30 Δεκ 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αποζημίωση 400.000 ευρώ στον Ξηροκώστα

Το ποσό των 400.000 ευρώ καλείται να δώσει η Football League στον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ, Νίκο Ξηροκώστα ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ το 1995 και έμεινε σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν βοηθούν στο ποσό Άρης και ΑΕΚ
Το ποσό των 400.000 ευρώ σε δόσεις καλείται να δώσει η Football League στον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ, Νίκο Ξηροκώστα ο οποίος το 1995 τραυματίστηκε σοβαρά (έμεινε σε αναπηρικό καροτσάκι) στον αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης".
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (10/9/195) πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ στριμώχτηκαν σε χώρο που δεν χώραγε ούτε τους μισούς και το μοιραίο δεν άργησε να γίνει με το κιγκλίδωμα να υποχωρεί και ο Νίκος Ξηροκώστας υπέστη συντριπτικό χτύπημα στην σπονδυλική στήλη.
Μάλιστα εκείνη την περίοδο το γήπεδο του Άρη είχε κριθεί ακατάλληλο, από την αρμόδια επιτροπή, και η διορία που είχε δοθεί για τις επισκευές των κιγκλιδωμάτων έληγε στις 6 Σεπτεμβρίου τέσσερις μέρες πριν το παιχνίδι.
Ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ, ο Νίκος Ξυροκώστας προσέφυγε στο δικαστήριο και δικαιώθηκε και πρέπει να του καταβληθούν 400.000 ευρώ, ως αποζημίωση.
Το συγκεκριμένο ποσό στον Νίκο Ξηροκώστα (συζητήθηκε και στο συμβούλιο της Παρασκευής, 28/12) καλείται να το καταβάλει η Football League.
Ο λόγος είναι πως το 1995 όλα τα Επαγγελματικά πρωτάθλημα άνηκαν στην τότε ΕΠΑΕ, η οποία τώρα είναι η Ένωση Football League- Football League 2 και με την δημιουργία της Super League, όλα τα χρέη της τότε ΕΠΑΕ μεταφέρθηκαν στην Football League.
Άλλωστε για τον λόγο αυτό η Super League δίνει ένα πόσο το χρόνο στην Football League για να εξοφλούνται τα παλιά χρέη της ΕΠΑΕ.
Στο μεταξύ, η Football League ζήτησε από τον Άρη και την ΑΕΚ να πληρώσουν το πόσο ή να ένα μέρος του, ωστόσο αρνήθηκαν καθώς δεν έχουν χρήματα και όλο το ποσό θα καταβληθεί από Football League.

Πηγή: Sport.gr 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: