18 Φεβ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο μετεωρίτης έπιασε στον ύπνο τα ρωσικά ραντάρ!

Δεν είχαν προγραμματιστεί για κάτι τέτοιο

Ο μετεωρίτης έπιασε στον ύπνο τα ρωσικά ραντάρ!
Στον... ύπνο έπιασε τους Ρώσους ο μετεωρίτης που κτύπησε την περιοχή Τσέλιαμπινσκ των Ουραλίων τραυματίζοντας πάνω από 1000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Drudgereport», τα ρωσικά ραντάρ απέτυχαν να εντοπίσουν τον μετεωρίτη , μεγέθους 17 μέτρων και βάρους περίπου 10 τόνων που κτύπησε την Παρασκευή την Ρωσία, διότι- πολύ απλά- δεν ήταν προγραμματισμένα για κάτι τέτοιο.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα ρωσικά ραντάρ δεν είχαν εντολή να ανιχνεύσουν αντικείμενα από το εξώτερο διάστημα.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις φωτογραφιών από δορυφόρους, ο μετεωρίτης δεν «αιχμαλωτίστηκε» από το μεγάλο όπλο των Ρώσων στο διάστημα, το ραντάρ «Pechora» - και βρισκόταν κάτω από τον ορίζοντα της Μόσχας, κατά συνέπεια ούτε το ραντάρ Don -2N μπορούσε να τον ανιχνεύσει. Το μοναδικό ραντάρ που θα μπορούσε να τον είχε εντοπίσει ήταν ο Dnepr αλλά στόχος του συστήματος προειδοποίησής του- όπως και όλων των ρωσικών ραντάρ- ήταν οι βαλλιστικοί πύραυλοι και όχι οι μετεωρίτες.

Βρήκαν κομμάτια του μετεωρίτη

Επιστήμονες ανακοίνωσαν σήμερα πως βρήκαν κομμάτια του μετεωρίτη, ο οποίος εξερράγη πάνω από την πόλη Τσέλιαμπινσκ.

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε την Κυριακή πως σταματά τις έρευνες αφού δύτες που ερευνούσαν όλη την ημέρα το βυθό της λίμνης Τσέμπαρκουλ δεν βρήκαν κανένα ίχνος του μετεωρίτη, τμήματα του οποίου υποτίθεται ότι είχαν πέσει στη λίμνη.

Όμως επιστήμονες από το πανεπιστήμιο των Ουραλίων που βρέθηκαν στο σημείο πτώσης του μετεωρίτη δήλωσαν ότι βρήκαν περίπου πενήντα θραύσματα κοντά στη λίμνη. Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: protothema.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.Ο ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΟΣ!!!.(ΡΕΠΟ)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βελλής: «Κοιτάμε μπροστά με περισσότερο πάθος»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ψάχνει τον αντι-Φαλκάο η Ατλέτικο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αρμάνι Μιλάνο: Ανέβηκε 10 θέσεις ο Φώτσης στα τρίποντα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Κακή παρένθεση τα άσχημα αποτελέσματα»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το «αύριο» του ελληνικού χάντμπολ

Δεν υπάρχουν σχόλια: