23 Δεκ 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η Yamaha εξαγόρασε το συμβόλαιο του Λορένθο!

Ο Βαλεντίνο Ρόσι αναδείχθηκε νικητής στην πρώτη "μάχη" με τον Χόρχε Λορένθο με τη Yamaha να εξαγοράζει το συμβόλαιο του δεύτερου με αντίπαλο χορηγό του Ρόσι.

Ένας από τους λόγους που η Yamaha και ο Βαλεντίνο Ρόσι ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους είναι για να βρεθεί βασικός χορηγός της ομάδας.
Δύο σεζόν δίχως τον Ρόσι η Yamaha δεν κατάφερε να προσελκύσει έναν καλό χορηγό παρά το γεγονός πως πρωταγωνιστούσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάρη στον Χόρχε Λορένθο με τον Ισπανό να αναδεικνύεται και παγκόσμιος πρωταθλητής.


Η Monster, η οποία είναι ο βασικός σπόνσορας του Βαλεντίνο Ρόσι, ενδιαφέρεται να διαφημιστεί στην M1 και αναζητεί το ίδιο μέγεθος διαφήμισης με την ιαπωνική εταιρεία λιπαντικών ειδών,  ENEOS. Ωστόσο δεν θα μπορούσε να διαφημιστεί στη μοτοσικλέτα του Λορένθο, αφού ο Ισπανός έχει συμβόλαιο με αντίπαλη εταιρεία, τη Rockstar.
Monster και Rockstar, σύμφωνα με δημοσίευμα ισπανικού περιοδικού, πλειοδότησαν για την M1 με τη Yamaha να δέχεται την πρόταση της Monster, η οποία είναι βασικός σπόνσορας και στην Tech 3.
Έτσι η Yamaha αποδέχθηκε την πρόταση 4.000.000 ευρώ της εταιρείας που συνεργάζεται με τον Ρόσι και αναγκάστηκε να εξαγοράσει το συμβόλαιο του Λορένθο με τη Rockstar ύψους 1.000.000 ευρώ.
Πάντως στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του σε εκδήλωση της Nolan στην Ιταλία, ο Λορένθο φορούσε το καπελάκι της Rockstar. Βέβαια από τον Ιανουάριο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Πηγή: Sport 24

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: