13 Ιαν 2009

Απεβίωσε ο Θανάσης Σαραβάκος


Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Πανιωνίου, ο Θανάσης Σαραβάκος. Ο πατέρας του Δημήτρη Σαραβάκου, που αγωνίστηκε επίσης στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ήταν από τα καλύτερα δεξιά- εξτρέμ της δεκαετίας του 50’ και έπαιξε ποδόσφαιρο μέχρι τα μέσα του 60’. Ο εκλιπών αγωνίστηκε τρεις φορές με τη φανέλα της Εθνικής και ήταν μέλος της ομάδας του Πανιωνίου που έφθασε στον τελικό Κυπέλλου του 1961, όταν οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό (3-0).
πηγή:www.ert.gr

Αήττητος σε 14 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη διατηρεί ο Ολυμπιακός


Το απόλυτο σε 14 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη διατηρεί ο Ολυμπιακός στο "Καραϊσκάκη" που αν και εμφανίστηκε διπρόσωπος στο παιχνίδι με την Ξάνθη για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, ωστόσο νίκησε με 2-1. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Σταθάκη στο 16' και πλασέ του Γκαλέτι στο 19', ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 27' με τον Ζουέλα. Στο 69' ο σκόρερ της Ξάνθης αποβλήθηκε, σε φάση που ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, το οποίο έχασε ο Γκαλέτι. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και κατάφερε πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο να προηγηθεί με 2-0. Στο 16' ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σταθάκης έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-0), ενώ τρία λεπτά αργότερα (19') ο Γκαλέτι με ωραία ενέργεια και πλασέ διπλασίασε τα τέρματα (2-0). Στο 27' και από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Σταθάκη, που επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι, στην πορεία βρέθηκε αφύλακτος ο Ζουέλα, που από κοντά μείωσε σε 2-1. Στο 34' η Ξάνθη είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά σε σέντρα του Τζιωρτζιόπουλου ο Κιντάνα με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ και στο 39', ο Ντιόγκο έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν από γύρισμα του Ντομί, εντελώς μόνος έστειλε την μπάλα πάνω στον Γκσπούρνινγκ. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε λιγότερο συντονισμένος, καταναλώθηκε σε ατομικές και χωρίς ουσία ενέργειες και στο 51' ο Ντοριβάλ απείλησε σοβαρά την εστία του Νικοπολίδη. Ωστόσο στο 69' η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Ζουέλα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα επειδή ανέτρεψε τον Ντιόγκο κι ενώ αυτός ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ταυτόχρονα ο Γερμανάκος, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του έδωσε πέναλτι, αλλά ο Γκαλέτι που το εκτέλεσε "ηττήθηκε" από τον Γκσπούρνινγκ.
Κίτρινες: Μπελούτσι, Γ. Παπαδόπουλος - Τζιωρτζιόπουλος, Κιντάνα, Ριζογιάννης, Σταθάκης
Κόκκινη: 69' Ζουέλα
Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθήνας)
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (57' Πάντος), Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντουντού, Γκαλέτι, Πατσατζόγλου, Ντιόγκο, Μπελούτσι (86' Γ. Παπαδόπουλος), Λέτο (65' Τζόρτζεβιτς).
Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Φλίσκας, Τζιωρτζιόπουλος, Κωστούλας, Σταθάκης (61' Τάιντερ), Ζουέλα, Ντοριβάλ, Ριζογιάννης, Κιντάνα (79' Σουάνης), Γκρζέλακ (71' Φεριέ), Πόι.
πηγή:www.ert.gr

Νίκη της Α.Ε.Κ. έπι του Π.Α.Ο.Κ.


Με τέρμα του Ράφικ Τζιμπούρ στο τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Κοντρέρας με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 66ο λεπτό. Τα πολλά φάουλ και τα ασφυκτικά πρέσινγκ ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα που δεν είχε πολλές φάσεις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Χαρακτηριστικά το πρώτο σουτ έγινε στο 33' από τον Καφέ, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μόνο μία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος στο 37' με τον Ίβιτς του οποίου το σουτ μπλόκαρε ο Σάχα. Η μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση χάθηκε στο 42' με την κεφαλιά του Κυργιάκου να διώχνει πάνω στη γραμμή ο Σνάουτσνερ. Στο 45' μετά από σέντρα του Γεωργέα, ο Τζιμπούρ με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Χαλκιά (1-0). Τη μεγάλη ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι έχασε στο 47' η ΑΕΚ, με τον Εντίνιο να αστοχεί σε άδεια εστία, μετά το γύρισμα του Τζιμπούρ. Η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε ακόμη περισσότερο υπέρ της ΑΕΚ στο 66', όταν ο Κοντρέρας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καλόπουλου και άφησε τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες. Δύο λεπτά αργότερα το απευθείας φάουλ του Γκαρσία έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σάχα, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του "δικεφάλου" του Βορρά στο παιχνίδι.
Κίτρινες: Τζεμπούρ, Εντίνιο, Κυργιάκος, Πελετιέρι - Κοντρέρας, Ιβιτς
Κόκκινη: Κοντρέρας (66΄ δεύτερη κίτρινη)
Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
ΑΕΚ (Ντ. Μπάγεβιτς): Σάχα, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Γεωργέας, Ενσαλίβα, Πελετιέρι, Καφές (+90΄ Χετεμάι), Εντίνιο (81΄ Πλιάτσικας), Τζεμπούρ, Μπλάνκο (+90΄ Παυλής)
ΠΑΟΚ (Φ. Σάντος): Χαλκιάς, Δάρλας, Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βερόν, Ιβιτς (57΄ Μπακαγιόκο), Λάκης (24΄ Βιεϊρίνια, 68΄ Μαλεζάς), Κωνσταντινίδης, Μουσλίμοβιτς
πηγή:www.ert.gr

Στο +9 ο Ολυμπιακός


"Κλειδώνει" τον τίτλο του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός καθώς οι "ερυθρόλευκοι" συνεχίζουν να κερδίζουν ενώ οι διώκτες τους εξακολουθούν να χάνουν βαθμούς. Μοιραία, η διαφορά που έχει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός από τους δεύτερους πλέον ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, αυξήθηκε στους εννιά βαθμούς. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν το Σάββατο στο "Καραϊσκάκη" την Ξάνθη με 2-1 και διατήρησαν το απόλυτο στο γήπεδο τους για 14ο συνεχόμενο παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχασε από την ΑΕΚ με 1-0 στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής και έμεινε εννιά βαθμούς πίσω από την κορυφή. Στη δεύτερη θέση πλέον συγκατοικεί με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός που πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή κερδίζοντας τον Πανθρακικό με 3-1. Ο Πανιώνιος και η Λάρισα βρίσκονται σε τροχιά Ευρώπης. Οι "κυανέρυθροι" νίκησαν άνετα με 2-0 τον Πανσερραϊκό, ενώ το ίδιο άνετα κέρδισε και η Λάρισα τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Ο Άρης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την έδρα του αλλά και την αριθμητική υπεροχή που είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έμεινε στο 0-0 με τον Εργοτέλη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ματσάρα έγινε στο Ηράκλειο με τον Ηρακλή να κερδίζει με 3-2 τον ΟΦΗ και να τον "βυθίζει" στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Τέλος βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Θρασύβουλος που επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού στη Φυλή.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 17ης αγωνιστικής:
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-3
(5' Πονσέ - 24' Σαλπιγγίδης, 63' Μάντζιος, 90'+ Ζιλμπέρτο Σίλβα)
Πανιώνιος-Πανσερραϊκός 2-0 (22' Εστογιάνοφ, 75' Κουμορτζί)
Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1 (16' αυτ. Σταθάκης, 19' Γκαλέτι - 27' Ζουέλα)
Θρασύβουλος-Λεβαδειακός 2-1 (71' αυτ. Παρασκευαϊδης, 73' Κόζλεϊ - 2' Λεονάρντο)
Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 2-1 (38' Ζουράφσκι, 70' Φωτάκης - 90'+ Καούνος)
ΟΦΗ-Ηρακλής 2-3 (20' Εντόι, 57' Κοστόφακι - 21', 29' Κωνσταντίνου, 68' Κατσαμπής)
Άρης-Εργοτέλης 0-0
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0
(45' Τζιμπούρ)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 16:45 Alpha

Αστέρας Τρίπολης-Θρασύβουλος 19:00 ΝΕΤ

Ηρακλής-ΑΕΚ 19:00 NOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Λεβαδειακός-Εργοτέλης 15:00 ΟΦΗ-Πανιώνιος 16:45 NOVA Ξάνθη-Λάρισα 16:45 NET Παναθηναϊκός-Άρης 19:00 ΝΕΤ ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 19:00 NOVA

Σκόρερς:
8 ΓΚΟΛ: Γκαλέτι (Ολυμπιακός)

7-ΓΚΟΛ: Μπλάνκο (ΑΕΚ), Τσέζαρεκ (Αστέρας Τρίπολης), Λεονάρντο (Λεβαδειακός), Εντόι (ΟΦΗ)

6 ΓΚΟΛ: Ογκουνσότο (Εεργοτέλης), Πάρα (Λάρισα), Κουμορτζί (Πανιώνιος), Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ)

πηγή:www.ert.gr