27 Ιαν 2009

Στο +12 ο Ολυμπιακός.Νίκησε τον ΟΦΗ 2-1


Φουριόζος

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε «φρέσκαρε» ξανά την ενδεκάδα, κάνοντας αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα, που έπαιξε την περασμένη Τετάρτη στο Ηράκλειο. Άντζας, Πατσατζόγλου, Λέτο, Μπελούτσι επέστρεψαν, ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο Γκαλίτσιος στο δεξί άκρο της άμυνας, έχοντας μπροστά του τον Όσκαρ, που προτιμήθηκε για να ξεκουράσει τον Γκαλέτι. Αντίθετα, ο Ισπανός τεχνικός δεν ξεκούρασε τον Ντιόγκο, ο οποίος μπήκε φουριόζος στο ματς, όπως και όλος ο Ολυμπιακός. Από τα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά τον αντίπαλό τους και μετέφεραν άμεσα το παιχνίδι στη περιοχή του Μάλαρτζ. Ο Μπελούτσι ήταν ιδιαίτερα κεφάτος και μαζί με τον Λέτο, που προκάλεσε πολλά ρήγματα από αριστερά, ήταν εκείνοι από τα πόδια των οποίων, προήλθαν οι πιο επικίνδυνες καταστάσεις. Μόλις στο 7’ ήρθε και το 1-0, από «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ. Ο Λέτο πάσαρε συρτά τη μπάλα στον Ντιόγκο, που ελευθερώθηκε από τα μαρκαρίσματα και με αριστερό πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα.
Ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι

Με τον ΟΦΗ να περιμένει στο μισό γήπεδο, για να βρει χώρους και να «χτυπήσει» στη κόντρα, ο Ολυμπιακός συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, παίζοντας αρκετά καλά μέχρι το 30’. Διάστημα, στο οποίο θα μπορούσε να «καθαρίσει» τη νίκη. Ζεβλάκοφ (11’) και Μπελούτσι (16’) δεν βρήκαν στόχο και στο 22’ ο Ντιόγκο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από Ρουμπάκη και Κουνενάκη. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Μάλαρτζ έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Για τους Κρητικούς, δύο καλές ευκαιρίες χάθηκαν με τον Πόποβιτς (17’, 29’) στην αντεπίθεση, ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά μια... ανάσα από το 2-0, με τον Πατσατζόγλου (38’), ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Μάλαρτζ, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του, πέρασε μόλις άουτ.

Πλήρωσε τη χαλαρότητα

Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ακόμη πιο νωχελικά, από ότι τελείωσαν το πρώτο μέρος. Δεν πίεσαν ψηλά, ενώ η πτώση των Μπελούτσι και Λέτο είχε ως αποτέλεσμα, να μην αναπτύσσονται καλά. Παράλληλα, δεν απέφυγαν τα λάθη, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν ιδανικά οι Κρητικοί και έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 62’ μετά από λάθος του Γκαλίτσιου, ο Σίμιτς «τσίμπησε» τη μπάλα από τον Ζεβλάκοφ και με δεξί ψηλοκρεμαστό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη.

Η ώρα του Γκαλέτι

Με το που «έφαγε» το γκολ η ομάδά του, ο Βαλβέρδε έριξε μέσα τον Γκαλέτι αντί του αρνητικού και πάλι Όσκαρ. Και ο Αργεντινός άσος φρόντισε μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του να δείξει τη κλάση του και να... βάλει στις θέσεις τις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού. Από μακρινή μπαλιά του Ντουντού, ο Γκαλέτι βγήκε στη πλάτη του Κορνέα, πρόλαβε την έξοδο του Μάλαρτζ και με δεξί πλασέ του πέρασε τη μπάλα από πάνω, κάνοντας το 2-1. Έως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους σκορ. Η κούραση πάντως, ήταν εμφανής ωστόσο, πρόσεξαν στα μετόπισθεν, ενώ και ο ΟΦΗ δεν είχε τον τρόπο και το κουράγιο να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα. Καλή ήταν η διαιτησία του Παπασταμάτης (Αθηνών), ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σίμιτς, Μπερτίν, Ρουμπάκη, Αρβανίτη και Κορνέα.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλίτσιος, Όσκαρ (63' Γκαλέτι), Ντιόγκο, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Ντουντού, Λέτο (75' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι (87' Μενδρινός), Πάντος

ΟΦΗ: Μάλαρτζ, Αρβανίτης (76' Βενέτης), Σίμιτς, Πόποβιτς, Μπερτίν, Ρουμπάκης (36' Ταραλίδης), Πακίτο, Μπεθάρες, Σουλεάπ (62' Πέσιτς), Κουνενάκης, Κορνέα
πηγή:www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: