4 Φεβ 2009

Άλωσε το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός


Και τώρα πιάστε τον! Ο Ολυμπιακός άλωσε το ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ, σηματοδότησε την πρώτη ήττα του Μπάγεβιτς και διατήρησε τη διαφορά του από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ την αύξησε από την Ένωση. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν νωρίς με τον Γκαλέτι (5’), άντεξαν στην ασφυκτική πίεση των «κιτρινόμαυρων» (κυρίως στο πρώτο μέρος) και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη. Η έκταση της, μάλιστα, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν οι Πειραιώτες εκμεταλλευόντουσαν μία από τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν στα τελευταία λεπτά, λόγω της κούρασης των αντιπάλων τους.


Εκρηκτικό ξεκίνημα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολαυστικό, καθώς είχε ένα γκολ, πολλές ευκαιρίες, πάθος και διάθεση από τις δύο ομάδες να τρέξουν την μπάλα και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το πρώτο λάθος της αντιπάλου του (σ.σ. απρόσεκτη απομάκρυνση της μπάλας από τον Σάχα) και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’! Η φάση πιστώνεται, βέβαια, και στην υπέροχη κάθετη του Ντιόγκο και το άψογο τελείωμα του Γκαλέτι, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον συμπατριώτη του πορτιέρε της ΑΕΚ.

Πάρτι Λέτο από αριστερά

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αμηχανία των «κιτρινόμαυρων» και έχοντας έναν Λέτο σε δαιμονιώδη κατάσταση (έκανε ό,τι ήθελε με αντίπαλο τον Γεωργέα) δημιούργησε μερικές πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών χάθηκε στο 8’, όταν μετά από λάθος του Χουανφράν, η μπάλα ήρθε στον Λέτο, αυτός γύρισε χαμηλά στον Ντιόγκο, αλλά ο Σάχα μπλόκαρε στην εξ επαφής προβολή του Βραζιλιάνου. Ο Άργεντινός αριστερός χαφ του Ολυμπιακού παραλίγο να σκοράρει στο 12’, όταν μετά από τραγικό λάθος του Μαϊστόροβιτς, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από τον Κυργιάκο.

Πάρτι στον αέρα η ΑΕΚ

Μόλις η Ένωση βρήκε τη συγκέντρωσή της και ελάττωσε τα πολλά αμυντικά της λάθη, άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική. Μάλιστα, στον αέρα ήταν ανίκητη, αλλά το ίδιο και ο Νικοπολίδης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «δικέφαλος» από στημένα του Σκόκο είχε τρεις σχεδόν ανενόχλητες κεφαλιές (Κυργιάκος 9’, Καφές 24’ και Μαϊστόροβιτς 29’), αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τις μεγάλες ευκαιρίες, πάντως, τις έχασαν οι Τζιμπούρ και Μπλάνκο, με τον Νικοπολίδη να αποκρούει το αριστερό πλασέ του Γαλλοαλγερινού στη φάση του 8’ (σε τετ α τετ). Ανάλογη ήταν η αντίδραση του τερματοφύλακα των πρωταθλητών στη φάση του 28’, όταν βρέθηκε μπροστά του ο Μπλάνκο. Ο Αργεντινός είχε κι ένα ωραίο γυριστό στο 17’, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Άλλο παιχνίδι...

Δυστυχώς για το θέαμα, η επανάληψη δεν είχε τις ίδιες συγκινήσεις σε σύγκριση με το πρώτο μέρος. Ο ρυθμός έπεσε, οι φάσεις ήταν λίγες και κάποιο τέρμα δεν επιτεύχθηκε. Το σκηνικό ήταν μονότονο, με την ΑΕΚ να πιέζει και τον Ολυμπιακό να περιμένει πίσω, αλλά η Ένωση δεν κατάφερε να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία για να σκοράρει. Τα λάθη των παικτών και των δυο ομάδων στη μεσαία γραμμή ήταν αμέτρητα κι έτσι χάθηκε η ομορφιά του πρώτου 45λεπτου.

Μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έριξε σχετικά νωρίς στη μάχη και τον Εντίνιο, αποσύροντας τον Ενσαλίβα, τοποθετώντας τον δίπλα στον Μπλάνκο. Ο Τζιμπούρ πήγε δεξιά στα χαφ και ο Σκόκο αριστερά. Πάντως, αποτέλεσμα ουσιαστικό δεν υπήρχε, αφού μπορεί η ΑΕΚ να είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ένα καλό σουτ του Καφέ (53’) και δύο τέτοια του Τζιμπούρ (67’, 70’) δεν ήταν αρκετά για να απειλήσουν τον Νικοπολίδη. Η είσοδος του Μαντούκα στο 76' δεν άλλαξε κάτι για τους γηπεδούχους. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν κάτι σπουδαίο, απλά περίμεναν πίσω για να εκμεταλλευτούν τα κενά που υπήρχαν μπροστά. Κάτι που κατάφεραν να κάνουν στο τέλος, χάνοντας τρεις τεράστιες ευκαιρίες. Γκαλέτι (84’) και Ντιόγκο (89’) είχαν πανομοιότυπα αποτυχημένα τετ α τετ με αριστερό πλασέ (και τις δύο φορές άουτ η μπάλα), ενώ ο Τζόρτζεβιτς έχασε την τελευταία ευκαιρία στο 94’, όταν λίγο μετά τη σέντρα θέλησε να σκοράρει προ κενής εστίας (σ.σ. ο Σάχα είχε βγει μπροστά), αλλά το αριστερό του συρτό σουτ ήταν ασθενικό και ο Αργεντινός τερματοφύλακας πρόλαβε και μπλόκαρε.

Κίτρινες: Χουανφράν, Κυργιάκος, Ενσαλίβα / Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος.
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας (76’ Μαντούκα), Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Χουανφράν (25’ Άλβες), Πελετιέρι, Ενσαλίβα (62’ Εντίνιο), Καφές, Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Α. Παπαδόπουλος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (85’ Τζόρτζεβιτς), Λέτο (90’ Ζεβλάκοφ), Μπελούτσι (81’ Μενδρινός), Ντιόγκο.
πηγή:www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: