24 Φεβ 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Ναι θα θέσω υποψηφιότητα»

Γνωστό πως θα είναι υποψήφια για τον προεδρικό θώκο του ΕΔΟΕΑΠ στις νέες εκλογές έκανε η Ελένη Σπανοπούλου μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή «Στάση Media» με τον Νίκο Μαυρομάτη.

«Ναι θα θέσω υποψηφιότητα»
«Ναι θα είμαι. Φυσικά και θα είμαι»… Η Ελένη Σπανοπούλου ήταν καλεσμένη της εκπομπής «Στάση MEDIA» με τον Νίκο Μαυρομάτη στο studio του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και έκανε γνωστό ότι θα θέσει υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ όταν γίνουν οι εκλογές.

Η υπηρεσιακή πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε εκλογές γιατί –όπως ανέφερε- η κάθε ημέρα που παραμένει το υπηρεσιακό ΔΣ εγκυμονεί και κινδύνους.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις της Ελένη Σπανοπούλου, υπηρεσιακής προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Νίκο Μαυρομάτη:


-Θα είναι υποψήφια πρόεδρος για το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ:
«Αυτή την στιγμή είμαι υπηρεσιακή πρόεδρος. Έχει παραιτηθεί όλο το ΔΣ. Το ΕΔΟΕΑΠ λειτουργεί βάσει των νόμων. Ναι θα είμαι. Φυσικά και θα είμαι. Δεν παραιτήθηκα για να φύγω αλλά για να μείνω.
Οι συνάδελφοι της ΕΣΗΕΑ ζήτησαν έλεγχο, απαιτήσεις και εκλογές. Δεν ήρθαν. Σε αντίθεση με τις άλλες ενώσεις που ήρθαν. Τα πέντε μέλη της ΕΣΗΕΑ παραιτηθήκαμε ως ένδειξη αντίδρασης».

-Πόσος είναι ο «χρόνος ζωής» του ΕΔΟΕΑΠ:
«Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι το μόνο ταμείο που μπορεί να δίνει φάρμακο επικουρική σύνταξη και να προσφέρει υπηρεσίες.
Σήμερα με το δολοφονικό κούρεμα της κυβέρνησης μπορούμε να εγγυηθούμε τρία χρόνια ζωής. Μας ακούν Έλληνες πολίτες που τα δικά τους ταμεία δεν έχουν ούτε 6 μήνες ζωής…»

-Για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να αυξηθεί ο χρόνος ζωής:
«Οι κινήσεις πρέπει να είναι σε κλίμα συναίνεσης. Και οι τέσσερις Ενώσεις θα πρέπει να φροντίσουν τον αγώνα για το αγγελιόσημο. Εάν είμαστε και πάλι διοίκηση εμείς θα πρέπει να μαζέψουμε τα χρέη των εκδοτών που υπάρχουν».

-Για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ:
«Εκλογές θα γίνουν όποτε ορίζει ο Νόμος. Η Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν έχει να κάνει με τον ΕΔΟΕΑΠ. Θα πάμε σε εκλογές. Ζήτησαν παραιτήσεις. Τις είχαν. Ας τις κάνουν (τις εκλογές) για να μάθει ο κόσμος. Από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ σας τα έχουν πει τα πάντα. Πέντε μέλη της ΕΣΗΕΑ παραιτούνται από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ως ένδειξη αντίδρασης».
Ζητώ από την ΕΣΗΕΑ να καταλάβει ποιο είναι το συμφέρον όλων. Δεν θέλει κανείς το άγριο ροκ αλλά είμαστε έτοιμοι. Πρέπει η ΕΣΗΕΑ να καταλάβει ότι πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές και να καταλάβει ότι κάθε μέρα που μένει υπηρεσιακό ΔΣ υπάρχει κίνδυνος».

-Γιατί δεν έγινε διαχειριστικός έλεγχος στον ΕΔΟΕΑΠ από την ΕΣΗΕΑ:
«Η ΕΣΗΕΑ έβγαλε μια ανακοίνωση ότι θα ζητήσει δικαστική συνδρομή. Τέτοιο εφεύρημα δεν έχω ακούσει. Είναι τερτίπια συνδικαλιστικά. Σέβομαι τον συνδικαλισμό όταν αυτός είναι υγιής». 


Πηγή: Σπορ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια: