14 Δεκ 2008


Πλησίασε στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Πιο εύκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ νίκησε ο ΠΑΟΚ με 1-0 στην κατάμεστη Τούμπα την Ξάνθη ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση και μείωσε στους 4 βαθμούς την διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε μόνος …απέναντι στον τερματοφύλακα της Ξάνθης, τον Γκσπούρνικ, αφού ο Αυστριακός πορτιέρο των ακριτών ήταν σχεδόν ανίκητος και σταμάτησε τους ορεξάτους παίκτες του ΠΑΟΚ τουλάχιστον τέσσερις φορές στο πρώτο ημίχρονο(στο 6΄και στο 25΄ σε σουτ του Λάκη, στο 19΄στην κεφαλιά του Μάρκος Αντόνιο, στο 40΄ σε προσπάθεια του Μπαλάφα) και ...άλλες τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας τους φίλους του ΠΑΟΚ ...να τρώνε τα νύχια τους από την αγωνία στις εξέδρες! (στο 53΄ με κοντινή προβολή του Μάρκος Αντόνιο, στο 79΄ με τον Βερόν και άλλη μια με τον Κωνσταντινίδη στο 88΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδικές ευκαιρίες να "κλειδώσει" την νίκη, όμως και πάλι ..ο Γκσπούρνικ είπε "όχι" στον "δικέφαλο του βορρά").

Ακόμα, όμως, κι όταν δεν μπόρεσε να αντιδράσει, βρήκε βοήθεια από το... δοκάρι, στο οποίο προέκρουσε η κεφαλιά του Μάρκος Αντόνιο, στο 33΄.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Φλίσκας έσπρωξε στην περιοχή της Ξάνθης τον Κοντρέρας, αλλά η παράβαση δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή, Σταθόπουλου.

Τελικά, την λύση στο γκολ έδωσε ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, έστω και με την «βοήθεια» του Φλίσκα. Στο 62΄ με ένα σοβαρότατο λάθος, ο νεαρός άσος της Ξάνθης "σέρβιρε" τη μπάλα στον Αφρικανό, που μόλις είχε περάσει στον αγώνα και από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να τη στείλει στα δίχτυα. Ετσι, σταμάτησε το απίστευτο σερί του Γκσπούρνινγκ, που κράτησε την εστία του ανέπαφη σε εκτός έδρας αγώνες για 691 λεπτά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Σταθόπουλός (Αχαΐας)

Κίτρινες: Μπαλάφας, Ιβιτς, Μάρκος Αντόνιο - Λαμπριάκος, Τζιωρτζιόπουλος

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μάρκος Αντόνιο, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (84΄ Μαλεζάς), Κοντρέρας, Ίβιτς, Βερόν, Λάκης (80΄ Κωνσταντινίδης), Μπαλάφας (61΄ Μπακαγιόκο), Σνάουτσνερ

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (34΄ Αγκάλι), Τζιωρτζιόπουλος (66΄ Ταϊντέρ), Γκρζέλακ (77΄ Παππάς), Λαμπριάκος, Ντοριβάλ, Σουάνης, Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Φεριέ.

πηγή:www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: