10 Φεβ 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Περπέρογλου: "Εντελώς διαφορετικό ματς ο τελικός..."

Τελείως διαφορετικό παιχνίδι θα είναι ο τελικός Κυπέλλου από το ντέρμπι του ΣΕΦ προ ολίγων ημερών, όπως εξήγησε ο Στράτος Περπέρογλου, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι "ερυθρόλευκοι" να κάνουν δημιουργικό το άγχος τους...

Παράλληλα, ο 28χρονος φόργουορντ υπογράμμισε ότι περιμένει τον Παναθηναϊκό πιο μαχητικό και αποφασισμένο...
Τα όσα δήλωσε ο Στράτος Περπέρογλου στην SportDay:
Για τη νίκη του Ολυμπιακού την προηγούμενη εβδομάδα και το αποψινό ματς: 
"Εκείνο το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν. Ο τελικός Κυπέλλου είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, υπό την έννοια ότι κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν, σε 40 αγωνιστικά λεπτά. Είναι ένας από τους στόχους μας, όπως είναι και ένας από τους στόχους του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν θέλει να χάσει. Δεν υπάρχει ούτε καν η σκέψη τού αν αυτός ο στόχος είναι μικρότερος των άλλων που διεκδικούμε. Είναι ο πρώτος τίτλος και τον θέλουμε. Μόνο αυτό μας απασχολεί". 
Για τις δύο νίκες που μετρούν τη φετινή σεζόν οι Πειραιώτες σε βάρος του "Τριφυλλιού": 
"Εχουμε ήδη νικήσει δυο φορές τον Παναθηναϊκό και αυτό μας δίνει μια μεγάλη ώθηση, στο θέμα της ψυχολογίας. Που φυσικά δεν κρίνει κάτι. Οφείλουμε να παρουσιάσουμε τα ίδια στοιχεία ή για την ακρίβεια να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερα, για να πάρουμε αυτό το τρόπαιο. Ξέρουμε πως οι αντίπαλοί μας θα είναι πιο μαχητικοί και αποφασισμένοι να επιτύχουν κάτι καλύτερο, οπότε πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί. Θα πρέπει να παλέψουμε για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Να κάνουμε δικές μας όλες τις μικρές λεπτομέρειες, που κάνουν τη διαφορά". 
Για το κλίμα που επικρατεί στα "στρατόπεδα" των δύο ομάδων μετά το 0-1 στο πρωτάθλημα: 
"Αυτό το "πρέπει" δημιουργεί ένα άγχος, πολύ περισσότερο όταν ξέρεις πως όλα θα κριθούν σε 40 λεπτά. Δεν υπάρχει, δηλαδή, η δυνατότητα να ρεφάρεις σε κάποια άλλη συνάντηση, για τα όποια κακώς κείμενα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ομάδων που όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, αποδίδουν πολύ καλύτερα. Οπότε... ίσως θα ήταν χρήσιμο να μπούμε και εμείς στο γήπεδο, νιώθοντας ότι παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο και να κάνουμε δημιουργικό αυτό το άγχος, ώστε να πάρουμε αυτό που θέλουμε από τον τελικό: το τρόπαιο". 
Για τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν τους "ερυθρολεύκους": 
"Τα μικροπροβλήματα μπορούν να σε βγάλουν εκτός ρυθμού, αν διαρκώς κάποιος λείπει από τις προπονήσεις και δεν μπορείς να δουλέψεις σωστά. Οταν τώρα, προκύπτει τραυματισμός σαν και αυτόν του Βαγγέλη, που ήταν σοβαρός και θα χάσει όλη τη σεζόν, όντως υπάρχει συσπείρωση. Ολοι θέλουμε να παίξουμε και για αυτόν, να πάρουμε το τρόπαιο και για αυτόν".  

Πηγή: SuperBasket

Δεν υπάρχουν σχόλια: