19 Δεκ 2008

Κόκκινο πάρτυ στο Καραϊσκάκη
Μεταμορφωμένος στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» με 4-0 τη Χέρτα Bερολίνου στο Καραϊσκάκη παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Πάντως το τελικό σκορ σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού η Χέρτα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχε τον απόλυτο – σχεδόν – έλεγχο του αγώνα και απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη, κάποιες στιγμές μάλιστα με μεγάλες ευκαιρίες. Στο ίδιο διάστημα οι παίκτες του Ολυμπιακού, αιφνιδιασμένοι ίσως από την αποφασιστικότητα των Γερμανών, προσπαθούσαν να κρατήσουν μπάλα στο κέντρο και να απειλήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» είδαν να μπαίνει …άλλος Ολυμπιακός στο γήπεδο, εμφανώς βελτιωμένος.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν τον αγώνα και με την βοήθεια των Γκαλέτι, Λέτο και Ντουντού κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους στην άμυνα της Χέρτα.

Η Χέρτα έδειξε ότι ήρθε αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα.
Μόλις στο 2΄ η Χέρτα παραλίγο να πετύχει τον απόλυτο αιφινιδιασμό, όταν ο Ούγγρος Νταρντάϊ μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη, ύστερα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, πλάσαρε και ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε σωτήρια για τον Ολυμπιακό.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός «απάντησε» στις χαμένες ευκαιρίες, με τον Βραζιλιάνο Ντιόγκο που μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά και κερδίζοντας όλες σχεδόν τις κόντρες, βρέθηκε …μισό μέτρο μπροστά από τον τερματοφύλακα της Χέρτα που έδιωξε εξ΄επαφής, και στην επαναφορά ο Μπελούτσι (που ερχόταν από πίσω) σούταρε με δύναμη, όμως πάνω στην γραμμή της εστίας - σαν ο από μηχανής θεός - έδιωξε την μπάλα ο Στάϊν.
Η Χέρτα όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο επικίνδυνη και επισκεπτόταν …με άγριες διαθέσεις την περιοχή του Νικοπολίδη.
Στο 10΄ «καρδιοχτύπησε» το Καραϊσκάκη, όταν ο Πάντελιτς από ασταθή απόκρουση του Νικοπολίδη σε σουτ του Σάντος από αριστερά, πήρε το «ριμπάουντ» και το πλασέ που επιχείρησε στην κενή – σχεδόν – εστία των «ερυθρόλευκων», έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 39΄ ο Νικοπολίδης με δύσκολη επέμβαση είπε «όχι» σε μακρινό σουτ του Ράφαελ, και στην επαναφορά ο Φον Μπέργκεν επιχείρησε επικίνδυνη σέντρα από δεξιά που έδιωξε - παρακινδυνευμένα πάντως - σε κόρνερ ο Τοροσίδης, «ξυστά» από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στο 50΄ έχασε πολύ καλή ευκαιρία από εκτέλεση φάουλ του Μπελούτσι και πολύ δύσκολη επέμβαση του Ντρόμπνι μπροστά από τον Ντιόγκο.
Πέντε λεπτά αργότερα το «Καραϊσκάκη» πήρε «φωτιά». Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ με ιδανικό τρόπο από δεξιά, και στο ύψος της μικρής περιοχής ο Ντουντού με κεφαλιά νίκησε τον Ντρόμπνι, ανοίγοντας το σκορ (1-0).
Το γκολ απελευθέρωσε από το άγχος τους παίκτες του Ολυμπιακού που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, και στο 61΄ο Ντιόγκο με ατομική ενέργεια από πολύ πλεονεκτική θέση κοντά στη μικρή περιοχή σούταρε και έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση ο Ντρόμπνι.
Τρία λεπτά αργότερα η Χέρτα με τον Νίκου έχασε πολύ καλή ευκαιρία, το σουτ όμως που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικούς του Ολυμπιακού.
Στο 67΄ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι με τον Ντουντού που αξιοποίησε ο Γκαλέτι (2-0) «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την νίκη και την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στην επόμενη φάση.
Μετά το δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός φάνηκε ότι επαναπαύεται και στο 76΄ η Χέρτα έχασε άλλη μια κλασική ευκαιρία.
Στο 86΄ο Βασίλης Τοροσίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Λέτο έκανε ό,τι ήθελε από δεξιά την άμυνα της Χέρτα έβγαλε τη σέντρα στη μικρή περιοχή η μπάλα ήρθε στον Τοροσίδη που με γυριστό σουτ από πολύ κοντά νίκησε τον Ντρόμπνυ.
Δύο λεπτά αργότερα και πάλι από πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Λέτο (που ήταν εξαιρετικός) έδωσε στον Ντομί που έβγαλε με πάσα ωραία την μπάλα στον Ντιόγκο που ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντρόμπνυ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Ολυμπιακού.
Με την νίκη αυτή ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλό του και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τον αντίπαλό του στη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Διατητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδός)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντούντου, Γκαλέτι (75΄ Πάντος), Μπελούτσι (84΄ Κοβάσεβιτς), Τζόρτζεβιτς (Λέτο 60΄), Ντιόγκο.

Χέρτα Βερολίνου: Ντρόμπνι, Φον Μπέργκεν(68΄Ντομοβτσίσκι), Φρίντριχ, Κακά, Στάϊν, Νίκου (86΄Λούσιο), Νταρντάϊ, Λουστενμπέργκερ, Σάντος, Πάντελιτς (74΄Τσέρμιτι), Ράφαελ.

Tα αποτελέσματα και η βαθμολογία

2ος όμιλος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Χέρτα Βερ. 4-0
Μπενφίκα-Μέταλιστ Χάρκιβ 0-1
Ρεπό: Γαλατάσαραϊ
Βαθμολογία Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β
Μέταλιστ 4 3 1 0 3-0 10 Γαλατασαράι 4 3 0 1 4-1 9 Ολυμπιακός 4 2 0 2 9-3 6 =========================== Χέρτα Βερολίνου 3 0 2 2 1-6 2 Μπενφίκα 4 0 1 3 2-9 1
Οι ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση για τη φάση των "32"

Επτά δυνατές ομάδες, οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "φόβητρα", είναι οι υποψήφιες αντίπαλοι του Ολυμπιακού στη φάση των "32" του κυπέλλου UEFA. Η κλήρωση γίνεται την Παρασκευή (14:00) στη Νιόν, μαζί με τη φάση των "16" και στο δρόμο των πρωταθλητών Ελλάδας θα βρεθεί μία εκ των Βόλφσμπουργκ, Αμβούργου, Σεντ Ετιέν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάντσεστερ Σίτι, Ουντινέζε και Σταντάρ Λιέγης. Εξαιρείται, δηλαδή, η Μέταλιστ Χάρκιβ, η οποία κατετάγη πρώτη στο γκρουπ, όπου συμμετείχε ο Ολυμπιακός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες των οκτώ ομίλων διασταυρώνονται με τις τρίτες, ενώ οι δεύτερες θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναλυτικά οι 32 ομάδες που συνεχίζουν στο UEFA: 1οι στον όμιλο vs 3οι στον όμιλο Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) Μπράγκα (Πορτογαλία) Αμβούργο (Γερμανία) Αστον Βίλα (Αγγλία) Σεντ Ετιέν (Γαλλία) Κοπεγχάγη (Δανία) ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) Λεχ Πόζναν (Πολωνία) Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ουντινέζε (Ιταλία) Ναϊμέγκεν (Ολλανδία) Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) Σαμπντόρια (Ιταλία) 2οι στον όμιλο vs 3οι στο Τσάμπιονς Λιγκ Τβέντε (Ολλανδία) Μπορντό (Γαλλία) Γαλατασαράι (Τουρκία) Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) Τότεναμ (Αγγλία) Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) Σαμπντόρια (Ιταλία) Μαρσέιγ (Γαλλία) Μίλαν (Ιταλία) Ααλμποργκ (Δανία) Αγιαξ (Ολλανδία) Φιορεντίνα (Ιταλία) Βαλένθια (Ισπανία) Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) Λα Κορούνια (Ισπανία) Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)
πηγή:
www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: