Αναταράξεις πριν καν μεταδοθεί δημιουργεί η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα συνέντευξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην δημοσιογράφο Έλλη Στάη, όπου ο πρώην υπουργός θα δώσει για πρώτη φορά απαντήσεις στις εις βάρος του κατηγορίες πως αλλοίωσε τη «λίστα Λαγκάρντ».


Όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, ο κ.Παπακωνσταντίνου επέλεξε να μιλήσει στην κρατική τηλεόραση για το θέμα της αλλοίωσης της «λίστας Λαγκάρντ», για την οποία 71 βουλευτές από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ υπέγραψαν την παραπομπή του σε Προκαταρκτική Επιτροπή κατηγορώντας τον πως ο ίδιος διέγραψε τα ονόματα των τριών συγγενών του (της εξαδέλφης του Ελένης Παπακωνσταντίνου, του συζύγου της και του συζύγου της αδελφής της Μαρίνας).

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται ότι αφαίρεσε ο ίδιος τα τρία ονόματα των συγγενών του με το επιχείρημα ότι η κατηγορία αυτή δεν αντέχει τη λογική: «Αν ήθελα να το κάνω, θα έβγαζα 10 ονόματα για να μην ενοχοποιηθώ» υποστηρίζει.

Ωστόσο, στη σημερινή συνέντευξη στην εκπομπή ΝΕΤ Week της κυρίας Έλλης Στάη, που θα μεταδοθεί τελικά ζωντανά ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσου αντιλόγου σε όσα πει ο κ.Παπακωνσταντίνου, ο πρώην υπουργός θα κληθεί να απαντήσει σε πολλά από τα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στη διαχείριση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Παπακωνσταντίνου θα κληθεί να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
 •Γιατί δεν πρωτοκόλλησε το CD όταν το παρέλαβε για πρώτη φορά στα χέρια του;
 •Γιατί έγινε και ποιος έκανε την αντιγραφή των στοιχείων της λίστας από το CD σε USB stick;
 •Που βρίσκεται σήμερα το πρώτο CD. Σε ποιόν το είχε παραδώσει για φύλαξη;
 •Γιατί το κράτησε και δεν το απέστειλε αρμοδίως για πλήρη έρευνα όλων των ονομάτων που περιείχε;
 •Γιατί επέλεξε αρχικά 10 ονόματα προκειμένου να ελεγχθούν και με ποια κριτήρια έκανε αυτή την επιλογή;
 •Πως εξηγεί το γεγονός ότι λείπουν μόνον τα ονόματα των στενών του συγγενών;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα αφήσει υπόνοιες ότι η λίστα αλλοιώθηκε από άλλα πρόσωπα, χωρίς όμως να τα κατονομάσει, ενώ δεν θα αποκαλύψει όλα τα επιχειρήματά του σε αυτό το στάδιο. Αντίθετα, στο ερώτημα του ποιος έκανε την αλλοίωση θα απαντήσει στη Βουλή, είτε στην Ολομέλεια είτε στην Προκαταρκτική Επιτροπή αν τελικά παραπεμφθεί. Όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, ο κ.Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι η αλλοίωση έγινε όχι όταν η λίστα ήταν στα δικά του χέρια αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο, δείχνοντας ουσιαστικά τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι παρέλαβαν την επίμαχη λίστα μετά από αυτόν.

Όσον αφορά το γιατί δεν πρωτοκόλλησε το CD με τη λίστα όταν το παρέλαβε από τον πρέσβη μας στο Παρίσι, ο κ.Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», ότι δεν ζήτησε να πρωτοκολληθεί με τη δικαιολογία ότι δεν ήθελε να αποκαλύψει την προέλευσή του καθώς είχε φτάσει στα χέρια του με εμπιστευτικό τρόπο.

Για το ίδιο το CD αναμένεται ότι θα επιμείνει ότι το έδωσε για φύλαξη στο υπουργικό γραφείο και δεν γνωρίζει τι απέγινε μετά. Τέλος, ο κ.Παπακωνσταντίνου θα υποστηρίξει πως έδωσε τα ονόματα των δέκα μεγαλύτερων καταθετών για έλεγχο και θα θέσει το ερώτημα του πως διώκεται αυτός που έφερε τη λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα, έδωσε ονόματα μεγαλοκαταθετών για έλεγχο, ξεκίνησε τη διαδικασία για τη συμφωνία με την Ελβετία και εισήγαγε το θεσμό του οικονομικού Εισαγγελέα.

Οργιο φημών για παρεμβάσεις στην εκπομπή

Παράλληλα, δραματικό ήταν το παρασκήνιο της συνέντευξης του κ.Παπακωνσταντίνου στην Έλλη Στάη από την ώρα που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η εκπομπή. Το διαφημιστικό τρέιλερ της εκπομπής NET Week άρχισε να παίζει από το πρωί της Κυριακής προβάλλοντας τη συνέντευξη με τον πρώην υπουργό, και κάνοντας το γύρο των ΜΜΕ. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά το τρέιλερ άλλαξε και ξαφνικά κόπηκε κάθε αναφορά στο πρόσωπο του κ.Παπακωνσταντίνου! Η αφαίρεση του από το τρέιλερ ήταν αφορμή για να ξεκινήσει ένα όργιο φημών για «κόψιμο» της εκπομπής με άνωθεν παρεμβάσεις. Μάλιστα, επί αρκετές ώρες κανείς δεν γνώριζε τι πρόκειται να συμβεί και όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοικτά.

Τελικά, όπως ανέφερε το iefimerida.gr, αποφασίστηκε να μεταδοθεί η συνέντευξη με κορυφαία στελέχη της ΕΡΤ να επισημαίνουν προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το κόψιμο μιας τέτοιας εκπομπής θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου, ενώ δεν δεν θα ήταν καλό και για την ίδια την κυβερνητική πλειοψηφία να δείξει ότι ενδεχομένως κάτι έχει να φοβηθεί από τα όσα έχει να πει ο πρώην υπουργός.

Έτσι, η εκπομπή της κυρίας Στάη με τη συνέντευξη Παπακωνσταντίνου θα μεταδοθεί κανονικά το βράδυ της Δευτέρας, αλλά δεν θα μαγνητοσκοπηθεί όπως ήταν το αρχικό πλάνο. Αντίθετα, θα είναι «ζωντανή» ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσου ελέγχου και κυρίως αντιλόγου σε όσα ισχυρισθεί ο πρώην υπουργός, κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου θα παρέμβει με άμεσο αντίλογο στον κ. Παπακωνσταντίνου αν το κρίνει σκόπιμο ώστε να μην μείνουν οι εντυπώσεις με το μέρος του πρώην υπουργού Οικονομικών.


Πηγή: www.iefimerida.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Θεατρικό έργο η τραγική ιστορία του Ένκε

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Mε το τρένο είναι επικίνδυνο να παίζεις παιχνίδια! (video)

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σκόνδρας: «Έτοιμος για το παραπάνω βήμα»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βίντεο: Δείτε το απίστευτο τρίποντο που έβαλε μαθήτρια 

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ηρακλής Ψαχνών: Επέστρεψε με πολλά παράπονα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ανεβάζει ρυθμούς ο Διαμαντίδης

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τελειώνει οριστικά ο Λάμπαρντ

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr