26 Οκτ 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Φυλακούρης: «Στο στάδιο της αποθεραπείας ο Παναθηναϊκός»

Στην έλλειψη Ελλήνων παικτών και ηγέτη απέδωσε την εικόνα του Παναθηναϊκού ο Τότης Φυλακούρης.
Ο παλαίμαχος άσος, σε δηλώσεις του στον Sentra 103,3, συνεχάρη τον Γιούρκα Σεϊταρίδη για την αντίδραση και την απόδοση που είχε μετά το αυτογκόλ, ενώ σημείωσε: «Στη φάση του αυτογκόλ έπρεπε όλοι να πάνε στο Γιούρκα και είδαμε ότι ο μόνος που πήγε ήταν ο Ζέκα».
Παράλληλα, μίλησε για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λάτσιο, ανέλυσε το αυτογκόλ του Σεϊταρίδη και θυμήθηκε τις πλάκες άλλων εποχών...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φυλακούρη:
Για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Λάτσιο: «Ο Παναθηναϊκός είχε δύο όψεις στο χθεσινό παιχνίδι, ειδικά στα τελευταία 15 λεπτά ήταν καλύτερος και από την εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στην Τότεναμ. Στην αρχή η ομάδα ξεκίνησε φοβισμένα και έκανε αναγνωριστικό παιχνίδι λόγω του ονόματος της Λάτσιο, που είναι λογικό να φοβίζει. Οι Ιταλοί από την πλευρά τους, έψαχναν ένα γκολ για να τελειώσουν το παιχνίδι και από την στιγμή που το πέτυχαν με το αυτογκόλ του Σεϊταρίδη έμοιαζαν κοιμισμένοι. Με την είσοδο του Κουίνσι, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σαφώς πιο ανταγωνιστικός και σφυροκοπούσε την Λάτσιο. Εκτίμηση μου είναι ότι η ομάδα άξιζε να φτάσει πιο γρήγορα στο 1-1 και να έχει χρόνο για να πάρει τη νίκη στη συνέχεια».
Για το αυτογκόλ του Σεϊταρίδη: «Το αυτογκόλ ξεκινά από το λάθος του Βελάσκεζ. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα στόπερ πρέπει αυτομάτως να κλείσουν την ευθεία κάτι που δεν έκαναν. Για όσους ξέρουν από ποδόσφαιρο ξέρουν ότι ο Καρνέζης δεν προσπάθησε να πασάρει στο Γιούρκα, αλλά να διώξει την μπάλα. Το λάθος του Σεϊταρίδη, είναι ότι έδωσε πιο δυνατά την πάσα στον Πίντο από ότι έπρεπε. Από την πλευρά μου, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιούρκα, γιατί συνέχισε και ήταν αρκετά καλός, ενώ η μπάλα ζυγίζει πολλά κιλά όταν έχει προηγηθεί ένα τέτοιο λάθος…».
Για τα στοιχεία που λείπουν από τον ΠΑΟ: «Πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουν στην επικοινωνία και την ψυχολογία της ομάδας, στοιχεία που από ότι φαίνεται λείπουν από την ομάδα. Στη φάση του αυτογκόλ έπρεπε όλοι να πάνε στο Γιούρκα και είδαμε ότι ο μόνος που πήγε ήταν ο Ζέκα. Είναι μία δύσκολη περίοδος για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα ήταν άρρωστη έχουμε φτάσει στο στάδιο της αποθεραπείας και πρέπει να φτιάξουμε το κλίμα ξεκινώντας από το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον ΌΦΗ. Συγχαρητήρια στους παράγοντες για την βοήθεια τους αλλά πρέπει να τους βοηθάμε και εμείς».
Για το ζεϊμπέκικο των αποδυτηρίων: «Μέσα στη χθεσινή ομάδα έλειπε η εμπειρία των ηγετών. Τα παιδιά πανηγύρισαν την ισοπαλία με τη Λάτσιο, και είναι λογικό γιατί αντιμετώπισαν μία μεγάλη ομάδα. Όλοι πανηγυρίσαμε και πεταχτήκαμε στο γκολ, όλοι οι παλαίμαχοι που βρισκόμασταν στην εξέδρα και λέμε τώρα τους καθαρίσαμε... Μετά το 65' ήμασταν καλύτεροι συγκριτικά με την εμφάνιση στο παιχνίδι με την Τότεναμ. Η Λάτσιο φάνηκε ότι ήρθε στο ΟΑΚΑ, για να παίξει τσου κου- τσου να πετύχει ένα γκολ και να πάρει το παιχνίδι με το ιταλικό στυλ παιχνιδιού».
Για το εάν η ομάδα της οποίας ήταν εκείνος ποδοσφαιριστής θα έκανε κάτι ανάλογο: «Εμείς δεν κάναμε τέτοια πράγματα. Είχαμε ηγέτες που μας συμβούλευαν, αυτό λείπει από την σημερινή ομάδα, έχουμε 8 ξένους και 4 Έλληνες και αυτό δίνει στην ομάδα μία διαφορετική νοοτροπία. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται, ενώ οι ξένοι κοιτάνε την καλή ζωή, τα χρήματα, να εξασφαλίσουν την οικογένεια τους σε μία όμορφη χώρα. Λοίπει το ελληνικό στοιχείο από τον Παναθηναϊκό».
Για τον κόκορα που είχε φέρει στο γήπεδο σε αγώνα με την ΤΣΣΚΑ: «Ήταν συνεννοημένο με τον Δεληκάρη. Εκείνοι είχαν ηττηθεί από την Τότεναμ με 4-0 και μου είχαν πει «Είπαμε ότι θα μαδήσουμε τον κόκορα κάνε κάτι». Ζήτησα συγγνώμη για αυτό το επεισόδιο και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με αγαπάνε γιατί είμαι έξω καρδιά. Κάθε χρόνο πάω στην κοπή της πίτας του Ολυμπιακού και οι άνθρωποι δεν μου λένε τίποτα. Απλά εμένα η ζωή μου η καρδιά μου ανήκει στον Παναθηναϊκό».
Τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά, υπήρχε η πλάκα και τα πειράγματα μεταξύ των παικτών και των ομάδων. Εάν ήμουν εγώ στο τιμ του Παναθηναϊκού σήμερα, ένα είναι σίγουρο ότι οι σχέσεις με τις άλλες ομάδες θα ήταν διαφορετικές, χτίζοντας πάνω στην ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια αυτή που λείπει».

ΠΗΓΗ:Onsports.gr

 Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: