28 Φεβ 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αποχώρησε από το Βατικανό ο πάπας Βενέδικτος

Αποχώρησε από το Βατικανό ο πάπας ΒενέδικτοςΜε ελικόπτερο αναχώρησε σήμερα ο πάπας Βενέδικτος Ιστ' από το Βατικανό για τη θερινή κατοικία του, το Καστέλ Γκαντόλφο στα περίχωρα της Ρώμης.

Ο πάπας Βενέδικτος Ιστ' έγινε ο πρώτος ποντίφικας εδώ και έξι αιώνες που παραιτείται από τη θέση αυτή αντί να παραμείνει επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ως το θάνατό του.

Ενώ σήμαιναν οι καμπάνες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ένα λευκό ελικόπτερο, που παραχώρησε η ιταλική κυβέρνηση, απογειώθηκε από το Βατικανό μεταφέροντας τον 85χρονο πάπα στο Καστέλ Γκαντόλφο, στα νότια της ιταλικής πρωτεύουσας. Στο ελικόπτερο συνόδευε τον ποντίφικα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκαενσβάιν.

Προτού επιβιβαστεί στο ελικόπτερο ο πάπας αποχαιρέτισε τους επισκόπους, τους υπαλλήλους του Βατικανού και τους Ελβετούς φρουρούς του στην αυλή του Σαν Νταμάζο, στο αποστολικό μέγαρο της Αγίας Έδρας. Έστειλε επίσης το τελευταίο μήνυμά του μέσω του Twitter στους πιστούς όλου του κόσμου. «Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Σας εύχομαι να έχετε πάντα την ευτυχία να βάζετε τον Χριστό στο επίκεντρο της ζωής σας» έγραψε ο πάπας.

Η παραίτηση του Βενέδικτου ισχύει από σήμερα το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Οι καρδινάλιοι θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή τις προπαρασκευαστικές επαφές τους για να αποφασίσουν πότε θα συγκληθεί το κογκλάβιο που θα εκλέξει τον επόμενο ποντίφικα.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: