Είναι το νέο πρόσωπο που έχει μπει στη ζωή μας. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Αντρέα Τρινκιέρι, μέσα από τα δικά του μάτια. 


1. Ο Αντρέα Τρινκιέρι γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου του 1968 και δεν ήταν πάντα… προπονητής. Ήταν, όμως, πάντα… μικρόσωμος. «Το μόνο που ήθελα μεγαλώνοντας ήταν να παίζω μπάσκετ. Όμως από πολύ νωρίς ήταν ξεκάθαρο ότι δε θα γινόμουν ποτέ αρκετά καλός για να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Έτσι, σκέφτηκα ότι η προπονητική θα ήταν ένας καλός τρόπος για να μείνω κοντά στο παιχνίδι».
2. Η San Pio X ήταν η πρώτη του ομάδα και με εκείνη είχε τις πρώτες επιτυχίες! Ακολούθησε η Magenta, πριν βρεθεί στην αγαπημένη του Ολίμπια Μιλάνο. Εκεί έμεινε έξι χρόνια, στα οποία ήταν πρώτος προπονητής στα μικρά τμήματα και παράλληλα βοηθός στην αντρική ομάδα. Το 2004 αποχώρησε για να ακολουθήσει η Tirboldi Soresina, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο από την τρίτη κατηγορία στη δεύτερη. Το μεγάλο μπαμ το έκανε με την Veroli Basket, όπου αναδείχθηκε και προπονητής της χρονιάς, ενώ η μοναδική ομάδα που μέχρι τώρα στην καριέρα του τον απέλυσε ήταν η Juvecaserta!
3. Το 2009 ήρθε το κάλεσμα από την Καντού. «Πρώτος στην ομάδα ήρθε ο Μπρούνο Αριτζόνι ως τεχνικός διευθυντής», θυμάται η Άννα Κρεμασκόλι, πρόεδρος της ομάδας, η οποία διηγήθηκε πως έφτασε στην πρόσληψη που άλλαξε την εικόνα της Καντού. «Όταν φτάσαμε στη συζήτηση με τον τεχνικό διευθυντή για τον ποιον θα επιλέξουμε ως προπονητή, ο Αριτζόνι μου είπε ότι γνωρίζει κάποιον. «Είναι ευφυής, αλλά είναι Μιλανέζος». Σκέφτηκα ότι με νοιάζουν οι ικανότητές του και όχι το μέρος που γεννήθηκε.
Αν πάρεις έναν προπονητή και χάσει τέσσερα παιχνίδια στη σειρά οι οπαδοί θα γκρινιάζουν έτσι κι αλλιώς, οπότε σκέφτηκα να πάρω το ρίσκο. Την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε, με ρώτησε: «Κυρία μου, τι θέλετε από την ομάδα;». «Μια ομάδα να παλεύει» του απάντησα. Είναι κύριος σε όλα του. Είναι μια ιδιοφυΐα κι αν εσείς κρίνετε από τις συνεντεύξεις του, πού να δείτε και τις προπονήσεις του. Ξέρει πάντα να εκπλήσσει, ακόμα και τους παίκτες του».
4. Θεωρείται ιδιαίτερα φιλοσοφημένος άνθρωπος, ο οποίος χειρίζεται εξαιρετικά τη γλώσσα και δείχνει υψηλό επίπεδο γνώσεων στις δημόσιες τοποθετήσεις του. «Μου αρέσει να ακούω, αυτό είναι όλο. Εκείνος που ξέρει να ακούσει, ξέρει και να μιλάει. Έχω εξαιρετικό περίγυρο και πολύ καλή μνήμη. Σα να έχω βιβλιοθήκη στο κεφάλι μου».
5. Μια από τις βασικές αγωνιστικές του φιλοσοφίες είναι το less is more. «Όσο πιο λίγα λες στους παίκτες και όσο πιο απλά πράγματα τους ζητάς, τόσο πιο εύκολο είναι να σε καταλάβουν και να σου τα δώσουν».
6. Είναι φανατικός οπαδός της Μίλαν, όντας και θρέμμα της περιοχής. Έχει δηλώσει, μάλιστα, πως τα δύο ντέρμπι του 2003, στα οποία ήταν στην κερκίδα ήταν το πιο έντονο αθλητικό γεγονός το οποίο έχει ζήσει.
7. Στην ετήσια ατζέντα του έχει πάντα μια επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο για να βρει παίκτες. Θα περάσει σίγουρα από τη Νέα Υόρκη, στην οποία έχει και αδυναμία. «Ζείτε πολύ ωραία εσείς εδώ. Άλλωστε, εδώ είναι Il Bel Paese και το Oyster Bar ή το Grand Central είναι μέρη που δεν βρίσκεις στο Μιλάνο».
8. Εκείνο που βρίσκεις στο Μιλάνο και προσέλκυσε μέχρι και τους New York Times, είναι το σπίτι του Αντρέα Τρινκιέρι. Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, ένα λοφτ κοντά στα 200 τετραγωνικά μέτρα, το οποίο υπολογίζεται ότι κόστισε στον Ιταλό τεχνικό περίπου 2,5 εκ. ευρώ. Πριν καν γίνει προπονητής στην Καντού. «Η αληθινή ιστορία πίσω από το διαμέρισμα είναι ότι αγαπάω τη Νέα Υόρκη κι έτσι αγάπησα τα λοφτ. Κάνω μια εξαιρετική δουλειά, αλλά είναι γεμάτη άγχος και ταξίδια, οπότε θέλω ένα μέρος που θα μπορώ να ξεκουράζομαι ότι γυρίζω σπίτι. Ήθελα μερικές από τις εικόνες που βλέπω στα πολύ ωραία ξενοδοχεία».
9. Προπονητικά του είδωλα είναι ο Γιασμίν Ρέπεσα και ο Ετόρε Μεσίνα, ενώ όταν πρόκειται για μια προσωπικότητα εκτός αθλητισμό, εκπλήσσει με τον Γουΐνστον Τσόρτσιλ. «Τον λατρεύω. Αντιλαμβανόταν την Ιταλία 60 χρόνια πριν. Έχουμε μπει σε ένα κοινωνικό και πολιτικό τέλμα, δεν υπάρχουν προοπτικές. Η Ιταλία δεν είναι πλέον το ιδανικό μέρος για να ζήσεις, όπως έλεγε ο πατέρας μου, όταν επέλεγε να μείνουμε εδώ. Όπως είναι γνωστό, πλέον, ο Αντρέα Τρινκιέρι γεννήθηκε από Αμερικάνο πατέρα και μητέρα από την Κροατία, πέρασε μέρος της ζωής του στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν αποφασίσει ο πατέρας του να εγκατασταθούν στην Ιταλία.
10. Όταν ρωτήθηκε μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την Καντού ως το 2014, τι όνειρο μπορεί να έχει μετά και ως δεδομένο ότι Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο δεν θα είναι διαθέσιμες απάντησε: «Να γίνω προπονητής σε μια Εθνική Ομάδα». Ποτέ δεν είναι νωρίς για να ονειρευτείς! 
Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Μένουν μόνο λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του Πάτο"

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τσακώθηκαν για μεταγραφή μέσω Twitter

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Premier League: Ναρκωτικά, ρατσισμός, στημένα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ρώσος υπήκοος ο Ντεπαρντιέ με υπογραφή Πούτιν

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Παρών»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Προσφυγή για κατάργηση του όρκου στα δικαστήρια