3 Ιαν 2009

Βαθμολογία Serie A

1. ΙΝΤΕΡ 50 Βαθμούς 37-16 γκολ
2. ΜΙΛΑΝ 44 Βαθμούς 39-22 γκολ
3. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 43 Βαθμούς 36-19 γκολ
4. ΤΖΕΝΟΑ 40 Βαθμούς 30-19 γκολ
5. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 38 Βαθμούς 31-20 γκολ
6. ΡΟΜΑ 37 Βαθμούς 33-28 γκολ
7. ΝΑΠΟΛΙ 34 Βαθμούς 30-25 γκολ
8. ΚΑΛΙΑΡΙ 34 Βαθμούς 30-25 γκολ
9. ΠΑΛΕΡΜΟ 32 Βαθμούς 30-28 γκολ
10. ΛΑΤΣΙΟ 31 Βαθμούς 32-35 γκολ
11.ΑΤΑΛΑΝΤΑ 28 Βαθμούς 27-26 γκολ
12. ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 27 Βαθμούς 32-35 γκολ
13. ΚΑΤΑΝΙΑ 27 Βαθμούς 21-27 γκολ
14. ΣΙΕΝΑ 25 Βαθμούς 16-22 γκολ
15. ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ 24 Βαθμούς 20-26 γκολ
16. ΜΠΟΛΟΝΙΑ 22 Βαθμούς 25-36 γκολ
17. ΛΕΤΣΕ 22 Βαθμούς 22-32 γκολ
18. ΤΟΡΙΝΟ 18 Βαθμούς 22-35 γκολ
19. ΚΙΕΒΟ 18 Βαθμούς 15-31 γκολ
20. ΡΕΤΖΙΝΑ 15 Βαθμούς 19-40 γκολ

''Πρώτα νίκη και.... από Δευτέρα'' λέει ο Ολυμπιακός

Όπως ακριβώς ολοκλήρωσαν το 2008, έτσι θέλουν να ξεκινήσουν και το νέο έτος. Ιδανικά δηλαδή! Στον Ολυμπιακό η προσοχή είναι στραμμένη αρχικά στο σημερινό (3/1, 19:00) παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη και ακολούθως θα μπουν σε μια σειρά τα υπόλοιπα θέματα του συλλόγου. Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα στο 4-4-1-1 που θα επιλέξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Σωκράτης Κόκκαλης επέστρεψε από τις διακοπές του και ο δρόμος της ανανέωσης του Ισπανού τεχνικού άνοιξε… Από Δευτέρα θα προκύψουν νεότερα για το νέο του συμβόλαιο, καθώς και για την μεταγραφή του Τέτεϊ. Ποιων τα συμβόλαια λήγουν, αλλά πιθανότατα θα παραμείνουν. Ανταλλαγή Κουράνι με Ντιόγο πρόβαλλαν χτες γαλλικά δημοσιεύματα.

Προέχει το «διπλό»

Κάθε πράγμα στον καιρό του… Έτσι σκέφτονται στον Ολυμπιακό, στον οποίο η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον μονοπωλεί η μεταγραφή (ή μη) του Τέτεϊ! Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη και αναγκαστικά τα μυαλά των ίδιων έχουν επικεντρωθεί στη σημερινή (3/1, 19:00, NET) αναμέτρηση. Στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη. Το αποτέλεσμα που θα τους δώσει την ευκαιρία να διατηρήσουν, τουλάχιστον, τη διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό στους επτά βαθμούς και να δουν χαλαρά το αυριανό ντέρμπι… Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χτες με απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Νέα προβλήματα δεν προέκυψαν πέραν των γνωστών και η αποστολή μετέβη στην Τρίπολη. Αυτή αποτελείται από τους εξής 18: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Ντομί, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ζεβλάκοφ, Λέτο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Όσκαρ, Πατσατζόγλου, Μενδρινός, Κοβάσεβιτς, Γκαλέτι και Αντζας. Πέραν του Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ο οποίος για λόγους τακτικής θα μείνει στον πάγκο, η υπόλοιπη ενδεκάδα δεν πρόκειται να κρύβει εκπλήξεις. Το 4-4-1-1 του Βαλβέρδε πιθανότατα θα διατηρηθεί. Σίγουρος για τη θέση κάτω από τα δοκάρια είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης. Την άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά θα αποτελούν οι Τοροσίδης, Αβ. Παπαδόπουλος, Άντζας και Ντομί. Κεντρικά χαφ θα παίξουν οι Ντουντού και Πατσατζόγλου, ο Γκαλέτι θα βρίσκεται στα δεξιά, ο Λέτο αριστερά (περισσότερες πιθανότητες από τον Τζόρτζεβιτς) και ο Μπελούτσι πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, Ντιόγο.

