12 Ιαν 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τρίποντο με Τζιμπούρ σε νεκρό χρόνο

γράφει: Χρήστος Παπαντωνόπουλος
Με γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ στο 97' ο Ολυμπιακός κέρδισε στη Λιβαδειά 1-0 την τοπική ομάδα για την 17η αγωνιστική, άτυχη η ομάδα του Παράσχου, που σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι


Μπορεί να ήταν φλύαρος και αναποτελεσματικός για 96 λεπτά, ωστόσο ο Ραφίκ Τζιμπούρ έδωσε τη λύση για μία ακόμα φορά, φτάνοντας τα 14 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο αλγερινός εκμεταλλεύτηκε μία από τις λιγοστές αμυντικές αδράνειες των βοιωτών και με κεφαλιά μετά από φάουλ του Πίνο διαμόρφωσε το τελικό 1-0 χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο, που έμοιαζε χαμένο. Οι γηπεδούχοι, που στάθηκαν εξαιρετικά, αλλά ήταν άτυχοι, καθώς σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια του Μέγερι, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Βοσκάκη, καθώς το γκολ του Τζιμπούρ σημειώθηκε στο 97' και ενώ ο διαιτητής είχε δείξει πέντε λεπτά καθυστερήσεων.
Με καλό ρυθμό και σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, αλλά χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το α' μέρος στη Λιβαδειά. Οι γηπεδούχοι φρόντισαν να κλείσουν τους διαδρόμους από τον άξονα, ενώ και στις πτέρυγες Χοσέμι και -κυρίως- ο Νικολακάκης δεν επέτρεψαν στους Μασάντο και Αμπντούν να πλαγιοκοπήσουν. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τρόπο να απειλήσουν και αυτός ήρθε από... ψηλά με σέντρες κυρίως του Χολέμπας. Τόσο ο Γκρέκο όμως (στο 31'), όσο και ο Μανωλάς (στο 34') δεν βρήκαν στόχο με το κεφάλι αν και ήταν αμαρκάριστοι.
Στον ιταλό ανήκει και η καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού (από σέντρα του Χολέμπας κι αυτή) όταν ο Νικολακάκης στο 23' απομάκρυνε την προβολή του Γκρέκο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Σημαντικές ευκαιρίες όμως είχε και ο Λεβαδειακός, που έπαιξε με αντεπιθέσεις και δημιούργησε προβλήματα στους Μανωλά-Κοντρέρας (αρκετά λάθη ο χιλιανός). Ο Πόι στο 11' σημάδεψε την πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού, ενώ στην πιο κλασσική ευκαιρία του ημιχρόνου ο Κόρμπος πλάσαρε άουτ από θέση τετ α τετ στο 21'.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Ζαρντίμ έκανε την ίδια κίνηση, που έκανε και με τη Βέροια, ρίχνοντας στη μάχη τον Πίνο (στη θέση του Γκρέκο) και μετατοπίζοντας στον άξονα τον Μασάντο. Η είσοδος του κολομβιανού αυτή τη φορά δεν είχε την ίδια ευεργετική επίδραση όπως στο ντεμπούτο του και με εξαίρεση κάποια καλά στημένα του Χολέμπας, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, που ήταν άψογα τοποθετημένη. Ως αποτέλεσμα... ο Ζαρντίμ πόνταρε στην αποτελεσματικότητα του Μήτρογλου, που στο 69' αντικατέστησε τον Μασάντο.
Ούτε όμως η είσοδός του με την παράλληλη αλλαγή του σχήματος σε 4-4-2 αποδείχθηκαν αρκετά ώστε ο Ολυμπιακός, που είχε μεταφέρει το ματς έξω από την περιοχή του Κυριακίδη, να αυξήσει την πίεσή του και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Κι ενώ ο Ζαρντίμ επιστράτευσε και τον Πάντελιτς, ο Λεβαδειακός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με τον Ακόστα να στέκεται άτυχος και στο 81' να σημαδεύει το δοκάρι. Την τελευταία κουβέντα όμως την είπε ο Τζιμπούρ και ενώ στο 89' ο Νικολακάκης είχε διώξει πάνω από τη γραμμή κεφαλιά του Τοροσίδη. Ο αλγερινός εκμεταλλεύτηκε φάουλ του Πίνο και με κεφαλιά σε νεκρό χρόνο χάρισε το τρίποντο στους ερυθρολεύκους. Εντονες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, αφού ο χρόνος των καθυστερήσεων είχε εκπνεύσει. 
Πηγή: Sport.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σούπερ ΑΕΚ και Κορδέρο!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Δερμιτζάκης: Σχετικά δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αναστασιάδης: Αυτά τα αποφασίζει η Παναγιά!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Η Νέα Ιωνία πήρε το ντέρμπι με την Ορμή

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γιόλ: «Μακάρι να είχαμε άλλον έναν Καραγκούνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: