28 Νοε 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ζίκο: "Το Ιταλία-Βραζιλία του '82 κατέστρεψε το ποδόσφαιρο"

Ο Ζίκο δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Εθνική Βραζιλίας του 1982 είναι αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο ενώ τόνισε πως όλα θα ήταν διαφορετικά στο ποδόσφαιρο εάν η "σελεσάο" δεν είχε χάσει τότε από την Ιταλία.

"Η Βραζιλία είχε μία φανταστική ομάδα, αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο, και όπου πηγαίνουμε ο κόσμος θυμάται εκείνη την ομάδα του 1982.
Εάν είχαμε κερδίσει εκείνο το ματς με την Ιταλία, το ποδόσφαιρο πιθανότατα θα ήταν διαφορετικό", τόνισε αρχικά ο σπουδαίος πρώην Βραζιλιάνος  άσος, αναφερόμενος στην ήττα με 3-2 από την Ιταλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ισπανίας όπου είχε πετύχει χατ-τρικ για τη "σκουάντρα ατζούρα" ο Πάολο Ρόσι.
"Αντίθετα, από εκείνο το ματς και έπειτα άρχισαν να μπαίνουν οι βάσεις για ένα ποδόσφαιρο όπου οφείλουμε να κυνηγάμε το αποτέλεσμα με οποιοδήποτε κόστος, ένα ποδόσφαιρο που στηρίζεται στην καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου και στα συστηματικά φάουλ", συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, και πρόσθεσε:
"Εκείνη η ήττα δεν ήταν θετική για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Εάν εκείνη την ημέρα είχαμε πετύχει πέντε τέρματα, η Ιταλία θα σκόραρε έξι, επειδή έβρισκαν πάντα τον τρόπο να εκμεταλλεύονται τα λάθη μας".

Πηγή: Sport 24 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: