15 Δεκ 2008


Το πανόραμα της 14ης αγωνιστικής

Μειώθηκε η διαφορά του πρωτοπόρου Ολυμπιακού από τους διώκτες του καθώς τόσο ο δεύτερος ΠΑΟΚ όσο και ο τρίτος Παναθηναϊκός μείωσαν τη διαφορά που τους χωρίζει από τους "ερυθρόλευκους".

Στα σημαντικά γεγονότα της αγωνιστικής, η νίκη του ΟΦΗ επί του Εργοτέλη στο τοπικό ντέρμπι που συνοδεύτηκε από την άνοδο των Κρητικών στην 14η θέση από την 16η. Αναλυτικά: "Στραβοπάτησε" ο Ολυμπιακός στη Λάρισα όπου έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ ο οποίος νίκησε στην Τούμπα την Ξάνθη με 1-0 να τον πλησιάσει στους 4 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός που παραμένει τρίτος, νίκησε άνετα τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ με 3-0 και μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στους 7 βαθμούς. Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Άρης και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 ενώ στο τοπικό ντέρμπι της Κρήτης ο ΟΦΗ χαμογέλασε καθώς όχι μόνο νίκησε τον Εργοτέλη με 3-1, αλλά αναρριχήθηκε και δύο θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα. Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε το Σάββατο ο Ηρακλής που κέρδισε στη Τρίπολη τον Αστέρα με 2-1, ενώ βαθμολογικές ανάσες πήραν ο Λεβαδειακός και ο Πανιώνιος που νίκησαν τους Πανθρακικό και Θρασύβουλο με 2-0 και 1-3 αντίστοιχα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:
Λάρισα-Ολυμπιακός 1-1 (74' Σολάνο - 52' Μπελούτσι)
Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 1-2 (85' Φιλομένο - 57' Επστάιν, 78' Κονέ)
ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-0 (62' Μπακαγιόκο)
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-0 (71', 83' Λεονάρντο)
Θρασύβουλος-Πανιώνιος 1-3 (38' Μπαριέντος - 19' Μανιάτης, 62' Μάκος, 90'+ Ντελούρα)
Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-0 (45'+ πεν. Σαλπιγγίδης, 53' Κλέιτον, 84' Ρουκάβινα)
Άρης-ΑΕΚ 1-1 (39' Κάλβο - 71' Εντίνιο)
Εργοτέλης-ΟΦΗ 1-3 (36' Μπούντιμιρ - 43' Εντόι, 52' Πόποβιτς, 62' Σίμιτς)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)
Ηρακλής-Ξάνθη 20/12 Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 20/12 Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 20/12 Πανθρακικός-Άρης 21/12 ΑΕΚ-Εργοτέλης 21/12 Λάρισα-Λεβαδειακός 21/12 Ολυμπιακός-Θρασύβουλος 21/12 ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 21/12

Σκόρερς:
7 ΓΚΟΛ: Τσέζαρεκ (Αστέρας Τρίπολης) 6 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο (ΑΕΚ), Ογκουνσότο (Εργοτέλης), Εντόι (ΟΦΗ) 5 ΓΚΟΛ: Πάρα (Λάρισα), Γκαλέτι, Ντιόγκο (Ολυμπιακός), Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ)

πηγή:www.ert.gr


Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς Άρης και ΑΕΚ

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το ματς του Άρη με την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με το οποίο έπεσε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τόνι Κάλβο στο 39', ενώ ο Εντίνιο ισοφάρισε στο 71'. Παρά την δυνατή βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους διεκδικώντας η κάθε μία το βαθμολογικό τρίποντο της νίκης. Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 7' με τον Σκόκο που "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη, με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Καφέ. Ο Άρης όσο περνούσε η ώρα βελτιώνονταν και έφτασε κοντά στο γκολ στο 19' με τον Κόκε να εκτελεί και να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ. Όμως είκοσι λεπτά αργότερα ο Κάλβο αξιοποίησε τη πάσα του Κόκε και με πλασέ στη γωνία του Σάχα "άνοιξε" το σκορ 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση εκμεταλλευόμενη και την οπισθοχώρηση των γηπεδούχων. Ωστόσο οι παίχτες του Άρη κυνήγησαν το δεύτερο τέρμα με τις αντεπιθέσεις αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Στο 62' ο Χαβίτο έφυγε ταχύτατα και με ένα τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή εξουδετέρωσε τον Σάχα, όμως είδε τη μπάλα να χτυπά πρώτα στο δεξί και μετά στο αριστερό δοκάρι του Αργεντινού τερματοφύλακα! Η είσοδος του Εντίνιο αποδείχτηκε "χρυσή" για την ΑΕΚ καθώς στο 71' ο Πορτογάλος με κεφαλιά-δυναμίτη μετά από σέντρα του Καφέ, ισοφάρισε 1-1. Στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα, η μεγάλη "στιγμή" ανήκε στην ΑΕΚ, όταν στο 89' το φάουλ του Εντίνιο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.
Κίτρινες: Πλιάτσικας, Καφές, Μπασινάς - Λέμπο, Κάλβο
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Σηφάκης, Νέτο, Λέμπο, Ρονάλντο, Καράμπελας (73΄ Νάτσο Γκαρσία), Βιτόλο, Σιστόν, Χαβίτο, Κάλβο (75΄ Βλόνταρτσικ), Κόκε, Ρεγκέιρο
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Μαντούκα (80΄ Λαγός), Μπασινάς, Πλιάτσικας (68΄ Εντίνιο), Μπλάνκο, Κυργιάκος, Σκόκο (40΄ Τζιμπούρ)
πηγή:www.ert.gr

Ο ΟΦΗ νίκησε στη "μάχη" της Κρήτης

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο ΟΦΗ που ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη με 1-3 πετυχαίνοντας τη μεγάλη ανατροπή καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Εντόι (43'), Πόποβιτς (52') και Σίμιτς (62'), ενώ ο Εργοτέλης είχε "ανοίξει" το σκορ με τον Μπούντιμιρ στο 36'. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά το ματς και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό με τον Σίμιτς. Στο 18' ο Σταυρακάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σίμιτς πρόλαβε όλους τους παίκτες του Εργοτέλη, ωστόσο δεν βρήκε στόχο. Ωστόσο, στο 36' οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα. Ο Φραγκουλάκης έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ με αποδέκτη τον Μπούντιμιρ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Μάλαρζ (1-0). Ο ΟΦΗ, όμως, αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει πριν από το ημίχρονο. Στο 43' ο Ρουμπάκης έκανε τη σέντρα και ο Εντόι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Δασκαλάκη (1-1). Στο δεύτερο μέρος, ο ΟΦΗ μπήκε και πάλι δυνατά αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο τυχερός. Στο 52' Ο Δημούτσος τροφοδότησε τον Πόποβιτς και αυτός με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στον ΟΦΗ (1-2). Η ανατροπή του σκορ έδωσε "φτερά" στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 62' με τον Σίμιτς από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από αντεπίθεση (1-3).
Κίτρινες: Γελαδάρης - Δημούτσος, Ρουμπάκης
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μαουρίτσιο (65΄ Κουτσιανικούλης), Ορφανός, Γελαδάρης, Πλάσνεγκερ, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Ρομάνο (65΄ Μάρτινς), Φραγκουλάκης, Ογκουνσότο, Μπούντιμιρ (68΄ Βακουφτσής).
ΟΦΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Μάλαρζ, Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Σίμιτς (89΄ Αρβανίτης), Σταυρακάκης, Ισά, Πόποβιτς (86΄ Κοστόφσκι), Ρουμπάκης, Δημούτσος (67΄ Πυθαρούλης), Γκέρμπερ, Εντόι. πηγή:www.ert.gr

Βαθμολογική ανάσα πήρε ο Λεβαδειακός

Με δύο γκολ του Λεονάρντο στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, ο Λεβαδειακός νίκησε τον Πανθρακικό με 2-0 για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το παιχνίδι ήταν μέτριο στη μεγαλύτερη διάρκεια με λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Στο 14' σε σουτ του Μπούσι ο Βρονταράς απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του. Στο 30' ο Τριποτσέρης επενέβη αποτελεσματικά και εξουδετέρωσε τη συνεργασία των Ριέρα και Ντιαλό, ενώ στο 33' ο Λεονάρντο εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός βελτιώθηκε και στο 71' άνοιξε το σκορ με τον Λεονάρντο όπου με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0. Το... σόου του Λεονάρντο όμως δεν είχε τελειώσει ακόμη, καθώς στο 83' με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του.
Κίτρινες: Ανδράλας, Μπλάζιτς, Καψής - Κωνσταντινίδης, Βελάσκο, Αγγελόπουλος
Διαιτητής: Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών)
Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Εμεράν, Τριποτσέρης, Ζησόπουλος, Τζωρμπατζάκης, Ανδράλας (69΄ Καψής), Γκεοργκίεφ (46΄ Μπασαλά), Κιάσσος, Λεονάρντο, Μπούσι (66΄ Βασιλείου), Ντιμπαλά.
Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Βρονταράς, Ζαπρόπουλος (44΄ Αγγελόπουλος), Ρομπίνιο, Ριέρα, Κλεμέντ, Κανωτίδης, Ενρίκες (60΄ Γήττας), Ολίσε, Βελάσκο, Κωνσταντινίδης (77΄ Βιντάλ), Ντιαλό.
πηγή:www.ert.gr

"Χόρευε" στη βροχή ο Παναθηναϊκός
Άνετη νίκη με 3-0 πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι "πράσινοι" "χόρευαν" στη βροχή και νίκησαν άνετα με τα τέρματα των Σαλπιγγίδη (45') Σίλβα (53') και Ρουκάβινα (84'). Δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Πανσερραϊκού ο Παναθηναϊκός και να φτάσει σε άνετη νίκη με 3-0 παρά την δυνατή νεροποντή που δυσκόλευε τις κινήσεις των παιχτών. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους του παίχτες του Τεν Κάτε παίζοντας με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς. Ωστόσο ο πορτιέρο του Πανσερραϊκού είχε αρκετή δουλειά καθώς στο 7' απέκρουσε με εκπληκτικό τρόπο την κεφαλιά του Πετρόπουλου. Επίσης, επενέβη αποτελεσματικά σε δύο προσπάθειες του Γιώργου Καραγκούνη (17', 19') κρατώντας το "μηδέν". Οι "πράσινοι" κατάφεραν τελικά να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Καραγκούνης κέρδισε πέναλτι όταν (καθαρά) ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μανουσαρίδη και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ 1-0. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν πολύ γρήγορα για τον Παναθηναϊκό, όταν στο 53' ο Κλέιτον σούταρε από καλή θέση, η μπάλα βρήκε στον Καλί και κατέληξε στα δίχτυα του Κηπουρού 2-0. Το ματς κάπου εκεί τελείωσε καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν πίστεψαν ότι θα μπορούσαν έστω να ξαναμπούν στο παιχνίδι μειώνοντας το σκορ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη σκοράροντας εκ νέου με τον Ρουκάβινα στο 84' που διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Κίτρινες: Σιμάο - Βοσκόπουλος, Μπανγκούρα, Καλί, Μπαϊκαρά
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μελίσσης, Γκούμας, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (72΄ Ρουκάβινα), Σιόντης (46΄ Κλέιτον), Τζιόλης, Σιμάο (63΄ Μάτος), Πετρόπουλος, Σπυρόπουλος
Πανσερραϊκός (Δημήτρης Αϊβαζίδης): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Καλί, Βοσκόπουλος, Γεωργιάδης (46΄ Γκουγκουλιάς), Μανουσαρίδης (69΄ Μιλένκοβιτς), Πιπίνης, Διγκόζης (46΄ Κωνσταντινίδης), Γαλανόπουλος, Μπαϊκαρά, Μπανγκουρά
πηγή:www.ert.gr


Επέστρεψαν τα χαμόγελα στον Πανιώνιο μετά την εκτός έδρας νίκη των "κυανέρυθρων" με
3-1 επί του Θρασύβουλου στη Φυλή για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κωνσταντίνος Τσακίρης, έφεραν άνεμο αισιοδοξίας στους παίχτες που το μετέτρεψαν σε χαμόγελα καθώς πέρασαν νικηφόρα από την Φυλή κερδίζοντας τον Θρασύβουλο με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μανιάτη στο 19', ισοφάρισε ο Μπαριέντος στο 38', ο Μάκος διπλασίασε τα τέρματα του Πανιωνίου στο 62' και ο Ντελούρα διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+). Ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο 6ο λεπτό έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Κουμορτζί που δεν μπόρεσε να πλασάρει. Στο 19', όμως, ο Μανιάτης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, αξιοποιώντας το "καλοζυγισμένο" φάουλ του Εστογιάνοφ 0-1. Η ισοφάριση για τον Θρασύβουλο ήρθε στο 38', όταν ο Μπαριέντος σούταρε συρτά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Κοντοέ και κατέληξε στα δίχτυα του Κρέσιτς 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, όμως ο Πανιώνιος ήταν αυτός που ήξερε τι ήθελε και πώς να το πάρει στο γήπεδο. Στο 62' οι Ντελούρα και Σκούφαλης έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση, με την μπάλα να καταλήγει στον Μάκο που πλάσαρε εύστοχα για το 1-2. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντελούρα διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 1-3.
Κίτρινες: Μπαριέντος, Λιαπάκης - Κουμορτζί, Κρέσιτς, Μπάρκογλου, Νικολάου
Διαιτητής: Λάζαρος Πολατιάν (Πέλλας)
Θρασύβουλος (Σάκης Τσιώλης): Κωστάκης, Μίχος, Κόζλεϊ (55΄ Πουλάκος), Βεντούρα, Σωτήρχος, Ρόκας, Λιαπάκης, Χλωρός (71΄ Καραμαλίκης), Μπαριέντος, Μπελεγρίνης (38΄ Ουέλινγκτον), Άλβες.
Πανιώνιος (Γιώτης Σταματόπουλος): Κρέσιτς (70΄ λ. τρ. Μέιλι), Μανιάτης, Σκούφαλης, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιάνοφ (85΄ Μπάρκογλου), Ντελούρα, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (61΄ Νικολάου), Κοντοές.
πηγή:www.ert.gr