Από Δευτέρα τα σπουδαία…

Ο Σωκράτης Κόκκαλης επέστρεψε από τις διακοπές του στις Μαλβίδες και σήμερα θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο, θα πιάσει και πάλι δουλειά. Πρωταρχικός στόχος είναι να συναντηθεί με τον Βαλβέρδε και να συζητήσουν από κοινού την ανανέωση του συμβολαίου του. Η επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία τους είναι αμοιβαία και εκτός απροόπτου δεν θα προκύψει κάποιο πρόβλημα. Στο ραντεβού των δύο αντρών σίγουρα θα τεθούν επί τάπητος, λεπτομερέστατα, τα μεταγραφικά, όπως και οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι. Άντζας, Ζεβλάκοφ, Ντομί και Μενδρινός είναι οι τέσσερις που θα χρειαστεί να ανανεώσουν ή να συζητήσουν την ελεύθερη μετακίνησή τους σε άλλες ομάδες… Από τον Ολυμπιακό πάντως έχουν αφήσει να εννοηθεί πως πρόθεση τους είναι να κρατήσουν τους Άντζα και Μενδρινό και η πορεία θα δείξει για τους άλλους δύο. Βέβαια μην ξεχνάμε και τον Κριστιάν Λεντέσμα, ο οποίος το καλοκαίρι θα ολοκληρώσει το δανεισμό του στη Σαν Λορέντζο και θα επιστρέψει στον Πειραιά. Σίγουρα θα γίνει προσπάθεια να πουληθεί, μια και δεν υπολογίζεται…

Νέα κίνηση για Τέτεϊ

Είναι η «καψούρα» του Ολυμπιακού, δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Τέτεϊ συνεχίζει να απασχολεί έντονα τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα της Νορβηγίας θα καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα νέα βελτιωμένη πρόταση- ύψους 2εκατ. ευρώ, στη Ρόζενμποργκ για την αγορά του. Μάλιστα το εν λόγω ρεπορτάζ αποκάλυψε ότι οι πρωταθλητές είχαν προσπαθήσει μάταια τρεις φορές να τον κάνουν δικό τους. «Είναι επιλογή μας να κρατάμε κλειστά τα χαρτιά μας για παίκτες που έρχονται ή φεύγουν. Δεν έχουμε συζητήσει για την τιμή του Τέτεϊ, αλλά είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας, ο οποίος μόλις πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Συνεπώς δεν πρόκειται να παραχωρηθεί έναντι μικρού ποσού. Είναι φυσιολογικό να μην πωληθεί για… φιστίκια», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Ρόζενμποργκ, Έρικ Χοφτουν. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως άνθρωπος του Ολυμπιακού επικοινώνησε με τον ατζέντη του Γκανέζου, με νορβηγικό διαβατήριο, μέσου και τον προετοίμασε πως θα γίνει νέα πρόταση. Κάτι που ουσιαστικά επιβεβαιώνει η σημερινή παρούσια του παίκτη στο Τρόντχαϊμ, παρά τη 10ημερη άδεια που του είχε χορηγηθεί, προκειμένου να συζητήσει εκ των έσω για το μέλλον του.

Ανταλλαγή Κουράνι- Ντιόγο!

Την περίπτωση ανταλλαγής του Κέβιν Κουράνι με τον Ντιόγο σκέφτονται οι ιθύνοντες της Σάλκε. Η παραπάνω είδηση προέκυψε από γαλλικό δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρονται οι κακές σχέσεις του Γερμανού επιθετικού με την ομάδα και την επιθυμία της δεύτερης να αποσπάσει την υπογραφή του «ερυθρόλευκου» επιθετικού. Οι πιθανότητες, όμως, να έχει βάση το δημοσίευμα είναι απειροελάχιστες…
πηγή:www.sport-fm.gr

Πίρλο: «Ικανός να διαπρέψει στην Ιταλία ο Μπέκαμ»

Ήταν από τους λιγοστούς ποδοσφαιριστές της Μίλαν που δεν είχε εκφράσει την άποψή του για τη μεταγραφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Αντρέα Πίρλο, λοιπόν, πήρε…σειρά και αναφέρθηκε στον νέο του συμπαίκτη, σχολιάζοντας τα όσα γράφονται και αφορούν τη αγωνιστική τους συνύπαρξη στη μεσαία γραμμή των «ροσονέρι». Αν και οι δυο είναι σπεσιαλίστες στα στημένα, ο Ιταλός άσος δεν δείχνει να πτοείται και μάλιστα παραδέχτηκε πως ο Άγγλος σούπερ- σταρ μπορεί να αφήσει εποχή στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

«Δεν χρειάζεται να μάθω τίποτα στον Μπέκαμ. Είναι πολύ έξυπνος και διαθέτει εξαιρετική αίσθηση του χώρου. Έχει όλα τα στοιχεία για να διαπρέψει στην Ιταλία. Να αγωνιστούμε μαζί; Δεν είναι πρόβλημα για εμένα, θα το προσπαθήσουμε και θα τα πάμε καλά», τόνισε σχετικά ο Πίρλο και συνέχισε αναφερόμενος στην πολύμηνη απουσία του Τζενάρο Γκατούζο: «Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης, αλλά επίσης διαθέτουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν το κενό του και να μην φανεί… Παρόλα αυτά, σε όλους μας θα λείψει η φοβερή προσωπικότητά του και η ενέργεια του στη διάρκεια των αγώνων».
πηγή:www.sport-fm.gr

Δίνει Μπουφόν για Μέσι η «Γιούβε»

Να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι από τη Μπαρτσελόνα θέλει η Γιουβέντους, όπως δήλωσε και ο ιδιοκτήτης του ιταλικού συλλόγου, Αντρέα Ανιέλι. Μέσω σημερινού της δημοσιεύματος η «Tuttosport» προχωράει ακόμα περισσότερο το θέμα, αναφέροντας πως οι «Μπιανκονέρι» είναι διατεθειμένοι να δώσουν 75 εκατ. ευρώ στην ισπανική ομάδα, συν τον τερματοφύλακα της, Λουϊτζι Μπουφόν για να πάρουν τον αργεντινό μεσοεπιθετικό.

Πάντως, αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Αφενός, επειδή στο συμβόλαιο του 21χρονου παίκτη της «Μπάρτσα» υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης 150 εκατ. ευρώ και δεν είναι σίγουρο εάν η πρωτοπόρος της Primera Division, θέλει να αποκτήσει τερματοφύλακα. Αφετέρου, για τον Μπουφόν ενδιαφέρεται η Μάντσεστερ Σίτι, προσφέροντας 100 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους για τον 31χρονο πορτιέρο, στον οποίο προσφέρει ένα πολύ καλό (οικονομικά) συμβόλαιο, όπως αναφέρει ο Τύπος της Ιταλίας, χωρίς να αποκαλύπτει το ακριβές ποσό.
πηγή:www.sport-fm.gr