23 Οκτ 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στους κορυφαίους της Ευρώπης ο Γιαννιώτης

  Ο Σπύρος Γιαννιώτης αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος αθλητής στην Ευρώπη στην ανοιχτή θάλασσα στην ετήσια ψηφοφορία της LEN.


Ο Σπύρος Γιαννιώτης, 4ος Ολυμπιονίκης και νικητής του παγκοσμίου κυπέλλου 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας, προτιμήθηκε και πάλι από το κοινό της κολύμβησης στην ετήσια ψηφοφορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υγρού στίβου (LEN).
Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής το 2011 συγκέντρωσε το 8,1 των ψήφων του κοινού και κατέλαβε την τρίτη θέση. Κορυφαίος όλων με 62,9% ήταν ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τόμας Λουρτζ και δεύτερος ήταν ο Ρώσος Κιρίλ Αμπροσίμοβ με 22,6%.

Στις γυναίκες η νικήτρια του παγκοσμίου κυπέλλου, Έβα Ρίζτοβ από την Ουγγαρία η οποία επικράτησε της Ιταλίδας πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μαρίνα Ρινάλντι.
Στις άλλες κατηγορίες ο Γάλλος Γιανίκ Ανιέλ και η Ολλανδέζα Ρανόμι Κρομοβιντγιόγιο πρώτευσαν στην κολύμβηση, ο Κροάτης Μίχο Μπόσκοβιτς και η Ισπανίδα Άννι Εσπάρ στο πόλο, η Νατάλια Ιστσένκο στη συγχρονισμένη κολύμβηση και στις καταδύσεις ο Ρώσος Ίλια Ζακχάροβ και η Ιταλίδα Τάνια Κανιότο.
Θυμίζουμε πως το 2011 εκτός από τον Γιαννιώτη, η Αλεξάνδρα Ασημάκη είχε αναδειχθεί καλύτερη πολίστρια στην Ευρώπη με τρίτη στην ίδια κατηγορία την Αντιγόνη Ρουμπέση.

 Πηγή: Sport 24

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: