17 Φεβ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ.«Αν βγάλουν την πάλη θα γίνει σύρραξη»!.Στέλιος Μυγιάκης


«Αν βγάλουν την πάλη θα γίνει σύρραξη»!«Δεν θα βγάλουν την πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι εύκολο», δήλωσε ο Στέλιος Μυγιάκης στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Τα ε-ξωτικά» με την Ντέσσυ Κουβελογιάννη και τον Μιχάλη Λαδόπουλο. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 1980, με άλλες τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1972, 1976, 1984) και πολλές διακρίσεις σχολίασε την σκέψη της ΔΟΕ να βγάλει από το Ολυμπιακό πρόγραμμα την πάλη...
«Όλοι μας λέμε πως δεν γίνεται καν να σκεφτούν ότι μπορούν να βγάλουν την πάλη. Βάλαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον βωμό του χρήματος μετά το 1988 και ήταν λογικό πως κάποτε θα χτυπούσε και τα αθλήματα. Αλλά θα είναι καταστροφή των Αγώνων αν βγάλουν την πάλη. Ο Ολυμπισμός είναι ερασιτεχνισμός. Υπάρχουν τα επαγγελματικά αθλήματα που αγαπάει ο κόσμος και καλά κάνει.
Από τη στιγμή που μπήκαν στον αθλητισμό τα λεφτά και η διαφήμιση δείχνουν το ποδόσφαιρο ή άλλα σπορ που θα πάει το παιδί να αγοράσει το παπούτσι, τη φόρμα και άλλα τέτοια. Στην πάλη δεν έχει κατανάλωση. Τα παιδιά όμως, δεν πρέπει να μπουν σε τέτοιο λούκι. Δεν είναι αυτοσκοπός το χρήμα. Αυτοσκοπός είναι να γυμνάζονται, να έχουν υγεία, μέτρο στη ζωή τους και σκέψη. Επαγγελματικά όποιος μπορεί να το κάνει και να βγάζει και λεφτά, να το κάνει και μπράβο του.
Στην ΔΟΕ λέει είναι αθάνατοι. Ντροπής πράγματα. Τι αθάνατοι; Άνθρωποι είναι και αυτοί. Και όσοι σκέφτηκαν να βγάλουν την πάλη είναι ανιστόρητοι. Αν το κάνουν θα γίνει... σύρραξη. Τούρκοι, Ιάπωνες, Αμερικάνοι θα κάνουν μποϊκοτάζ. Για τους Πέρσες είναι εθνικό αγώνισμα η πάλη.
Γενικά αν καταλάβαιναν οι κυβερνόντες, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, τι καλά έχει ο αθλητισμός, δεν θα τον άφηναν. Κι εδώ στη χώρα μας υπάρχει ανισότητα. Και στην τηλεόραση. Ποιος τους λέει πως όλα τα παιδιά θέλουν να ασχοληθούν με αυτό που εκείνει θέλουν να δείχνουν; Η κρατική τηλεόραση θα δείξει μισό αγώνα πάλης, αλλά από την άλλη δείχνουν την Κωλοπετινίτσα σε απευθείας σύνθεση. Πουλάει ναι, αλλά για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Κι αν δεν θέλουν την πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ας κάνουμε στην Αρχαία Ολυμπία αποκλειστικά Ολυμπιακούς Αγώνες για την πάλη. Κι αυτοί που θέλουν να την βγάλουν από το πρόγραμμα, όταν γεννήθηκαν άρχισαν να πιάνουν ένα παιδάκι να το ρίξουν κάτω. Η πάλη είναι μέσα στη ζωή του ανθρώπου, κυριολεκτικά και μεταφορικά». 

Πηγή: Goal

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:NBA | Κόμπε: "Η επόμενη σεζόν ίσως να είναι η τελευταία μου..."

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αποθέωση για Τοροσίδη και από... Ρανιέρι!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ.Pre-game: Βέροια - Αστέρας Τρίπολης (17:15)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Επεισόδιο Τέρι - Μπενίτεθ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η ρήτρα τους κόβει τα φτερά

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Έχει καταντήσει δημοπρασία η Formula 1»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Ωρίμασε το ποδόσφαιρο από την κρίση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: