21 Φεβ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κούβελος προς Ρογκ: Σεβασμός στις ρίζες

Μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη, επιστολή στον Ζακ Ρογκ, έστειλε και ο Ισίδωρος Κούβελος, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΔΟΕ να επανεξετάσει όλες τις παραμέτρους της απόφασης να αφαιρεθεί η πάλη από το Ολυμπιακό Πρόγραμμα. "Είναι βέβαιο, εξάλλου, ότι κανένα μέλλον δεν υπάρχει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εάν εμείς δεν σεβόμαστε τις ιστορικές ρίζες του Ολυμπισμού".


Αναλυτικά, η επιστολή:
"Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα και εγώ, όπως χιλιάδες μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας, την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να εισηγηθεί στη Γενική της Συνέλευση, την αφαίρεση από το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 του αθλήματος της Πάλης.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για ό,τι έχει σχέση με την παράδοση του Ολυμπισμού, της φιλοσοφίας ζωής που έχει επιζήσει αναλλοίωτη για δεκάδες αιώνες, είμαι βέβαιος ότι θα αφουγκραστείτε την αντίδραση του απλού φίλαθλου κόσμου και θα επανεκτιμήσετε την πρόταση αυτή, διορθώνοντας ένα μεγάλο λάθος που επιχειρείται να γίνει.

Την επιστολή αυτή δεν σας την στέλνω μόνον ως Πρόεδρος της ΔΟΑ, του θεσμού που υπηρετεί με συνέπεια επί πενήντα και πλέον χρόνια το Ολυμπιακό Κίνημα και τις Αξίες του αλλά και την Ολυμπιακή Παιδεία, όπως αυτή διαμορφώνεται και διαδίδεται στη σύγχρονη εποχή. Σας την στέλνω και ως απλός φίλαθλος και λάτρης του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Τυχόν αποκεφαλισμός της Πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων θα σημάνει αναμφισβήτητα απομάκρυνση των Αγώνων από τις ρίζες του. Και, όπως καλά γνωρίζετε, καμία ελπίδα δεν υπάρχει για το μέλλον όλων των ανθρώπων, αν αποκοπούν από τις ρίζες τους. Πόσο μάλλον στον χώρο του αθλητισμού, όπου η σημασία του υλικού κέρδους στους κόλπους του δυστυχώς αυξάνεται επικίνδυνα κάθε μέρα που περνάει.

Μην υποχωρήσετε, Κύριε Πρόεδρε, στις φωνές σύγχρονων σειρήνων που οδηγούν στην αποστασιοποίηση από τις παραδόσεις του Κινήματος, που με τόση ευλάβεια έχετε υπηρετήσει όσα χρόνια ασχολείστε με τα αθλητικά δρώμενα και μην επιτρέψετε στην ιστορία να γράψει πως επί των ημερών σας αποφασίστηκε η καρατόμηση του ιστορικότερου, πλην του στίβου, αθλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο φίλαθλος κόσμος παγκοσμίως έχει από εσάς την απαίτηση να σταθείτε, για άλλη μία φορά, στυλοβάτης της παράδοσης και του Ολυμπισμού, όπως τον διδαχθήκαμε από τη μικρή μας ηλικία. Η Πάλη, ως αγώνισμα, ίσως με μια νέα μορφή διεξαγωγής της από πλευράς κανονισμών, περισσότερο ελκυστική στο φίλαθλο κοινό, παραμένει απόλυτα συνυφασμένη με την έννοια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι και δεν νοούνται χωρίς το ιστορικό αυτό άθλημα στο πρόγραμμά τους. Είναι βέβαιο, εξάλλου, ότι κανένα μέλλον δεν υπάρχει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εάν εμείς δεν σεβόμαστε τις ιστορικές ρίζες του Ολυμπισμού.  

Με την πεποίθηση ότι θα επανεξετάσετε όλες τις παραμέτρους της απόφασής σας, διατελώ

Με τιμή,

Ισίδωρος ΚΟΥΒΕΛΟΣ". 


Πηγή: Sport.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Με ενόχλησε που με είπαν βαρδινογιαννικό»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Δεν είναι απίθανη η ανατροπή»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:21 γκολ έχει βάλει ο κόσμος!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παναθηναϊκός: Οι αναμνήσεις του Ματσιούλις από τη Ζαλγκίρις

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Αλίμονο, αν η Μίλαν έχει ήδη προκριθεί»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Δεν είναι καλύτερη η Λάτσιο»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η Nike διέκοψε το συμβόλαιο με τον Πιστόριους

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Δεν μου έδωσε ευκαιρία ο Μπάγεβιτς!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: