4 Φεβ 2009

Δύσκολα ο Άρης πήρε την νίκη από το Καυτανζόγλειο


Δίχως να είναι καλύτερος από τον Ηρακλή και έχοντας σε αρκετές περιπτώσεις την τύχη με το μέρος του, ο Άρης «άλωσε» το Καυτανζόγλειο επικρατώντας με 1-0. Σκόρερ ο Ρομπέρτο Μπατιόν μετά από 78 λεπτά παιχνιδιού και συνολικά... 789 από το τελευταίο γκολ του Άρη σε πρωτάθλημα και κύπελλο (το είχε πετύχει ο Τόνι Κάλβο στο ματς με την ΑΕΚ για την 13η αγωνιστική).


Μοιρασμένο παιχνίδι στο α’ ημίχρονο

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, κάποιες καλές φάσεις για τις δύο ομάδες αλλά όχι και ουσία. Ο γηπεδούχος Ηρακλής φάνηκε να πατά καλύτερα στα πρώτα λεπτά, είχε την πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού με τον Επστάιν στο 5’ να σουτάρει από αριστερά, τον Σηφάκη να απομακρύνει με τα πόδια και τον Αγρίτη (ξεκίνησε στην κορυφή, έχοντας βοήθειες από Μαρκές και Επστάιν) να αστοχεί στην εξέλιξη της φάσης. Σύντομα οι «κίτρινοι» ισορρόπησαν και είχαν την δική τους καλή στιγμή στο 8’ με μια κεφαλιά του Λαμπριάκου που ανάγκασε τον Κοβαλέφσκι να επέμβει για να απομακρύνει τον κίνδυνο. Μέχρι το ημίωρο περίπου ο Άρης διατήρησε την εδαφική υπεροχή, επιμένοντας από τα πλάγια με τους Καράμπελα, Ρεγκέιρο (αριστερά) και Νέτο, Χαβίτο (δεξιά) και τον Κόκε να τραβιέται πολύ μακριά από την περιοχή και να οργανώνει τις επιθετικές προσπάθειες των «κίτρινων». Ο αρχηγός του Άρη, μάλιστα, είχε μια εξαιρετική ασίστ στο 27’, αλλά ο αποδέκτης της μπάλας, Χαβίτο, νικήθηκε από τον Κοβαλέφσκι σε τετ α τετ από πλάγια δεξιά. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, ήταν η ευκαιρία του Αγρίτη στο 37’. Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Σηφάκη από μακρινή μπαλιά του Πίτου Γκαρσία και λάθος εκτίμηση του Λέμπο, όμως ο πορτιέρο του Άρη είπε «όχι», στην σημαντικότερη στιγμή του α΄ ημιχρόνου! Ο «γηραιός» προσπάθησε να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια, πίεσε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κωνσταντινέα, αλλά οι νέες προσπάθειες των Ντιέ και Αγρίτη δεν βρήκαν στόχο.

Τιμώρησε τις χαμένες ευκαιρίες ο Άρης...

Οι παίκτες του Κατσαβάκη μπήκαν εξίσου δυνατά στην επανάληψη και έχασαν μια μοναδική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β’ μέρους. Ο Μαρκές κινήθηκε γρήγορα από δεξιά και έβγαλε την παράλληλη σέντρα για τον Επστάιν που απέναντι από τον Σηφάκη και από πλεονεκτικότατη θέση «κατάφερε» να στείλει την μπάλα άουτ στο 46’! Συνολικά, οι «κυανόλευκοι» ήταν ανώτεροι μέχρι να... «χτυπήσει» ο Μπατιόν στο 78’, ενώ οι παίκτες του Μαζίνιο έδειχναν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης και αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο για αρκετή ώρα στο δεύτερο 45λεπτο. Ο «γηραιός» κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και στο 74’ είχε νέα σπουδαία στιγμή. Ο Κονέ βρήκε υπέροχα τον Μαρκές στην πλάτη της άμυνας του Άρη, αυτός τσίμπησε την μπάλα και ο Σηφάκης -επιχειρώντας έξοδο- την βρήκε όσο έπρεπε ώστε να την στείλει κόρνερ. Ενώ η ροή του αγώνα δεν προδίκαζε κάτι τέτοιο, ο Άρης ήταν τελικά αυτός που πέτυχε το ένα και μοναδικό γκολ που του χρειαζόταν πρωτίστως για να πάρει το «τρίποντο» και δευτερευόντως για να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί της επιθετικής του ανομβρίας. Το γκολ ήρθε στο 78’ μετά από σέντρα-φάουλ του Νέτο από δεξιά και υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Μπατιόν που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κοβαλέφσκι ο οποίος δεν μπορούσε να διαδραματίσει τον παραμικρό ρόλο στην φάση... Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ηρακλής δεν κατάφερε να αντιδράσει, ενώ ο Άρης έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του και αρκετούς χώρους να εκμεταλλευθεί, απείλησε και με δεύτερο γκολ με τον Κόκε στο 87’. Στο επόμενο λεπτό, ο Ρατόν έκανε την τελευταία απόπειρα για να προβληματίσει τον Σηφάκη αλλά και πάλι ο πορτιέρο των «κίτρινων» ήταν εκεί που έπρεπε και το «0-1» έμεινε μέχρι τέλους...

Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσιαμπής, Σαρακατσάνος, Γιαννούλης, Φούφουλας, Ντιέ, Γκαρσία, Μάρκες, Επστάιν (Κονέ 67'), Αγρίτης (Ρατόν 67')

Αρης: Σηφάκης, Νέτο, Βιτόλο, Λαμπριάκος (Ρομπέρζ 81'), Γιάχιτς, Ρεγκέιρο (Κάλβο 65'), Καράμπελας, Κόκε (Βλοντάρσικ 90'), Χαβίτο, Λέμπο, Μπατιόν.
πηγή:www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: