22 Φεβ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΕΟΠΕ.«Αθλητισμός χωρίς χρήματα»


«Αθλητισμός χωρίς χρήματα»
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη έστειλε η ΕΟΠΕ μετά την έγγραφη ενημέρωση του πρώτου σχετικά με την επιχορήγηση του 2013, η οποία μειώθηκε στο 1.000.000 ευρώ (ενώ οι ανελαστικές δαπάνες υπερβαίνουν τις 800.000). «Πώς είναι δυνατόν με αυτά τα χρήματα η Ομοσπονδία να διοργανώσει πρωταθλήματα και λοιπές αγωνιστικές εκδηλώσεις και κυρίως τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά μας να αγωνιστούν; Πώς είναι δυνατόν η Ομοσπονδία να αναλάβει οποιασδήποτε μορφής πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ (ας ληφθεί υπόψη ότι η Ομοσπονδία μας καλλιεργεί δυο ολυμπιακά αθλήματα) και κυρίως πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει τις δαπάνες συμμετοχής των εθνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις; Ουσιαστικά, λοιπόν, μας ζητάτε να πραγματοποιήσουμε όλες τις κατ' εξοχήν αθλητικές δραστηριότητες της Ομοσπονδίας χωρίς χρήματα» είναι κάποια από τα ερωτήματα που θέτει η ΕΟΠΕ. Παράλληλα, η ομοσπονδία παραθέτει τα προβλήματα που θα υπάρχουν μετά τη μείωση και προτείνει 7 μέτρα για να αντιμετωπιστούν:
«1. Θεσμικές αλλαγές που θα δώσουν ευελιξία στις ομοσπονδίες στον τρόπο άσκησης της διοίκησης.
2. Η παροχή κινήτρων (φορολογικών ή άλλων) και η διαμόρφωση πλαισίου που θα ευνοεί τη χρηματοδότηση του αθλητισμού από ιδιώτες μέσω χορηγιών.
3. Η υποχρεωτική διάθεση ενός κονδυλίου από εταιρείες που στηρίζονται στον αθλητισμό στις ομοσπονδίες για ενίσχυση της αθλητικής τους δραστηριότητας.
4. Η ειδική μεταχείριση των ομοσπονδιών σε φορολογικά θέματα.
5. Η απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου σε χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο.
6. Ο περιορισμός των δαπανών σε προπονητές και συνεργάτες με αυξημένο αριθμό αποσπάσεων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
7. Η ανάληψη μέρους των δαπανών από άλλους φορείς όπως π.χ. ανάληψη των δαπανών των εθνικών ομάδων από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή». 

Πηγή: Goal

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τέταρτος στη Στοκχόλμη ο Τσάκωνας

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η τρίχα στη σούπα του Βγενόπουλου...

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Οι Ελληνες ξέχασαν την ταχύτητα και απέκτησαν αντοχή

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Λιμοντζόγλου: «Ο Ξενιάδης χαρίζει χρήματα και τον ειρωνεύονται!»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Στα χαμηλά το ομαδικό σπριντ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ... «Κλείνει Σαλίνο»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βγήκαν τα εισιτήρια με Εφές

Δεν υπάρχουν σχόλια: