13 Ιαν 2009

Αήττητος σε 14 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη διατηρεί ο Ολυμπιακός


Το απόλυτο σε 14 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη διατηρεί ο Ολυμπιακός στο "Καραϊσκάκη" που αν και εμφανίστηκε διπρόσωπος στο παιχνίδι με την Ξάνθη για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, ωστόσο νίκησε με 2-1. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Σταθάκη στο 16' και πλασέ του Γκαλέτι στο 19', ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 27' με τον Ζουέλα. Στο 69' ο σκόρερ της Ξάνθης αποβλήθηκε, σε φάση που ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, το οποίο έχασε ο Γκαλέτι. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και κατάφερε πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο να προηγηθεί με 2-0. Στο 16' ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σταθάκης έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-0), ενώ τρία λεπτά αργότερα (19') ο Γκαλέτι με ωραία ενέργεια και πλασέ διπλασίασε τα τέρματα (2-0). Στο 27' και από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Σταθάκη, που επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι, στην πορεία βρέθηκε αφύλακτος ο Ζουέλα, που από κοντά μείωσε σε 2-1. Στο 34' η Ξάνθη είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά σε σέντρα του Τζιωρτζιόπουλου ο Κιντάνα με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ και στο 39', ο Ντιόγκο έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν από γύρισμα του Ντομί, εντελώς μόνος έστειλε την μπάλα πάνω στον Γκσπούρνινγκ. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε λιγότερο συντονισμένος, καταναλώθηκε σε ατομικές και χωρίς ουσία ενέργειες και στο 51' ο Ντοριβάλ απείλησε σοβαρά την εστία του Νικοπολίδη. Ωστόσο στο 69' η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Ζουέλα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα επειδή ανέτρεψε τον Ντιόγκο κι ενώ αυτός ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ταυτόχρονα ο Γερμανάκος, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του έδωσε πέναλτι, αλλά ο Γκαλέτι που το εκτέλεσε "ηττήθηκε" από τον Γκσπούρνινγκ.
Κίτρινες: Μπελούτσι, Γ. Παπαδόπουλος - Τζιωρτζιόπουλος, Κιντάνα, Ριζογιάννης, Σταθάκης
Κόκκινη: 69' Ζουέλα
Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθήνας)
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (57' Πάντος), Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντουντού, Γκαλέτι, Πατσατζόγλου, Ντιόγκο, Μπελούτσι (86' Γ. Παπαδόπουλος), Λέτο (65' Τζόρτζεβιτς).
Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Φλίσκας, Τζιωρτζιόπουλος, Κωστούλας, Σταθάκης (61' Τάιντερ), Ζουέλα, Ντοριβάλ, Ριζογιάννης, Κιντάνα (79' Σουάνης), Γκρζέλακ (71' Φεριέ), Πόι.
πηγή:www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: