Ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τον Άρη για την 14η αγωνιστική της Super League και ο Σάκης Τσιώλης τόνισε πως θα πάει με πολύ σοβαρότητα και συγκέντρωση σε αυτό το παιχνίδι.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis»:
Για την πορεία του Αστέρα μέχρι στιγμής: «Νομίζω ότι πήγαν αρκετά καλά είμαστε μέσα στον προγραμματισμό και στους στόχους μας. Έτσι έπρεπε να γίνει γιατί οι προϋποθέσεις που έχει η ομάδα δικαιολογεί αυτούς τους στόχους».
Για το αν έχει τις προϋποθέσεις ο Αστέρας να συνεχίσει να είναι στις τέσσερις πρώτες ομάδες: «Ναι νομίζω έχει τις δυνατότητες, λειτουργεί άψογα σαν ΠΑΕ, έχει προϋποθέσεις, τα γήπεδα, το ρόστερ και όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι και για το δεύτερο γύρο».
Για το παιχνίδι με τον Άρη: «Εγώ λαμβάνω υπόψη τον Άρη, δίνω μεγάλη βαρύτητα στο όνομα Άρης και θα τον αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση. Ένα παιχνίδι που είναι σημαντικό βαθμολογικά για τον Άρη αλλά και για εμάς. Η ομάδα μας θέλει αυτό το παιχνίδι για να οριστικοποιήσει στη λήξη του πρώτου γύρου την τρίτη ή ακόμα και τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Υπάρχει κίνητρο και από τις δύο ομάδες, ο Αστέρας θα πάει με πολύ σοβαρότητα και συγκέντρωση σε αυτό το παιχνίδι».
Για το αν επηρεάζει ο νέος προπονητής: «Ρεαλιστικά πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα. Σίγουρα ένας νέος προπονητής φέρνει περισσότερη μαχητικότητα και ψυχισμό στην ομάδα. Μέσα στην περίοδο όμως δεν είναι και ότι καλύτερο να αλλάζει ο προπονητής γιατί δε γνωρίζει τόσο καλά τα χαρακτηριστικά των παικτών και αυτό βγαίνει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όταν θέλεις να αλλάξεις κάποια πράγματα. Είτε θέλοντας να κρατήσεις ένα αποτέλεσμα είτε να αλλάξεις ένα αποτέλεσμα προς το καλύτερο. Πάνω σ' αυτό θα πρέπει να δουλέψουν πολύ οι συνεργάτες του, οι άνθρωποι που ήταν πίσω από την ομάδα ώστε να τον προετοιμάσουν. Οι παίκτες θα δείξουν μαχητικότητα και αν βάλει κάποιους νέους παίκτες θα έχουν κίνητρο να δείξουν το κάτι παραπάνω».
Για το αν μπορεί να αλλάξει κάτι ένας προπονητής μέσα σε λίγες μέρες: «Γνωρίζω καλά τα χαρακτηριστικά των παικτών του Άρη, γνωρίζω την ομάδα του Άρη. Δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Όσον αφορά το σύστημα είτε 4-4-2 είναι είτε 4-4-3 που μπορεί να παταχτεί ο Άρης είναι προετοιμασμένοι η ομάδα μου και για τα δύο αυτά συστήματα. Δεν νομίζω να υπάρξει κάτι που μπορεί να κάνει την έκπληξη».
Για το αν θα μπορέσει να φύγει ο Άρης από την περιπέτεια που περνάει: «Ο Άρης έχει να επιλύσει δύο σοβαρά θέματα. Το αγωνιστικό με τη δυναμική και τον κόσμο πιστεύω ότι θα τα καταφέρει, ακόμα και με το υλικό που έχει να μπορέσει να έρθει σε μια καλή βαθμολογική θέση. Το πρόβλημα του Άρη που τον ταλανίζει περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια είναι το εξωαγωνιστικό και το βίωσα και εγώ πολύ καλά, επίσης οι δηλώσεις του κ. Πασιαλή είχαν όλη την αλήθεια στο τι γίνεται στον Άρη τα τελευταία χρόνια. Το δεύτερο κομμάτι που είναι πιο σοβαρό να μπορέσει να δοθεί μια λύση τότε πιστεύω ότι θα βρει το δρόμο του, αν δεν βρεθεί όμως λύσει πιστεύω ότι ο Άρης θα ταλαιπωρηθεί».
Για τις δηλώσεις του Πασιαλή ότι το πρόβλημα του Άρη είναι το ρόστερ του: «Σε ένα ρόστερ μπορούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα , μια τακτική που να μπορεί να είναι αποδοτική. Ο Πασιαλής νομίζω ότι εστίασε περισσότερο στη γενικότερη εικόνα του Άρη, είναι αυτό που ταλανίζει την ομάδα».
Για το αν έγιναν πράγματα που τον εξέπληξαν στο πρωτάθλημα: «Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα αλλά σίγουρα δεν έγινε κάτι που μας δημιούργησε έκπληξη. Ξέραμε ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα μπερδεμένο μέσα από όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες με τα νέα ρόστερ. Θέλω να πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα γιατί θα έχουν κατασταλάξει κατά κάποιο τρόπο οι ομάδες στο ρόστερ αλλά και τους στόχους που θα έχουν. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερο Πρωτάθλημα στο δεύτερο γύρο».
Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο δύσκολα μπορούμε να πούμε ότι θα γίνουν εντυπωσιακά πράγματα ώστε να δικαιώσουν οι παίκτες την ομάδα. Αυτό που βλέπω είναι οι καινούριες ομάδες με τους νέους έλληνες παίκτες στο δεύτερο γύρο να είναι πιο έμπειρες και να έχουν περισσότερο συνοχή. Ποντάρω περισσότερο στις ομάδες παρά στις μεταγραφές».