19 Ιαν 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0

Ο Αστέρας Τρίπολης παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ και κράτησε για ένατο ματς το αήττητο στην Τρίπολη. Κακοί οι φιλοξενούμενοι που απείλησαν ελάχιστα τον Φούλοπ.

Ντε Μπλάσις Περόνε Ναβάρο
Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το υποτιθέμενο ντέρμπι ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ, καθώς οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως και κέρδισαν κατά κράτος τις εντυπώσεις και τους τρεις βαθμούς με ένα γκολ του Ναβάρο.  Ο "Δικέφαλος" έκανε ακόμη μία προβληματική εμφάνιση, δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της ήττας από την Καλλιθέα στο πρόσφατο ματς Κυπέλλου, λίγες μέρες μάλιστα πριν τη ρεβάνς που κρίνει πρόκριση.
Το πιο ανησυχητικό για τον ΠΑΟΚ ότι πέρα από την ανυπαρξία δημιουργίας φάσεων, την οποία είχε εμφανίσει και στο ματς με τον Ατρόμητο, είχε πολλά κενά και στην άμυνα, αφού οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έφταναν εύκολα στην περιοχή του Γλύκου, έκαναν αρκετές ευκαιρίες (και μάλιστα κλασικές) και είχαν και δοκάρι με τον Περόνε.
Ο Αστέρας έχει πλέον προσεγγίσει στον πόντο τον ΠΑΟΚ και αναζωπύρωσε τις ελπίδες του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση του Σαββίδη και των διοικούντων του ΠΑΟΚ τις μέρες που απομένουν μέχρι τον καθοριστικό αγώνα Κυπέλλου με την Καλλιθέα, καθώς ο κόσμος του "Δικεφάλου" που βρέθηκε στο γήπεδο της Τρίπολης εξέφρασε ανοιχτά τη δυσφορία του με γνωστά συνθήματα "ΠΑΟΚ παίξε  τη μπάλα της ζωής σου, αλλιώς θα σε γ... εμείς οι οπαδοί σου" και "Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπ..."
Γήπεδο: Στάδιο Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Tσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Ράγιος (89' Φραγκουλάκης), Ντε Μπλάσις (71' Φορμίκα), Ναβάρο (90+ Κουρμπέλης), Περόνε
ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Κατσουράνης, Σταφυλίδης  (81' Ρομπέρ), Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης (74' Πέλκας) Λόρενς (46' Βιβιάν), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Κίτρινες κάρτες: Βιβιάν, Αθανασιάδης, Σταφυλίδης, Κατσικάς
Κόκκινες κάρτες: -
Σκόρερ: Ναβάρο 24'

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με τον Αστέρα να επισκέπτεται πιο συχνά τα καρέ του ΠΑΟΚ και στο 5΄τον Τσμαπούρη να επιχειρεί το πρώτο σουτ του ματς, το οποίο, πάντως, μπλόκαρε ο Γλύκος.
Στο 7΄φάουλ που εκτέλεσε ο Ράγιος λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ενώ ακολούθησε ένα διάστημα που οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου.

Σε ρόλο θεατή ο ΠΑΟΚ

Στο 17΄ο Περόνε έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει τον Αστέρα μπροστά στο σκορ. Ο Σταφυλίδης έκανε λάθος γύρισμα βγάζοντας τον επιθετικό των Αρκάδων σε θέση τετ α τετ, ο Γλύκος, όμως, ακούμπησε όσο χρειάζονταν την μπάλα, αυτή χτύπησε στο δοκάρι και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί του "Δικεφάλου". Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερο επιθετικές τάσεις και στο 22΄ο Ντε Μπλάσις πάσαρε κάθετα με στόχο τον Περόνε, αλλά ο στράικερ του Αστέρα για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα.
Στο 24' ο Γλύκος απομάκρυνε με δυσκολία κεραυνό του Ράγιος, ο Αστέρας φλέρταρε με το γκολ, το οποίο ήρθε στο 24' με κεφαλιά του αφύλαχτου μέσα στην μικρή περιοχή, Ναβάρο. Φτάσαμε στο 38' για να γίνει το πρώτο σουτ του ΠΑΟΚ προς την εστία του Φούλοπ. Το επιχείρησε ο Λόρενς, όμως, ο τερματοφύλακας του Αστέρα μπλόκαρε στην γωνία του.

Ελαφρώς βελτιωμένος, αλλά χωρίς ουσία ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δώνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Βιβιάν και μετέφερε τον Κατσουράνη πίσω από τους επιθετικούς. Ο Αστέρας, πάντως, ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη, όταν στο 49' ο Αλβάρεζ σούταρε ψηλοκρεμαστά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 52' ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Κάτσε σέντραρε και λίγο πριν ο Αθανασιάδης πιάσει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, οι αμυντικοί του Αστέρα έδιωξαν σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι και στο 57' μετά από συνεργασία Περόνε-Ναβάρο, ο Ουσέρο βγήκε απέναντι από τον Γλύκο, όμως, έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Αρκάδες απείλησαν και στο 64', όταν ο Ράγιος βρήκε τον Ναβάρο μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος δεν βρήκε στόχο.
Στο 69' ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του μετά από σέντρα του Κατσουράνη και κεφαλιά του Αθανασιάδη που κόντραρε και τελικά δεν ανησύχησε τον Φούλοπ, ενώ στο 70' σουτ του Περόνε λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά.
Μετά από ωραία συνεργασία Πέλκα-Ρομπέρ στο 83', ο Γάλλος παραλίγο να βρεθεί σε θέση βολής, όμως, δεν έκανε καλό κοντρόλ κι δόθηκε στους αμυντικούς του Αστέρα η ευκαιρία να απομακρύνουν. Στις καθυστερήσεις ήρθε ένα σουτ του Πιπίνη από το ύψος της περιοχής που έφυγε άουτ, το οποίο ήταν και η τελευταία ουσιαστική φάση του ματς.

Το κλειδί

Η σούπερ τετράδα του Αστέρα Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο και Περόνε που έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ

Η απογοήτευση

Συνολικά ο ΠΑΟΚ που ήταν μία ομάδα χωρίς ταυτότητα ανύπαρκτη τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.
Πηγή: Sport 24

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ,ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: