Η τρελή κατάσταση που βρίσκεται ο επιθετικός της Σουόνσι από το ξεκίνημα της σεζόν του άνοιξαν την πόρτα της Εθνικής Ισπανίας με τον Ντε Μπόσκε να δηλώνει ότι θα τον καλέσει.


Ο μέχρι πέρυσι χαφ της Ράγιο Βαγιεκάνο φέτος παίζει στη θέση του φορ και κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1) πέτυχε το γκολ Νο13 στην Premier League τοποθετώντας τον εαυτό του ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της κατηγορίας.
Κόστισε στην Σουόνσι κάτι περισσότερο από 3 εκατ. ευρώ σε ένα deal που -δεδομένου του που έχει φτάσει σήμερα η τιμή του- μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, με τον Μίτσου να είναι ο κύριος λόγος που οι Κύκνοι είναι πολύ άνετοι βαθμολογικά, αφού βρίσκονται στη μέση του πίνακα.

Η Ισπανία παίξει φιλικό στην Ντόχα με την Ουρουγουάη στις 6 Φεβρουαρίου και ο τεχνικός της πρωταθλήτριας κόσμου και δύο φορές Ευρώπης, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ήταν σαφής. «Ο Μίτσου και ο Ιάγκο Ασπας θα κληθούν».

Ο επιθετικός της Θέλτα έχει ακουστεί και αυτός για την Σουόνσι, όμως τα 9 εκατ. ευρώ που θέλει το κλαμπ από το Βίγκο, θα αποτελέσουν πρόβλημα. Ο Ασπας προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Θέλτα και πέρυσι ήταν εκπληκτικός στην πορεία που χάρισε στην ομάδα την άνοδο στην Primera Division, πετυχαίνοντας 23 γκολ, ενώ φέτος σε 12 αγώνες στην μεγάλη κατηγορία έχει ήδη σημειώσει 6.