7 Νοε 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:07/11: Επική ανατροπή στο Μπέλφαστ

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει 3-0 στο 27' απ' τη Λίνφιλντ, αλλά σε πέντε λεπτά είχε επανακτήσει σκορ πρόκρισης! 

O Δημήτρης Σαραβάκος με εκτέλεση πέναλτι νικάει τον Ντάνλοπ μειώνοντας σε 3-1Ηταν οι χρονιές της αποθέωσης, προτού η οικογένεια Βαρδινογιάννη διαλύσει το δημιούργημά της, προτού αρχίσουν τα παραμύθια της Χαλιμάς από πρωτοσέλιδα για παίκτες όπως ο Χάτζι, ο Στόιτσκοφ, ο Σαβίσεβιτς ή ακόμη και ο Λάουντρουπ…Στη νεανική ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ που κατέκτησε το νταμπλ το 1984 προστέθηκαν αστέρια όπως ο Βέλιμιρ Ζάετς και ο Δημήτρης Σαραβάκος και την επόμενη χρονιά το Τριφύλλι άνοιξε τα ευρωπαϊκά πανιά του. 

Επειτα από τη δύσκολη πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Ολλανδίας Φέγενορντ που είχε αστέρια όπως ο Τζόνι Ρεπ κι ο Ρουντ Γκούλιτ, ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με τη βορειοιρλανδική Λίνφιλντ. Επειτα από τη σχετικά αγχωτική νίκη με 2-1 και γκολ του Ταράση στα τελευταία λεπτά στην Αθήνα, σαν σήμερα 7 Νοεμβρίου ακολούθησε ο επαναληπτικός στο «Γουίνσδορ Παρκ» στο Μπέλφαστ

Η ιρλανδική ομάδα μπήκε δαιμονισμένα στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο κι έπιασε στον ύπνο τον Παναθηναϊκό που στο ημίωρο είχε βρεθεί να χάνει με 3-0! Ωστόσο οι παίκτες του Τριφυλλιού που είχαν δοκάρι στο 1-0 με τον Σαραβάκο, με μπροστάρη τον καταπληκτικό σ’ εκείνο το ματς Λιβαθηνό, ξεκίνησαν άμεσα την αντεπίθεσή τους. Στο 31’ο Σαραβάκος κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος μειώνοντας σε 3-1, ενώ στο επόμενο λεπτό έπειτα από σέντρα του «Μητσάρα» ο Ρότσα μείωσε σε 3-2 έχοντας δώσει στον Παναθηναϊκό και πάλι σκορ πρόκρισης. Το τελικό 3-3 διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Κώστας Αντωνίου στο 64’.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάτσεκ Γκμοχ): Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Δοντάς, Κυράστας,Ζάετς, Μαυρίδης (32΄ Θ. Δημόπουλος), Λιβαθηνός, Σαραβάκος (86΄ Παπαβασιλείου),Αντωνίου, Ρότσα.

Πηγή: GreenZon

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: