Στις εκλογές τις Lega που έγιναν τον Ιανουάριο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Μάσιμο Μοράτι καθώς τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας προκάλεσαν αίσθηση στην Ιταλία.


Οι επτά σημαντικότερες ομάδες της γειτονικής χώρας (Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ, Νάπολι, Ρόμα, Λάτσιο, Φιορεντίνα) είχαν συμφωνήσει να μη στηρίξουν τον Μαουρίτσιο Μπερέτα που ήταν ο πρόεδρος τα τελευταία χρόνια αλλά όταν ήρθε η ώρα της κάλπης άλλαξαν πολλά...
Συγκεκριμένα, ο Μπερέτα βγήκε ξανά πρόεδρος με τη στήριξη των Μίλαν, Νάπολι και Λάτσιο ενώ οι Γιουβέντους, Ιντερ, Ρόμα και Φιορεντίνα ήταν κατά. Σαν να μην έφτανε η ήττα, οι Γιουβέντους, Ιντερ και Ρόμα δεν εκπροσωπούνται καν στο Δ.Σ. της Lega πλέον, με τον Μοράτι να μιλάει για αυτό το θέμα εκφράζοντας, με τρόπο, την απογοήτευση του.

«Αυτό που έγινε στις εκλογές ήταν πραγματικά... ξεχωριστό, για να το θέσω έτσι. Εμείς, η Γιουβέντους και η Ρόμα δε θέλαμε να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο το ιταλικό ποδόσφαιρο αλλά η Μίλαν, όπως φαίνεται, ήθελε. Οπως είπε και ο Αντρέα Ανιέλι για τη Γιουβέντους, έτσι λέω κι εγώ για την Ιντερ ότι τουλάχιστον δε θα έχουμε πλέον καμία σχέση με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και δε θα κατηγορηθούμε για τίποτα αλλά μου κάνει εντύπωση πώς μπορούν κάποιοι να αφήνουν εκτός Lega την Ιντερ, τη Γιουβέντους και τη Ρόμα. Ομάδες, δηλαδή, που φέρνουν το 70% των εσόδων του ιταλικού ποδοσφαίρου».

Από εκεί και πέρα, ο Μοράτι τόνισε -και αυτό προφανώς απευθύνεται προς τον Αντρέα Στραματσιόνι- ότι «η έξοδος στο Champions League είναι πολύ σημαντική για τα οικονομικά καθώς αυτά τα οικονομικά επηρεάζουν και την ομάδα» ενώ για το θέμα του νέου γηπέδου, για το οποίο προσπαθεί να φτάσει σε συμφωνία με Κινέζους ώστε να το χρηματοδοτήσουν, είπε ότι «υπάρχει και από τις δύο πλευρές επιθυμία για συμφωνία αλλά προς το παρόν υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν ξεπεραστεί. Είναι πολύ σημαντικό για την Ιντερ να φτιάξει το δικό της γήπεδο αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία». 


Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπλέξιμο με Φιγκερόα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Football League: Πρωταθλητής χειμώνα ο Εργοτέλης

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Άλωσε το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός Βόλου

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ισόπαλη η Ελπίδων με την Σκωτία