτη σφυρίζοντας αδιάφορα όταν καίγεται το σπίτι τους. Οταν ένας δημοσιογράφος δέχεται επίθεση, τότε όλος ο κλάδος δέχεται επίθεση. Δεν υπάρχουν "κόκκινοι" και "πράσινοι" και "κιτρινόμαυροι" ρεπόρτερ, παρά μόνο αυτοί που πατούν πάνω στην ευθεία γραμμή της ενημέρωσης. Οποιος ολοθέρμως προσκυνάει άλλον... αφέντη, πλην της δημοσιογραφίας, τότε παύει να λειτουργεί το επάγγελμα. Βγάζει τα προς το ζην κάνοντας ένα εντελώς άλλο επάγγελμα.
Να φοβάσαι τους «ανθρωποφύλακες» των γηπέδωνΝα φοβάσαι τις "ιερές" αγελάδες που στο όνομα ενός κάποιου αθλητικού παρελθόντος έχουν "προσφέρει" -ιδίοις εξόδοις- στους εαυτούς τους το δικαίωμα να αερολογούν ασκόπως, να πλήττουν συνειδήσεις, να πληγώνουν βάναυσα την κοινή λογική. Ωσαύτως με τα προηγούμενα: η αλήθεια δεν είναι ούτε "κόκκινη" ούτε "πράσινη" ούτε "κιτρινόμαυρη". Είναι απλώς αλήθεια. Ατόφια και άχρωμη.
Να φοβάσαι όχι όσα συνέβησαν, αλλά όσο πρόκειται να συμβούν. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η βία, αλλά ο εθισμός σε αυτήν. Η αποδοχή της ως μέρος του παιχνιδιού εκτός των τεσσάρων γραμμών ενός γηπέδου. Η απαράβατη οπαδική αρχή "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας".
Να φοβάσαι την επόμενη επίθεση. Μπορεί να είσαι εσύ στη θέση του θύματος.

Πηγή: Goal

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 24/2/2013.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΔΟΞΑ ΠΑΚΙΩΝ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 0-2.ημιχρ.0-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: