27 Ιαν 2009

Χτύπησε τον Λεβαδειακό ο Φιλομένο


Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του -κάτι που γίνεται για πρώτη φορά φέτος- σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης! Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Λούσιο Φιλομένο, οι Αρκάδες επικράτησαν 2-0 του Λεβαδειακού για την 19η αγωνιστική της Super League, με τον Αργεντινό επιθετικό να αποδεικνύει τη μεγάλη του φόρμα, σημειώνοντας δύο τέρματα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (έχασε και πέναλτι!). Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς ξέφυγε έξι βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού.


Ο Λεβαδειακός τις ευκαιρίες, ο Αστέρας το γκολ

Ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Οι Βοιωτοί έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Πιέχνιακ (20’), Ντιμπαλά (25’) και Λεονάρντο (32’), με τον Αναστασόπουλο να λέει εντυπωσιακά «όχι» στις δύο πρώτες περιπτώσεις, ενώ στην Τρίτη το σουτ του νεαρού Βραζιλιάνου πέρασε ελάχιστα άουτ. Την αστοχία τους αυτή, οι φιλοξενούμενοι την πλήρωσαν, καθώς στο 33’ ο Φιλομένο δεν λάθεψε και μετά τη σέντρα του Ουριμπαρί έκανε με κεφαλιά το 1-0 για τον Αστέρα.

Ο Αργεντινός... πρωταγωνιστής

Ο Λούσιο Φιλομένο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επανάληψης, αφού παραλίγο να γίνει μοιραίος για Αρκάδες, αλλά λίγο αργότερα κατάφερε να σημειώσει άλλο ένα τέρμα για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου. Το ρολόι σημάδευε το 54’, όταν ο Τριποτσέρης ανέτρεψε τον Εστέβες, με αποτέλεσμα ο Βασσάρας να υποδείξει πέναλτι. Ο Φιλομένο, ωστόσο, που ανέλαβε την εκτέλεσή του (55’), σημάδεψε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Καούνος σούταρε άουτ στην επαναφορά της μπάλας. Ο Νταμόντε είχε μία καλή στιγμή στο 59’, αλλά ο Καψής τον ανέκοψε την τελευταία στιγμή, ενώ ο Λεονάρντο θέλησε να απαντήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 60’, αλλά ο Αναστασόπουλος δεν του το επέτρεψε. Τελικά, η «λύτρωση» για τον Φιλομένο ήρθε στο 63’, όταν με άψογο πλασέ νίκησε τον Καρακώστα και έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ, αλλά ο Καούνος αστόχησε στο 67’, ενώ ο Καρακώστας απέκρουσε δύσκολα τόσο στο σουτ του Καρντόσο (75’), όσο και στο τετ α τετ του με τον Κανούνο (80’) .

Κίτρινες: Λαζαρίδης, Καούνος / Μπούσι, Ανδράλας, Μασάντο, Τριποτσέρης.

Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Ουριμπαρί (76’ Αργυρόπουλος), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ψωμάς, Λαδάκης (46’ Νταμόντε), Καρντόσο, Εστέβες, Τσέζαρεκ (45’+1’ Μαρσελάο), Φιλομένο, Καούνος.

Λεβαδειακός: Καρακώστας, Μουλόπουλος (73’ Βασιλείου), Καψής, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Ανδράλας (46’ Μασάντο), Πιέχνιακ, Μπούσι (65’ Λέχτινεν), Ντιμπαλά.
πηγή:www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: