18 Ιαν 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Rally Dakar 2013: Καμία αλλαγή λίγο πριν το τέλος


Λίγα χιλιόμετρα απομένουν για την ολοκλήρωση του Rally Dakar 2013 και παρότι κάθε είδους προγνωστικά είναι απαγορευτικά για τον πιο σκληρό αγώνα αντοχής του κόσμου, πολύ δύσκολα θα έχουμε αλλαγές στη γενική κατάταξη των κατηγοριών.

Επιμέλεια: Μένιος Κατής
Φωτογραφίες: Αρχείο





Rally Dakar 2013: Καμία αλλαγή λίγο πριν το τέλος
Λίγα χιλιόμετρα απομένουν για την ολοκλήρωση του Rally Dakar 2013 και παρότι κάθε είδους προγνωστικά είναι απαγορευτικά για τον πιο σκληρό αγώνα αντοχής του κόσμου, πολύ δύσκολα θα έχουμε αλλαγές στη γενική κατάταξη των κατηγοριών.
Ο Joan «Nani» Roma πήρε την 12η ειδική στα αυτοκίνητα, έπειτα από μάχη που έδωσε με το Hummer του Robby Gordon. Στη γενική, ο Stphane Peterhansel που κάνει πλέον συντηρητικό αγώνα χωρίς να ρισκάρει, προηγείται με 50 λεπτά του Giniel de Villiers. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Roma υποσκελίζοντας τον ομόσταβλό του στo X-Raid team, Novitskiy.
Στις μοτοσυκλέτες, ο Frans Verhoeven με Yamaha, σημείωσε την 4η νίκη του σε ειδική του Dakar, την πρώτη από το 2011. Στη γενική, ο Cyril Despres με KTM εξακολουθεί να προηγείται με τους Ruben Faria και «Chaleco» Lopez να ακολουθούν. Ο Πορτογάλος απέχει 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα από την κορυφή, ενώ ο αναβάτης από τη Χιλή απέχει 13 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα από τον Γάλλο.
Στα quads ο Sebastien Husseini κατέκτησε την παρθενική του νίκη σε ειδική στο Dakar, τερματίζοντας μπροστά από τον πρωτοπόρο Marcos Patronelli. Ο Αργεντινός οδηγός βρίσκεται μια ανάσα από τη 2η νίκη του στο θρυλικό Rallυ καθώς προηγείται με διαφορά μιας ώρας και 52 λεπτών του Χιλιανού Casale.
Στα φορτηγά, τέλος, τα ΚΑΜΑΖ έκαναν το 1-2 στην με τον Karginov να τερματίζει μπροστά από τον team-mate του Mardeev. Στη γενική, τα ΚΑΜΑΖ κάνουν... πάρτι με τον Nikolaev να παραμένει επικεφαλής έχοντας 31 λεπτά διαφορά από τον Mardeev και 50 λεπτά από τον Karginov.
Rally Dakar 2013: Παραλίγο να βουλιάξουν!
Η 13η ειδική που διεξάγεται την Παρασκευή 18/1 είναι από τις μεγαλύτερες του αγώνα, με μήκος 441 χιλιόμετρα και είναι κοινή για όλους. Η προτελευταία ειδική του εφετινού Dakar εκκινεί από το Copiapo και ολοκληρώνεται στη La Serena. Οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν ανοιχτά της Atacama με πολλά κομμάτια της ΕΔ να είναι παραθαλάσσια. Πριν όμως κατέβουν στο ύψος της θάλασσας θα περάσουν δύσκολες ώρες σε υψόμετρο 2.600 μέτρων.
Την εξέλιξη του αγώνα μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από το επίσημο site της διοργάνωσης: www.dakar.com. 
Πηγή: Εθνοσπορ

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Νίκη και μόνο νίκη!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Χωρίς Μπαγεστέρος με Ολυμπιακό

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Κάκος στο Αρης - ΑΕΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια: