23 Δεκ 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Οκτώ και... λίγα ήταν!!

Μια εκπληκτική Τσέλσι σκόρπισε την... δύσμοιρη Άστον Βίλα στους πέντε ανέμους φιλοδωρώντας την με 8 γκολ, ενώ θα μπορούσε με λίγη τύχη παραπάνω να πιάσει και... διψήφιο αριθμό γκολ, αφού οι "μπλε" έχασαν τα... μαλλιοκέφαλά τους από ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα! Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σκόραραν επτά (!) διαφορετικοί παίκτες, με γκολ γιόρτασε την 500η εμφάνισή του ως βασικός ο Φρανκ Λάμπαρντ.
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Τσέλσι, όταν μόλις στο τρίτο λεπτό ο Αθπιλικουέτα έκανε πολύ ωραία σέντρα απ'τα δεξιά και ο Τόρες με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Γκουζάν για να κάνει νωρίς-νωρίς το 1-0.
Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά την Άστον Βίλα και να καταφέρνουν να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους στο 29' με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίζ!

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ιβάνοβιτς έβαλε και αυτός το όνομα του στη λίστα των σκόρερ, όταν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλ στα δίχτυα της Άστον Βίλα μετά από φάση διαρκείας και "καθάρισε", ουσιαστικά, το ματς.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι αντί να πατήσει... φρένο, πάτησε το γκάζι και έχανε διαρκώς ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο Λάμπαρντ, στη 500η συμμετοχή του με την φανέλα της Τσέλσι ως βασικός, έκανε με σουτ έξω απ'την περιοχή το 4-0, συνδυάζοντας με το καλύτερο τρόπο αυτή την ιδιαίτερη μέρα γι'αυτόν! Ο μέσος των "μπλε" έγινε μόλις ο 4ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που το καταφέρνει, με τους Ντέιβιντ Τζέιμς (571), Γκάρι Σπιντ (521) και Ράιαν Γκιγκς (508) να βρίσκονται μπροστά του.

Το σφυροκόπημα συνεχίστηκε και είχε έρθει η ώρα του Ραμίρεζ να... μπει στο χορό των γκολ, με τον βραζιλιάνο να πλασάρει ψύχραιμα μετά από ωραία πάσα του Λούκας Πιαθόν και να κάνει το 5-0.

Στο 79' ο Όσκαρ κέρδισε πέναλτι και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 6-0, ενώ ο Αζάρ τέσσερα λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το 7-0 με δυνατό σουτ μετά από ωραία προσωπική ενέργεια.

Η Τσέλσι έχασε πέναλτι με τον Πιαθόν και μαζί την ευκαιρία να φτάσει τα οκτώ γκολ, αλλά ο Ραμίρεζ ένα λεπτό αργότερα με το δεύτερό προσωπικό του τέρμα, πέτυχε το όγδοο γκολ και ολοκλήρωσε αυτόν τον απίστευτο θρίαμβο για την ομάδα του!

Με αυτή τη νίκη, η Τσέλσι ανέβηκε στη 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ με 32 βαθμούς, ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο (αυτό με τη Σαουθάμπτον στο Στάνφορντ Μπριτζ) και θα έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στους 4 βαθμούς τη Σίτι και στους 8 την Γιουνάιτεντ.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Σάββατο 22/12
Γουίγκαν-Άρσεναλ 0-1 (60' πεν. Αρτέτα)
Μάντσεστερ Σίτι-Ρέντινγκ 1-0 (92’ Μπάρι)
Νιούκαστλ-ΚΠΡ 1-0 (81’ Αμεόμπι)
Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ 0-1 (42’ Φλέτσερ)
Τότεναμ-Στόουκ 0-0
Γουέστ Μπρομ-Νόριτς 2-1 (43’ Γκέρα, 82’ Λουκάκου - 23’ Σνόντγκρας)
Γουέστ Χαμ-Έβερτον 1-2 (14’ Κόουλ - 64’ Ανιτσέμπε, 73’ Πίενααρ)
Λίβερπουλ-Φούλαμ 4-0 (8' Σκρτελ, 36' Τζέραρντ, 51' Ντάουνινγκ, 92' Σουάρες)

Κυριακή 23/12
Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (29’ Μίτσου - 16’ Εβρά)
Τσέλσι-Άστον Βίλα 8-0 (Τόρες 3', Ντ. Λουίζ 29', Ιβάνοβιτς 34', Λάμπαρντ 58', Ραμίρεζ 75', 90', Όσκαρ 79', Αζάρ 83')

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: