20 Φεβ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έστειλε στη ΔΟΕ το χρυσό του μετάλλιο!

Ο πρόεδρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας, Βαλεντίν Γιορντάνοφ τύλιξε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο του και το έστειλε πακέτο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

"(Ο Ρογκ) ένωσε δίχως προσπάθεια τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν σε έναν κοινό στόχο. Να σώσουν το άθλημα της πάλης, χωρίς το οποίο οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είναι ποτέ οι ίδιοι", δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης της Βουλγαρίας και μεγάλη δόξα του αθλήματος, Βαλεντίν Γιορντάνοφ.
Φυσικά, αναφέρεται στην απόφαση της ΔΟΕ να μη συμπεριλάβει την πάλη (ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα) στο ολυμπιακό πρόγραμμα μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.
Ο 53χρονος δέκα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελευθέρα προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση με μεγάλο... νόημα: Επέστρεψε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στην Ατλάντα το 1996. Το μοναδικό χρυσό μετάλλιο στην καριερα του, αφού αμέσως μετά από τη νίκη του στην κατηγορία των -52 κιλών αποχώρησε από την ενεργό δράση.
Ο Βαλεντίν Γιορντάνοφ σήμερα
Το χρυσό μετάλλιο με την πράσινη κορδέλα της Ατλάντα με τα χρυσά γράμματα συνοδεύει και μια επιστολή η οποία αναφέρει τα παρακάτω:
"Το άθλημα μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ολυμπιακού κινήματος και θεμέλιο των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Δίχως αυτό το άθλημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα", έγραψε ο Γιορντάνοφ και συγκινημένος διάβασε στους εκπροσώπους του Τύπου τις λίγες αράδες που έγραψε.
Οι Βούλγαροι αγαπούν την πάλη και είναι το πιο επιτυχημένο άθλημα στην ιστορία της χώρας, αφού έχουν κατακτήσει 16 χρυσά μετάλλια.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της πάλης στη Βουλγαρία με τους Αρμέν Ναζαριάν και Σεραφείμ Μπαρζακόφ να εκδηλώνουν την πρόθεση να κατέβουν σε απεργία πείνας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αντιμετώπιση που έχει το άθλημα τους από τους "αθάνατους".
Η πάλη, ένα από τα αθλήματα που δεν έχουν λείψει ποτέ από το πρόγραμμα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων έχασε τη θέση της από αθλήματα σαν το μοντέρνο πένταθλο και το τάε κβον ντο, το οποίο έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό.
Τα μέλη της ΔΟΕ θα ψηφίσουν για το "κόψιμο" της πάλης και την αντικατάσταση του αθλήματος των Ολυμπιονικών τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη. Πιστεύεται πως η γενική κατακραυγή που έχει προκληθεί σε συνδυασμό με το ότι η ψηφοφορία θα γίνει στη Ρωσία (σ.σ. ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστηρίζει σφοδρά την παραμονή του αθλήματος), θα αναγκάσει τα μέλη της ΔΟΕ να κάνουν πίσω.
Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στον Ζακ Ρογκ και ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης. 

Πηγή: Sport 24

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τουρκική φρεγάτα έκανε «βόλτες» σε Μύκονο, Νάξο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τάμπακ: «Να παλέψουμε κόντρα στον Ολυμπιακό»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πρώτος στο Final-4 ο Ολυμπιακός

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πινγκ - Πονγκ: Τα νέα των Ελλήνων διεθνών σε Γαλλία και Σουηδία

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΑΕΚ: Τετ α τετ Λίνεν – Κατίδη

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ούκιτς: "Είναι υπέροχο να παίζεις με το Διαμαντίδη"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τυπική διαδικασία η ρεβάνς

Δεν υπάρχουν σχόλια: