21 Δεκ 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:7 νέα αθλήματα υποψήφια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020

Επτά υποψηφιότητες νέων αθλημάτων που θέλουν να κάνουν… καριέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξετάστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ολυμπιακού Προγράμματος της ΔΟΕ στη Λωζάννη.
Ο λόγος για το καράτε που μετέχει ήδη στους Μεσογειακούς Αγώνες αλλά όχι στους Ολυμπιακούς, το ΓουΣου που έκανε την εμφάνισή του ως άθλημα επίδειξης στο Πεκίνο το 2008, το σκουός, το σπορ με πατίνια, η αγωνιστική ορειβασία σε τοίχο, το σερφ με σανίδα χωρίς πανί καθώς και τα αθλήματα του μπέιζμπολ και σόφτμπολ που υπήρχαν στο ολυμπιακό πρόγραμμα αλλά «κόπηκαν» από το πρόγραμμα μετά τους αγώνες της Αθήνας το 2004.
Η ΔΟΕ σκοπεύει να προσθέσει μόνο ένα απ’ αυτά αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν προτίθεται να αφαιρέσει ένα από τα ήδη υπάρχοντα.
Ηδη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας έχουν προστεθεί στο πρόγραμμα γκολφ και ράγκμπι με 7 παίκτες.
Οι εισηγήσεις θα γίνουν τον Μάιο του 2013 στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ αλλά η απόφαση θα παρθεί το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου στο Μπουένος Αϊρες, όταν θα αποχωρήσει από την προεδρία ο Ζακ Ρογκ.
Τότε θα ανακοινωθεί και η πόλη που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 με τις υποψήφιες πόλεις να είναι μόλις τρεις, η Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο και η Μαδρίτη.

πηγη:Onsports

 Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: