Μετά την 4η «Χρυσή Μπάλα» στον Μέσι, το gazzetta.gr τον θεωρεί εξωγήινο και βραβεύει ως καλύτερο γήινο ποδοσφαιριστή, τον Κριστιάνο Ρονάλντο...



Ποιος είναι ο κορυφαίος; Μα φυσικά και δεν υπάρχει διαφωνία επί τούτου: Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ φυσικά. Οχι δεν πρόκειται για κείμενο με ειρωνική διάθεση. Ο Πορτογάλος είναι το Νο1 παγκοσμίως.
Τουλάχιστον εδώ στο gazzetta.gr το έχουμε ξεδιαλύνει το θέμα και δεν μας προβληματίζει το εάν είναι καλύτερος ο Κριστιάνο ή ο Ινιέστα. Και ο Μέσι; τι γίνεται με αυτόν ε; Απλά δεν μπαίνει πλέον στο συναγωνισμό. Εχει εξοστρακιστεί στο ποδοσφαιρικό υπερπέραν.
 

Εκεί τον απογείωσε η 4η διαδοχική «Χρυσή Μπάλα» και η γνώμη του κοινού, των 208 ομοσπονδιακών προπονητών, των 208 αρχηγών Εθνικών ομάδων και των 208 διακεκριμένων δημοσιογράφων. Ο Κριστιάνο όφειλε στον εαυτό του κυρίως να χαμογελάει περισσότερο. Η κάμερα τον συνέλαβε βλοσυρό, αλλά δεν θα έπρεπε. Το 23,68% του έδωσε την πρωτιά αντί του 2ου Αντρές Ινιέστα (10,91%).
 

Μεταξύ τους ήταν η κόντρα και νίκησε ο CR7. Το 41,6% που έδωσαν στον Μέσι δεν μετράει. Για κανέναν απ' όσους πιστεύουν πως πλέον πρέπει να του απαγορευτεί η είσοδος σε οποιαδήποτε σχετική ψηφοφορία.
Ο Μέσι ανυψώθηκε και πάει να παίξει πασούλες με τα αστέρια, δικαιώνοντας όσους θεωρούσαν πως είναι ο Μεσσίας, ο Υιός του Θεού Ντιέγκο. Απ' ΄όσους λοιπόν πατούν με τα πόδια στη Γη, συμφωνούμε ή όχι ο Κριστιάνο είναι ο Νο1 θνητός που ασχολείται με το τόπι. Το αποδεικνύουν οι πέντε φορές στις έξι τελευταίες βραβεύσεις που έχει βρεθεί στην τριάδα (1ος 2008, 2ος 2007, 2009, 2011, 2012).