19 Δεκ 2008


Με Βιγιαρεάλ κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

Mε την ισπανική Βιγιαρεάλ κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ , όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο «Μαδριγάλ» στις 25 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στις 10 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ. Εκ πρώτης όψεως ο Παναθηναϊκός απέφυγε μεγαθήρια όπως η Ρεάλ, η Άρσεναλ ή η Τσέλσυ, σίγουρα όμως θα μπορούσε να είναι και πιο τυχερός, μιας και η Βιγιαρεάλ θεωρείται και ανήκει στις κορυφαίες ομάδες της Πριμέρα Νιτιβιζιόν. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι θα δώσει τον αγώνα ρεβάνς στην Αθήνα, και αν ο Παναθηναϊκός πιάσει την απόδοση που μπορεί και είδαμε στη φάση των ομίλων, θα παλέψει επί ίσοις όροις για την πρόκριση.

Η κλήρωση της φάσης των «16»

Τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψαν από τη κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας, έχουν ως εξής: Τσέλσι (Αγγλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Πόρτο (Πορτογαλία) Λιόν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) Άρσεναλ (Αγγλία)-Ρόμα (Ιταλία) Ίντερ (Αγγλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) * Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 24 ή 25 Φεβρουαρίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 10 ή 11 Μαρτίου.

Αντωνίου: "Το φαβορί είναι η Βιγιαρεάλ"

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Κώστας Αντωνίου σχολιάζοντας την κλήρωση που έφερε στον δρόμο του Παναθηναϊκού την Βιγιαρεάλ είπε ότι το θεωρητικό φαβορί στις δύο αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Ισπανική ομάδα.
Παράλληλα χαρακτήρισε ως πρόκληση την Βιγιαρεάλ για τον Παναθηναϊκό, μιας και είναι μια εκ των κορυφαίων ομάδων στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μεταξύ άλλων ο Κώστας Αντωνίου είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «Novasports»: «Έχει καταφέρει αρκετά ο Παναθηναϊκός στους ομίλους, ακόμη περισσότερα στη φάση των "16". Η Βιγιαρεάλ είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος, θεωρητικά το φαβορί σε σχέση με μας. Ο Παναθηναϊκός αυτό το βρίσκει πάντα προκλητικό. Οι παίκτες θα βρουν τα κίνητρα για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σ΄ αυτά τα δύο παιχνίδια. Ξέραμε τι θα συναντήσουμε. Έχω μία φιλοσοφία, ότι καλός αντίπαλος είναι αυτός που σε πάει στην επόμενη φάση. Στις 11 Μαρτίου θα ξέρουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να διορθώσουμε λίγο τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ντιέγκο Λόπεθ: "Ομάδα με ευρωπαϊκή εμπειρία ο Παναθηναϊκός"

Σχετικά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, που έφερε τη Βιγιαρεάλ αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ντιέγκο Λόπεθ. «Δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε, γιατί δεν ήταν από τις πλέον ισχυρές ομάδες», επισήμανε ο τερματοφύλακας της ισπανικής ομάδας, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι «... πρόκειται για μία ομάδα έμπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού βγήκε πρώτη σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο».

πηγή:www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: