20 Φεβ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πινγκ - Πονγκ: Τα νέα των Ελλήνων διεθνών σε Γαλλία και Σουηδία

Πινγκ - Πονγκ: Τα νέα των Ελλήνων διεθνών σε Γαλλία και Σουηδία | onsports.gr

Ενδιαφέρουσες ήταν τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις για τους Έλληνες πρωταθλητές, που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού.
Υπήρχε δραστηριότητα στη Γαλλία και τη Σουηδία με τα σημαντικότερα νέα να είναι ότι η Ενεμπόν και η Ανζέ των Κρεάνγκα και Γκιώνη αντίστοιχα, διατηρούνται σε υψηλή θέση στην Α΄κατηγορία, η Φοντενέι του Παπαγεωργίου ξέφυγε κάπως από τις τελευταίες θέσεις στη Β΄κατηγορία, η Αμικάλ του Λαγογιάννη έμεινε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και η Μετς του Ρηνιώτη κάτω από αυτή στην ίδια κατηγορία, ενώ η Στόρφορς των Χριστοφοράκη και Εξάρχου στη σούπερ κατηγορία γυναικών της Σουηδίας περιμένει την τελευταία αγωνιστική ημέρα για να ξεκαθαρίσει αν θα προκριθεί στα πλέι οφ.
Στην κορυφαία γαλλική κατηγορία διεξήχθη χτες βράδυ η 11η αγωνιστική. Η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη πέτυχε σπουδαία νίκη εκτός έδρας κόντρα στη Λα Ρομάν με 4-2 με τον 1ο Μεσογειονίκη να σημειώνει μία νίκη και μία ήττα. Στον πρώτο του αγώνα κάμφθηκε από τον Γάλλο Αμπντέλ Καντέρ Σαλιφού με 3-1 σετ και στον επικράτησε του επίσης Γάλλου Μπρις Ολιβιέ με 3-2.
Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα είχε δώσει την προπερασμένη Τρίτη το παιχνίδι της για την ίδια αγωνιστική και νίκησε εύκολα την Ισέν με 4-0. Ο πολύπειρος διεθνής μας κατέβαλλε με 3-2 τον «αμυντικό» Λιν Τζου από τη Δομινικανή Δημοκρατία και τον Γάλλο Αλεξάντρ Ρομπινό με 3-0 σετ. Στη βαθμολογία Ενεμπόν και Ανζέ ισοβαθμούν με 26 βαθμούς στην 3η θέση , που δίνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Στην 11η ημέρα της έφτασε και η Β΄κατηγορία ανδρών της Γαλλίας. Η Φοντενέι επιβλήθηκε 4-1 εντός έδρας της ουραγού Μπρουίγ (και αυτός ο αγώνας άλλαξε ημερομηνία κι έγινε την περασμένη εβδομάδα) και βελτίωσε αισθητά τη βαθμολογική της θέση. Ο Κώστας Παπαγεωργίου είχε μία νίκη και μία ήττα. Αρχικά έχασε από τον Γάλλο Τόμας Λε Μπρετόν με 3-2 σετ, αλλά μετά ξεπέρασε τον Σουηδό Σιμόν Άρβιντσον με 3-0.
Η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ έχασε ευκαιρία για σημαντική εκτός έδρας νίκη, καθώς προηγήθηκε 3-1 εκτός έδρας της Σεν Ντενί, αλλά στο τέλος παραχώρησε ισοπαλία 3-3. Ο Κώστας Λαγογιάννης, που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αριστερό ώμο, έκαμψε την αντίσταση του Ούγγρου Νταβίντ Ζόμπορι με 3-2 σετ κι έπειτα έχασε από τον Σουηδό Γιον Πέρσον με 3-0.
Η Μετς δεν μπόρεσε νʼ αντισταθεί στην ανωτερότητα της Μορέ κι έχασε εκτός έδρας με 4-0. Ο Τάσος Ρηνιώτης έδωσε δύο αγώνες και υπέστη ισάριθμες ήττες. Πρώτα από τον Σλοβάκο Τόμας Κέινατ με 3-1 σετ και μετά από τον Κινέζο Τζια Τσεν με 3-0. Στη βαθμολογία η Μετς είναι τελευταία, μαζί με τη Μπρουίγ, στους 16 βαθμούς, η Φοντενέι βρίσκεται στην 7η θέση με 20 και η Αμικάλ στην 8η με 18 βαθμούς. Στον υποβιβασμό οδηγούνται οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης.
Στη Β΄κατηγορία γυναικών της Γαλλίας η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη έπεσε στην 5η θέση με 22 βαθμούς, καθώς γνώρισε την ήττα και από τη Μιλούζ με 4-2 εκτός έδρας. Η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο πολύ δύσκολο ματς της 11ης αγωνιστικής κι έχασε αρχικά από την Κινέζα Κάο Γιουάν με 3-2 (αν και βρέθηκε μπροστά με 2-0 στα σετ) και στο τελευταίο επί μέρους παιχνίδι από τη πολύπειρη Βουλγάρα Καταλίνα Γκατίνσκα με 3-0 σετ.
Το περασμένο Σάββατο αγωνίστηκε και η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη για τη δεύτερη φάση της Γ΄κατηγορίας ανδρών (National 1). Γνώρισε όμως, την τρίτη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες, αυτή τη φορά στην έδρα της από τη Ροάν Κοτό με 11-7.
Την ίδια μέρα έγινε και η τρίτη αγωνιστική συνάντηση για την τελική 8άδα της σούπερ κατηγορίας γυναικών στη Σουηδία. Η Στόρφορς είχε μία νίκη και μία ήττα, είναι μέσα στον στόχο της πρόκρισης στην 6άδα των πλέι οφ, αλλά θα ξέρει στις 9 Μαρτίου, στην τελευταία ημέρα του ομίλου, αν θα υλοποιήσει τον στόχο της. Στον πρώτο της αγώνα το Σάββατο κατέβαλλε δύσκολα τη Σπαρβάγκεν με 6-4 και στη συνέχεια έχασε από την ισχυρή Μαλαρένερτζι με 6-1. Η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου είχαν από δύο νίκες και μία ήττα στον πρώτο αγώνα, ενώ στον δεύτερο η μοναδική νίκη της Στόρφορς ήρθε από τη Χριστοφοράκη.
Απέναντι στη Σπαρβάγκεν η Εξάρχου ξεπέρασε τη Σοφία Βέσχολμ με 3-2 σετ και τη Σαναμαρί Μπολένιους με 3-1 κι έχασε από την Κινέζα Σου Τζίε με 3-0. Ομοίως η Χριστοφοράκη νίκησε 3-0 σετ τη Μπολένιους και 3-1 τη Βέσχολμ και ηττήθηκε 3-0 από τη Σου. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες αγωνίστηκαν με επιτυχία και στο διπλό επικρατώντας 3-0 σετ των Σου/Βέσχολμ.
Κόντρα στη Μαλαρένερτζι η Χριστοφοράκη κατέβαλλε τη διεθνή Σουηδέζα Ντανιέλα Μόσκοβιτς με 3-1 σετ. Αργότερα έχασε από την πρώην διεθνή Τσέχα Γιάνα Ντομπέσοβα με 3-1, ενώ η Εξάρχου υπέστη δύο ήττες από τη Στίνα Ζέτερστρομ με 3-2 και τη Μόσκοβιτς με 3-1. Χριστοφοράκη και Εξάρχου έπαιξαν ξανά μαζί στο διπλό κι έχασαν 3-0 από τις Ντομπέσοβα/Ζέτερστρομ.


Πηγή: OnSports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τουρκική φρεγάτα έκανε «βόλτες» σε Μύκονο, Νάξο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τάμπακ: «Να παλέψουμε κόντρα στον Ολυμπιακό»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πρώτος στο Final-4 ο Ολυμπιακός

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΑΕΚ: Τετ α τετ Λίνεν – Κατίδη

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ούκιτς: "Είναι υπέροχο να παίζεις με το Διαμαντίδη"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τυπική διαδικασία η ρεβάνς

Δεν υπάρχουν σχόλια: