13 Δεκ 2012

Λίνεν: «Να οδηγήσω την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει»

Έτοιμος να παλέψει για να δώσει και πάλι στην Ένωση τη χαμένη της αίγλη εμφανίστηκε ο Έβαλντ Λίνεν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Reuters».
Ο Γερμανός προπονητής της ΑΕΚ, υποστήριξε πως αρχικός στόχος της ομάδας είναι η αποφυγή του υποβιβασμού, ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια, μια και άπαντες στο «συγκρότημα» του «Δικέφαλου» εμφανίζονται αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάσταση.
Αρχικά, στο άρθρο γίνεται αναφορά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, αλλά και στο ρόστερ της ομάδας, το οποίο αποτελείται από νέους και άγνωστους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως και στη δύσκολη δουλειά που έχει αναλάβει ο έμπειρος προπονητής, παρά το γεγονός πως εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.
«Έχουμε σχεδόν καταστρέψει τον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο προπονητικό γήπεδο, αλλά απομένουν τέσσερις εβδομάδες έως ότου ο άλλος είναι απόλυτα έτοιμος, επομένως προς το παρόν έχουμε... κολλήσει σ' αυτόν τον λασπωμένο», ήταν αρχικά τα λόγια του Λίνεν.
Και συνέχισε: «Είναι δύσκολο να κάνουμε μία πραγματικά ποιοτική προπόνηση με αυτή την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά εύχομαι να ήταν το μοναδικό. Περισσότερο αφορά τους παίκτες. Οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν πραγματικά χαμηλές αποδοχές και καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, όπως και οι υπάλληλοι του συλλόγου, που έχουν επίσης χαμηλές αποδοχές. Όμως, αυτό που μου δίνει μεγάλη δύναμη κι ελπίδα είναι ότι, παρά την κατάσταση αυτή, όλοι είναι πρόθυμοι να έρθουν και να κάνουν τη δουλειά τους στο έπακρο των δυνατοτήτων τους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, για τον οποίο αγαπώ τον σύλλογο».
Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στο ρόστερ της Ένωσης, με τον Έβαλντ Λίνεν να αποκαλύπτει πως οι νέοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να παρέχουν στους εαυτούς τους τα απαραίτητα:
«Αυτό έχει έναν αντίκτυπο στην καθημερινή δουλειά μας, όχι για ψυχολογικούς, αλλά για πρακτικούς λόγους και προσπαθούμε να το λύσουμε με το να τους βοηθήσουμε περισσότερο».
Και συνεχίζει: «Αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Ήξερα για την οικονομική κατάσταση της ομάδας και τη θέση της στη βαθμολογία και πραγματικά το βλέπω ως μία ευκαιρία. Πάντα μου άρεσε ο σύλλογος και η ευκαιρία να τον οδηγήσω ξανά στη θέση που του αξίζει. Πρέπει να ελπίζουμε ότι η ομάδα θα βελτιωθεί και πως θα μπουν κάποια χρήματα στο σύλλογο μέσω νέων επενδυτών. Εάν όχι, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όμως, εγώ βλέπω τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτό το πρότζεκτ, καθώς σίγουρα δεν είναι δυνατό να επιδεινωθούν τα πράγματα».
Παράλληλα, ο Γερμανός προπονητής υποστήριξε: «Η βασική πρόκληση είναι να αντιμετωπίσεις την απειρία και την απειθαρχία. Για μένα δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο η ηλικία, όσο ο χαρακτήρας. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι σημασία έχει η ομαδική δουλειά και πρέπει να κάνουν το καλύτερο που μπορούν ο ένας για τον άλλο, να είναι ταπεινοί και να συμπεριφέρονται σωστά εντός κι εκτός των αποδυτηρίων. Προσπαθούμε να ενώσουμε περισσότερο την ομάδα και δουλεύουμε πολύ σκληρά σε καθημερινή βάση πάνω σ' αυτό».
Τέλος, ο τεχνικός ηγέτης του «Δικέφαλου» μίλησε και για την επόμενη… μέρα: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν θα πρέπει καν να σκεφτόμαστε κάτι περισσότερο από το να μείνουμε στην κατηγορία. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε, τόσο οικονομικά όσο και εντός γηπέδου. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρειαστούμε 35 βαθμούς και αυτός παραμένει ένας μεγάλος στόχος. Πρέπει να τον κυνηγήσουμε και δεν θα σκεφτούμε κάτι άλλο, καθώς αυτό απλά βλάπτει την ψυχολογία. Μόλις νομίζεις ότι είσαι εκεί, σε ξαναρίχνουν κάτω».

Onsports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παναθηναϊκός: Παίρνει θέση ο Φεϊζάλ

 

Κατσουράνης: «Ήθελα να ξαναπαίξω στην ΑΕΚ, αλλά…»

 

Παναθηναϊκός: Απίστευτη ταλαιπωρία!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΑΛΛΑ...ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΜΑΣ.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: